Fordulat a kőszegi cigánytámadás ügyében
2012. július 11. írta: kameszka01

Fordulat a kőszegi cigánytámadás ügyében

cigányok.jpg

 

Tagadta Baranyai Mihály portálunk megkeresésére, hogy gyermeke részt vett volna a július 5-i támadásban. Az áldozatot viszont arról értesítették a rendőrségen, hogy Baranyai fia beismerte tettét.

A fiam nem vett részt a kőszegi támadásban - állította a barikad.hu-nak Baranyai Mihály, a kőszegi Cigány Önkormányzat vezetője, a helyi Fidesz tagja. Korábban megírtuk, Kőszegen két fiatalt megvertek fényes nappal a cigányok. Az áldozat elmondása szerint csütörtökön este hét óra környékén az utcán sétált, amikor egy kék színű Volkswagen Golf fékezett le mellettük, abból két harcias cigány férfi ugrott eléje, majd vascsővel fejbe verték.

Az egyik szemtanú a támadók között a helyi Fidesz tagjának és a Cigány Kisebbségi Önkormányzat vezetőjének fiát vélte felfedezni, aki szintén tagja a kisebbségi önkormányzatnak.

Az áldozat portálunknak elmondta: feljelentést tett a két támadója ellen, a rendőrségen pedig arról értesítették, hogy Baranyai Mihály fia beismerte tettét.

Baranyai Mihály ugyan állította, hogy nem a fia volt az egyik támadó, ám azt biztosan tudta, hogy nem vascsővel verték fejbe az áldozatot, és hogy azért ütötték meg a férfit, mert megkergetett két cigánylányt.

"Engem is vádolnak azzal, hogy fideszes vagyok, és azt állítják, hogy a fideszes fia követte el a támadást - panaszkodott portálunknak Baranyai Mihály. Majd mikor megkérdeztük, hogy fideszes-e vagy sem, akkor kijelentette, hogy a Fidesz tagja és büszkén vállalja. A kisebbségi önkormányzat elnöke közölte: Kőszegen rettegésben élnek a cigányok és alig mernek kimenni az utcára. Majd hangsúlyozta: pártatlan mindenben. Miután szembesítettük azzal, hogy Kőszeg egyik társasházában rettegnek a lakók a fenyegetőző cigányoktól, Baranyai arra kért minket, ne az ottlakókat kérdezzük, hanem a cigányokat.

SSZ

barikad.hu


A bejegyzés trackback címe:

https://rabakalman.blog.hu/api/trackback/id/tr24646099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.