Fideszes cigány fia volt a brutális támadó?
2012. július 11. írta: kameszka01

Fideszes cigány fia volt a brutális támadó?

1.JPG

az áldozat

 

Kőszegen két fiatalt megvertek fényes nappal a cigányok. Az áldozatok elmondása szerint tegnap este hét óra környékén egy kék színű Volkswagen Golf fékezett le mellettük, majd abból két harcias cigány férfi ugrott eléjük - mondta el portálunknak Rába Kálmán, a Vas megyei közgyűlés jobbikos képviselője.

Hozzátette: az egyik támadó kezében jókora vascső volt, amellyel hadonászni kezdett, miközben a társa azzal vádolta őket, hogy szidalmazták a cigányokat. Néhány másodperc múlva a cső lesújtott és az esti bevásárlásból hazafelé sétáló egyik férfi koponyáján landolt. A cigányok a bűncselekmény után gyorsan autóba szálltak és elhajtottak. A sérült fiatalember tizenöt éves öccse segítségével néhány utcáig még elvonszolta magát, azonban a fején keletkezett seb olyan erősen vérzett, hogy egy éppen arra haladó járőrkocsiban ülő rendőröktől kellett segítséget kérniük.

A sérültet mentő szállította kórházba, sebét több öltéssel varrták össze, állapota a körülményekhez képest kielégítő.

Az egyik szemtanú, a támadók között a helyi Fidesz tagjának és a Cigány Kisebbségi Önkormányzat vezetőjének fiát vélte felfedezni, aki szintén tagja a kisebbségi önkormányzatnak. A cigány elkövetők személyéről egyelőre nincs biztos információnk, ám szemtanúk szerint a másik agresszív roma annak a Horváth családnak a sarja, akik nemrégiben a Felső körúti cigányterror aktív részesei voltak – közölte Rába Kálmán.

A megtámadott fiú portálunknak elmondta: korábban nem volt összetűzése támadóival. Az csak hab a tortán, hogy a két sértett szintén a Felső körút 10. szám alatt lakik, ezáltal az sem kizárt, hogy a cigányok leszámolásba kezdtek az ellenük feljelentést tevő, békés lakóközösség ellen.

A sértettek ma reggel a rendőrségen jártak és felvilágosítást kértek arról, hogy indult-e eljárás a támadókkal szemben. A kapitányságról azonban eltanácsolták őket, és azt kérték tőlük, hogy jöjjenek vissza hétfőn.

Portálunk rendőrségi körökből megtudta, a járőrök hivatalból feljelentést tettek, a rendőrség most garázdaság bűntette ügyében nyomoz. Korábban megírtuk, az egyik kőszegi társasházban a cigányok sorozatosan halálosan megfenyegetik az ott lakókat, rendszeresek a kábelégetések, a kétes eredetű járművek bontása és a kerékpárlopások. A családok rettegésben élnek.

barikad.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://rabakalman.blog.hu/api/trackback/id/tr694646012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.