Mónika Show Kőszegen
2012. július 14. írta: kameszka01

Mónika Show Kőszegen

monika.jpg

a kép illusztráció

 

Baranyai Mihály, a Kőszegi Roma Nemzetiségi Önkormányzat vezetője kezdeményezte azt a kerekasztal-beszélgetést, amelyre rajtam kívül a Vas Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat vezetője, valamint Baranyai Mihály népes rokonságának több tagja is meghívót kapott.

Baranyai már napokkal korábban közölte velem, hogy az egyeztetés fő célja többek között a békés egymás mellett élés játékszabályainak mélyrehatóbb elemzése, ezért megjelenésemre feltétlenül számítanak (megjegyzés: micsoda álszent duma, mintha én követnék el sorozatos bűncselekményeket). A meghívásnak örömmel tettem eleget és elmentem a fórumra (megjegyzés: bárcsak ne tettem volna!). Azt gondoltam, a nyilvános eszmecsere talán arra is megfelelő alkalom lehet, hogy a helyi cigány lakosság renitens tagjai végre belátják, jobban teszik, ha befejezik a jogkövetőnek egyáltalán nem nevezhető magatartási szokásaikat.

A találkozó azonban teljesen más irányba indult el, hiszen az ügyvéddel „felfegyverkezett” (megjegyzés: vajon miből fizetik?) romák verbálisan azonnal nekem estek, pillanatok alatt minden rossz okozójaként beállított személlyé váltam. A dühös rokonság kánonban kérte tőlem számon, hogyan merészelek közleményeket kiadni az általuk elkövetett bűncselekményekről. A tárgyalás legtöbbször a Mónika-show-t idézve, zavaros bekiabálásokkal, és nagyszerű színészi teljesítményekkel tarkítva zajlott.

A fasizmustól a rasszizmusig szinte minden degradáló jelző felbukkant. Az ügyvédnő figyelmeztetett (megjegyzés: mi ez bírósági tárgyalás?) Kőszeg turizmusa is veszélyben forog. (megjegyzés: Persze, még a gazdasági válság is miattam van.) Az egyik meghívott közben annyira rettegett, hogy mélyreható anatómiai elemzésbe kezdett. A hivatásos rettegő (megjegyzés: egyébként őt mindig magukkal hozzák) megpróbálta elmagyarázni a hallgatóságnak, hogy legalább tízszer akarták megölni az elmúlt két hétben. Állítólag a szomszédja még a falat is kibontaná, hogy megfojthassa őt (sic!). Baranyai közben leteremtette a hölgyet és közölte vele, ha nem fejezi be a baromságait, akkor többet nem hozza el magával a „búcsúba” (megjegyzés: nem rossz ötlet, hajlok az efféle együttműködésre).

Később befutott az alpolgármester is, aki szintén elítélte a cigányok rossz magaviseletét, de elmondása szerint nem jó, ha Kőszeg sokat szerepel a médiumokban. Básthy szerint ők már régen rendet raktak, csak nem tudják megfelelően kommunikálni a jó közbiztonságot. Az alpolgármester (nagyon helyesen) megjegyezte: nem éppen szerencsés, ha a helyi kisebbségi önkormányzatban olyan személy tevékenykedik, aki bűncselekményt követett el. Baranyai Zsolt (hiszen róla van szó) azt mondta, majd akkor mond le, ha az is lemond, aki a Budapest Pride felvonulásán fejbe rúgta a kutyát ( mi van???).

Baranyai Mihály szerint Kőszegen addig nem volt gond a cigányokkal, amíg nem volt Jobbik. Ezen megállapítását nyomatékosítva, személyemet kitiltotta a Rákóczi utca 91-ből (orvost neki, de hamar). Baranyai kemény szavaira az ügyvédnő nem reagált (megjegyzés: nyilván, hiszen nem én fizetem) talán nem ismeri a jogot.

A kibeszélő show legfőbb konklúziója másfél óra leforgása alatt az lett, hogy bármilyen bűncselekményt elkövetnek a cigányok, arról nem szabad beszélni, mert forradalom lesz belőle. Baranyai Mihály jelezte, hogy bolgár vagy román cigányokat hoz Kőszegre és velük győzi le a békés lakosságot (megjegyzés: ugyan Baranyai úr, a törököknek sem sikerült). Az ügyvédnő ismét hallgat.

Szó volt még kézigránátokról, gépfegyverekről, egyszóval mondva a szokásos, jól betanított szövegüket mantrázták a cigányok.

Aztán vége lett a műsornak. Mindenki ment a jól bevált útjára, én dolgozni, a cigányok meg haza.

 

Rába Kálmán

A bejegyzés trackback címe:

https://rabakalman.blog.hu/api/trackback/id/tr284656370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.