Jánosházai hétköznapok: "Gyermekeink szinte minden nap sírva jönnek haza"
2012. július 18. írta: kameszka01

Jánosházai hétköznapok: "Gyermekeink szinte minden nap sírva jönnek haza"

 

A cigányok kenyérdarabokkal, néha a tányérból kihalászott ételmaradékokkal dobálják gyermekeinket – írták elkeseredett levelükben olvasóink Jánosházáról. A magatehetetlen idősek mellett, a gyermekek kerültek a cigánybűnözők célkeresztjébe.

A cigánybűnözés problémája már nem csak az északkeleti régióban jelent problémát, már az ország egyik legbiztonságosabb területének tartott Vas megyében is egyre többen élnek a cigányok miatt félelemben. Mint ahogy arról portálunk korábban beszámolt Kőszegen az egyik társasházban rettegésben élnek az emberek, mert a cigányok terrorizálják őket, a helyi Fidesz tagjának és a Cigány Kisebbségi Önkormányzat vezetőjének fiát azzal gyanúsítják, hogy részt vett egy fiatal magyar férfi megtámadásában. Az is kiderült, hogy ugyancsak a fideszes cigányvezető egyik rokona részt vett a Szent Erzsébet szegényházi kápolnából történő haranglopásban. Most pedig elkeseredett jánosházai emberek levélben fordultak portálunkhoz.

„Végső elkeseredésünkben úgy döntöttünk, a nyilvános nemzeti radikális médiumokhoz fordulunk annak érdekében, hogy jogkövető magyar állampolgárként végre békében és biztonságban élhessünk saját lakóhelyünkön, Jánosházán”- írják elkeseredett jánosházai lakosok portálunknak küldött levelében.

A cigányok képtelenek a békés együttélésre

Tavaly augusztusban az egyre romló közbiztonság és a cigánybűnözés ellen tartott tiltakozó demonstrációt a Jobbik Magyarországért Mozgalom Jánosházán. A lakosok szerint azóta helyzet azóta nemhogy javult, inkább sokkal rosszabb lett.

A levél szerint a községben élő cigányok egyszerűen képtelenek a békés együttélésre, gyakorlatilag nincs olyan nap, hogy ne legyen valamilyen incidens köztük és a békés lakóközösség között.

„Az iskolánkban katasztrofális a helyzet. A gyermekeink szinte minden nap sírva jönnek haza, másnap pedig egyszerűen nem akarnak visszamenni a suliba, mert a cigány kisebbség terrorban tartja őket. A napköziben az étkezés maga a pokol. A cigányok kenyérdarabokkal, néha a tányérból kihalászott ételmaradékokkal dobálják gyermekeinket. A tanárok tehetetlenek, mert ha fegyelmezni merik a cigány gyerekeket, másnap ők már családostul jönnek vissza és dühösen vonják kérdőre a tanárokat. Arról ne is beszéljünk, hogy a cigányok étkezési költségeit többnyire az önkormányzat állja”- közlik az elkeseredett lakosok.

Hozzáteszik: a gyermekeik mellé szinte 24 órás ügyelet szükséges, amikor hazafelé jövünk az iskolából a fiatal cigányok bandába verődve, kővel dobálják a járókelőket, csoda, hogy még nem történt komolyabb tragédia. Lassan már a játszótérre sem mernek kimenni, mert azt is kisajátították a cigányok. A cigányok szerint ugyanis a játszótér nem a parasztoké, ha mi is játszani szeretnénk, akkor fizessünk belépőt.

A magatehetetlen idős lakosság is a cigányok célkeresztjében

Jánosházán rengeteg a betöréses lopás. Az elkeseredett lakosok leveléből kiderül: a cigányok célpontjában általában a magatehetetlen idős lakosság áll. Senki nem védi meg őket, azt várjuk, hogy egyik éjszaka következünk mi. Ennek köszönhetően alig alszunk pár órát, viszont másnap helyt kell állnunk a munkahelyünkön, mindannyian több műszakban dolgozunk.

„A jánosházi orvosi rendelőben sorszámot kell húzni, a rendelés az alapján történik. A cigányok ennek ellenére pofátlanul bemennek a több órája várakozó idős emberek előtt. Legutóbb egy néni rájuk szólt, őt majdnem megverték. Múltkor találkoztam vele az utcán, azt mondta, őt már csak a halottaskocsi viszi el otthonról, mert semmilyen betegségével nem megy többet orvoshoz, annyira fél”- jegyzik meg végül.

„Mit csináljunk, kihez forduljunk? Két hét helyett két év alatt sem változott a közbiztonság Jánosházán, csak a cigányok márkásabbnál márkásabb autói cserélődnek, mi pedig évek óta rettegésben élünk”- kérik elkeseredetten a segítséget a lakosok.

barikad.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://rabakalman.blog.hu/api/trackback/id/tr124665049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.