Jobb ma egy kommunista, mint holnap egy náci
2012. július 20. írta: kameszka01

Jobb ma egy kommunista, mint holnap egy náci

Csatary_Laszlo_01.jpg

Csatáry László

A nyavalya sem gondolta volna, hogy a világon nekünk van a legkeresettebb háborús bűnösünk. Akár még csettinthetnénk is egy jó nagyot, hogy végre, nem csupán a halálozási statisztikákkal pörgünk a világ élvonalában, lám-lám, létezik egy igazi terrorista is Magyarországon! Viszont van itt egy kis bibi, mert a mi emberünk nem hős, hanem egy igazi náci. Bizony, egy élő, kilencvenhét esztendős, hús-vér náci. Lehet tapogatni, simogatni, ha akarod le is köpheted. Itt él köztünk. Mi, az igazi marhák eddig észre sem vettük, hogy az utcán sétál és gázszagot áraszt. De ennek mára vége, jól nyakon csípték az öreget, megnyugodhat a közvélemény, helyreállt a közbiztonság.

A megélhetési nácivadász, Efraim Zuroff legutóbb úgy nyilatkozott az igazi náciról: Csatáry remek egészségi állapotnak örvend, autót vezet, füle normális, fogai egészségesek, kezei és lábai normálisak. No, gondolom nem olyan Rambo-féle, de még él, éppen itt az ideje, hogy próbafekvésre járjon a temetőbe.

Különös, hogy két egymásnak feszülő diktatúra között akadhat némi különbség. Mintha ember és emberáldozat között eltérés lenne. Mennyiben más a kommunista és a náci diktatúrában a vér színe? Melyik zsarnokság idején reccsent nagyobbat a nyakcsigolya akasztáskor? Bármennyire is furcsa egyesek differenciát imitálnak. A napjainkban elfogadott ideológia szerint, ha a történelem boltjában húsz deka nácit és húsz deka kommunistát veszek, akkor annak más lesz a súlya.

 Amíg az öreg bűnöst bíróságról bíróságra cibálják, addig Szijjártó Petya felfedezte a kurucinfót, amelynek lekapcsolásáért még a kispályás focit is abbahagyná.

Érdekes egy ország a miénk. Miközben a fél nemzet a hatékony kukázási technikák elsajátításán fáradozik, addig Efraim Zuroff gatyáján a gyönyörtől létrejött furcsa folt éktelenkedik.

 


Rába Kálmán

A bejegyzés trackback címe:

https://rabakalman.blog.hu/api/trackback/id/tr814668897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ike Broflovsky 2012.07.21. 13:38:08

Szegedi Csanád öreganyját is őrizte a Csatáry bácsi? :o)

Fekete Sámuel 2012.07.22. 10:51:47

@Ike Broflovsky: Nem, és sajnos a tiedet sem... halj meg, te zsidó! Halj meg!

Éhesló 2012.08.11. 12:47:59

Hamis vád: öt év szabadságvesztéssel is sújthatják a megélhetési nácivadászt

Akár öt év szabadságvesztéssel is sújthatják a megélhetési nácivadász Efraim Zuroffot, amiért hamisan vádolta bűncselekmény elkövetésével Csatáry Lászlót az 1941-es deportálások kapcsán. Völgyesi Miklós volt büntetőbíró szerint az ügyészség hivatalból is eljárást indíthat – olvasható a Magyar Nemzetben.

Felveti a hamis vád gyanúját, hogy Efraim Zuroff, a Simon Wiesenthal Központ jeruzsálemi igazgatója valótlan tartalmú feljelentést tett Csatáry Lászlóval szemben az 1941-es kamenyec-podolszkiji deportálások kapcsán – nyilatkozta Völgyesi Miklós, a Legfelsőbb Bíróság nyugalmazott tanácselnöke. Rámutatott: a büntető törvénykönyv (Btk.) szerint a hamis vád bűntettét az követi el, „aki a hatóság előtt mást bűncselekmény elkövetésével hamisan vádol”, vagy aki „más ellen bűncselekményre vonatkozó koholt bizonyítékot hoz a hatóság tudomására”. Amennyiben a hamis vád alapján büntetőeljárás indul, akkor ez a cselekmény öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető – tette hozzá Völgyesi Miklós.
Kiemelte: az ügyészség ilyen esetekben hivatalból eljárást indíthat. Azt is hangsúlyozta: a Btk. az igazságszolgáltatás védelmében szankcionálja az ilyen cselekményeket, hogy az alaptalan vádaknak elejét vegye, és visszatartsa a rosszindulatú, notórius feljelentgetőket. Völgyesi Miklós szerint a Zuroff feljelentésében hivatkozott, immár bizonyíthatóan valótlan tartalmú tanúvallomás kapcsán pedig felvetődhet a hamis tanúzás bűncselekményének gyanúja.
Ismert, alaptalannak találta a Budapesti Nyomozó Főügyészség a megélhetési nácivadász Efraim Zuroff állítását, miszerint a háborús bűntettel gyanúsított Csatáry Lászlónak köze lehetett az 1941-es kamenyec-podolszkiji deportálásokhoz.
Bár "Szlovákia" több módon is megpróbálhatja elérni Csatáry László kiadatását, ezek mindegyike összetett folyamat, és kevéssé valószínű, hogy a volt kassai csendőrtisztet valóban kiadják – derült ki abból az elemzésből, amelyet a SITA tót hírügynökség jogi szakértőkkel készíttetett.
A kassai gyűjtőtáborban elkövetett háborús bűntettek gyanúja miatt Budapesten július 18-án őrizetbe vett, majd néhány órával később a Budai Központi Kerületi Bíróság által házi őrizetbe helyezett Csatáry László, az ún. Szlovákiának való kiadatását elsőként a Szlovákiai Zsidó Hitközségek Központi Szövetsége szorgalmazta. Később a kiadatás mellett foglalt állást Tomás Borec, a tót igazságügyi tárca vezetője is, aki az ügyben gyors eljárást kért az abban illetékes kassai, egyes számú járásbíróságtól. A 97 éves Csatáry bácsit többször is kihallgatták, ezek során tagadta, hogy kegyetlenkedett volna a kassai gettóban.
(MNO nyomán)