Megpróbáltak elhallgatni egy brutális szombathelyi bűncselekményt?
2012. július 30. írta: kameszka01

Megpróbáltak elhallgatni egy brutális szombathelyi bűncselekményt?

jobbik_vascsovas.jpg

Balassa Péter, Schmidt András, Szalai Bálint

Július 17-én fényes nappal egy nőt brutális támadás ért a vasi megyeszékhelyen. A rendőrség nem számolt be az ügyről.

„A jó statisztika kevés, egy elhallgatott támadás története” címmel tartott hétfőn sajtótájékoztatót a Jobbik szombathelyi szervezete nevében Balassa Péter elnök, városi képviselő, Schmidt András alelnök és Szalai Bálint, az ifjúsági tagozat alelnöke.

A politikusok azért hívtak össze sajtótájékoztatót, mert szerintük egy olyan ügyről van szó, melyről a közvélemény nem tud semmit, hiszen nem jelent meg az eset a sajtóban.

A pártnak onnan van tudomása az esetről, hogy valaki a támadás után néhány nappal a szombathelyi Jobbik portáljára részletesen leírta, mi történt.

Ezek szerint július 27-én délután 5 órakor a szombathelyi pályaudvaron egy fiatalember elkapott és autójába tuszkolt egy 42 éves nőt, akit a gépkocsiban meg akart erőszakolni, de a nő védekezett.

Ekkor egy vascsővel brutálisan megverte az áldozatát, majd amikor azt hitte, hogy végzett vele, egy földúton kidobta.

A nő 150 métert mászott, míg kiért az útra, ahol segítséget kért. Egy idegen férfi állt meg személyautójával.

Az áldozat azóta súlyos koponyasérülésekkel kórházban fekszik, információk szerint koponyaműtétje volt.

Balassa Péter szerint nemcsak a támadás borzasztó, hanem az is, hogy el van hallgatva az ügy. Úgy véli, egy jogállamban mindenkit megillet a jog, hogy egy ilyen eseményről tudjon.

A városi képviselő közölte: mint a bűnmegelőzési bizottság tagja, szeretné, ha az ügyet kivizsgálnák.

Az Alon.hu kérdésére a politikus elmondta: kértek hivatalos tájékoztatást a rendőrségtől, akik annyit mondtak, hogy folyamatban levő ügyekről nem adnak tájékoztatást. Információjuk szerint a rendőrök az elkövetőt már elfogták, előzetes letartóztatásban van, illetve hogy a sértett is feljelentést tett a rendőrségen.

Lapunk az elhangzottakkal kapcsolatban megkereste a Vas megyei rendőrséget, akik írásban kérték a kérdéseinket, és későbbre ígértek tájékoztatást az ügyben.

(Visszanéztük a július 18-i rendőrségi jelentést. Ebben nem szerepel az eset.)


alon.hu

megjegyzés: A bűncselekmény elkövetőjének etnikai hovatartozását egyelőre titokban tartjuk. Akinek esetleg tippje van, nyugodtan megoszthatja velünk. A helyes megfejtők között a Kaly Jag együttes, Beás Cigány himnusz című "cédéjét" sorsoljuk ki!


Rába Kálmán

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rabakalman.blog.hu/api/trackback/id/tr754687727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ike Broflovsky 2012.07.31. 12:00:19

Én most elvesztettem a fonalat!

A fotón a bal oldalt helyet foglaló az elkövető, vagy ő énekelte fel a beás himnuszt a jutalom cédére? ;o)

kameszka01 2012.07.31. 23:35:03

@Ike Broflovsky:

„A jó statisztika kevés, egy elhallgatott támadás története” címmel tartott hétfőn sajtótájékoztatót a Jobbik szombathelyi szervezete nevében Balassa Péter elnök, városi képviselő, Schmidt András alelnök és Szalai Bálint, az ifjúsági tagozat alelnöke.

Szerintem ez alapján elég egyértelmű, hogy ki-kicsoda a képen.

Ike Broflovsky 2012.08.02. 23:27:10

@kameszka01:

A fotón mindenki láthatja, hogy a három személyből a két szélső cigány. Ezért kérdeztem rá hogy ki az elkövető és ki énekelte rá a beás himnuszt arra a jutalom cédére! ;o)