Figyelemfelkeltő demonstráció Vas megye közbiztonságáért
2012. augusztus 10. írta: kameszka01

Figyelemfelkeltő demonstráció Vas megye közbiztonságáért

IMG_0106 (1296 x 968).jpg

demonstráció Szombathelyen

 

Térfigyelő kamerával felturbózott rendőrség, civil ruhás nyomozók és mintegy nyolcvan demonstráló érkezett a mai napon a szombathelyi  Szentháromság-szoborhoz, hogy hangot adjanak a megyénkben tapasztalható fokozatosan romló közbiztonságra vonatkozó véleményüknek. A rendezvényt egy közösségi portálon hirdették meg hazájukért aggódó civilek, ahol legalább négyszázan jelezték részvételi szándékukat. A tüntetésre ennél jóval kevesebben jöttek el, ennek ellenére a balliberálisok egykori bástyáján tartott demonstráció a szokásosnál több embert mozgatott meg.

A felszólalók sorát Kovács Krisztina nyitotta meg, aki kijelentette: Vas megye már korántsem a béke szigete, hiszen  megyénkben is egyre több az erőszakos bűncselekmény, s az emberek általános biztonságérzete is rosszabb, mint ahogy arról a bűnügyi statisztikákból következtetni lehet.

Másodikként Lábodi Gábor vette kézébe a mikrofont, hogy példátlan összefogásra szólítsa fel a megye lakosságát. A Jobbik szentgotthárdi elnöke szerint a magyar nemzetből kiölni próbált, ugyanakkor méltán híres összetartás egyfajta riadóláncként is hadrendbe állítható a bűnözőkkel szemben. Lábodi Gábor hangsúlyozta, hogy egy-egy helyi közösség sokkal gyorsabban és hatékonyabban léphet fel a jogos önvédelmének megszervezése érdekében. Többször megemlítésre került a pozitív diszkrimináció példája, a magyarokkal szemben alkalmazott kettős mérce és a cigánybűnözés elhallgatásával kapcsolatban a magyar kormány felelőssége. Végül a "Ne bántsd a magyart, mert pórul jársz" jelszóval búcsúzott a hallgatóságtól.

A rendezvény záró szónoka Horváth Anita volt, aki hosszasan sorolta az elmúlt időszakban történt bűncselekményeket, amelyeket többnyire cigányok követtek el. Végül kijelentette: az embereknek értesülniük kell a súlyos bűncselekményekről annak érdekében, hogy fokozottabban  vigyázzanak magukra, mert a rendőrség önhibáján kívül nem minden esetben tudja szavatolni a megyében élők biztonságát.

 

Rába Kálmán

 

megjegyzés: Sajnos egyre több cigány települ Nyugat- Magyarországra, egyre nagyobb mértéket ölt az erőszakos bűncselekmények száma. Vas megye lassan kezd feltöltődni cigányokkal. Ennek több oka  lehet, a legvalószínűbbnek az tűnik, hogy legtöbbjüket az ausztriai munkával kecsegtető lehetőség vonzza, aztán a nyelvi vagy szakmai tudás nélküli cigányokat általában egy nap után eltanácsolják. A gyors osztrák karrier után azonban a keleti térségekből érkezők itt ragadnak a megyében és többnyire le is telepednek. A probléma gyökerei a rendívül rossz gazdasági helyzet és a kilátástalan jövőkép. Úgy tűnik, az elpazarolt huszonkét esztendő egy kissé szokatlan, belső migrációt kezdett el generálni hazánkban.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rabakalman.blog.hu/api/trackback/id/tr814706363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ike Broflovsky 2012.08.12. 15:21:56

Idén december 9.-én kezdődik a Hanuka.

Ha a szombathelyi főtérre szerveznének egy ünnepi gyertyagyújtást aznap estére, szerintem több résztvevő lenne mint amennyi ezen a Jobbikos "tömeggyűlésen" volt!

Még szerencse hogy "folyamatosan nő a Jobbik támogatottsága"! :o)

kameszka01 2012.08.13. 20:36:00

Szervezz egy Hanukát Te, aztán meglátod, hogy azon az ünnepségen mennyien lesznek! Mi tart vissza?