Balog Zoltán: Rendezni kell a Dr. Nagy László EGYMI költségvetését
2012. augusztus 13. írta: kameszka01

Balog Zoltán: Rendezni kell a Dr. Nagy László EGYMI költségvetését

get_item.php.jpg

Balog Zoltán

 

Ez év júliusában írt levelet Bana Tibor az Emberi Erőforrások Minisztériumába (a Bana Tibor képvisel című bejegyzésben olvasható) afelől érdeklődve, hogy a megyei intézményfenntartó központok miért nem a 2011. évi T/4659. sz. hatályos törvény szerint látják el feladatukat. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának válasza nem váratott sokáig magára, már a múlt héten megérkezett a miniszteri sürgöny.

A válaszlevélben Balog Zoltán kifejti: a dolgozók önként vállalták az óraszámcsökkentést, amely egyébként nem befolyásolja a nyugdíj- és egészségbiztosítási jogviszonyt. Balog szerint továbbra sincs pénz az intézményre, valamint arról nyilatkozik, hogy a problémák elhárítása érdekében együtt dolgoznak a MIK vezetésével. A miniszter szerint az jelentené a megoldást, ha valaki rendezné az intézményi költségvetést.

A gond csupán annyi, hogy a szóban forgó törvény vegytisztán rendelkezik arról, hogy a működtetett intézményekben a szolgáltatást igénybe vevő, másrészről a szolgáltatást biztosító személyekért a mindenkori kormány a felelős. Gyakorlatilag ezzel a konszolidációs törvénnyel orozták el a megyék teljes vagyonát arra hivatkozva, hogy a Jó állam majd orvosolja a megyei intézményrendszer alacsony hatékonyságú működését. Ezzel szemben a néhány évvel ezelőtti létszámleépítés helyett foganatosított dolgozói óraszámcsökkentés a mai napig nem került visszaállításra. Úgy tűnik az Orbán kormány hangzatos szólamait ebben a konkrét esetben sem követik kézzelfogható tettek. Azt pedig, hogy ki rendezi az EGYMI költségvetését talán kérdezzük meg a sarki zöldségestől, hiszen jelenleg ő irányítja ezt az országot.

Rába Kálmán

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rabakalman.blog.hu/api/trackback/id/tr534710638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.