Döbbenet: az ügyészség szerint Pintér Zoltán sikkasztott, mégsem emelnek vádat
2012. augusztus 22. írta: kameszka01

Döbbenet: az ügyészség szerint Pintér Zoltán sikkasztott, mégsem emelnek vádat

PINTÉR ZOLTÁN.jpg

Pintér Zoltán

Fél évvel ezelőtt (februárban) bombaként robbant a hír, hogy Pintér Zoltán, a HVSE ügyvezetője 600 ezer forintot kaszinózott el az egyesület bankkártyájáról. Tovább bonyolította a helyzetet, hogy a Pintér Zoltán még tavaly októberben játszotta el a közpénzt, azonban a vasi médiumok csak négy hónappal később számoltak be a botrányos, sikkasztásgyanús esetről.

Annak ellenére maradt belső ügy a kaszinózás, hogy Lazáry Viktor szombathelyi alpolgármester már januárban tudomást szerzett a történtekről. A Fidesz akkor úgy nyilatkozott: nincs Pintér-ügy, a belső vizsgálatot már lefolytatták, téves kártyahasználat történt. Puskás Tivadar, a Fidesz országgyűlési képviselője és Szombathely városának polgármestere rekord gyorsasággal lezártnak tekintette az ügyet és felháborító módon kijelentette: Pintér úr kamatostul visszafizette az egyesület pénzét, így mindenki, aki az ügyről negatív formában nyilatkozik, az csak a HVSE ellen generál nemtelen támadásokat.

Aztán a közvélemény nyomására Pintér mégis beballagott a rendőrségre és személyesen jelentette be októberi "téves bankkártya használatát". A Jobbik nevében én azonnali elszámoltatást, a vizsgálat teljes dokumentációjának nyilvánosságra hozatalát, valamint sürgős tisztújítást követeltem. Közleményemben azt is megemlítettem, hogy a városi szóbeszéd szerint (a fideszes többségű közgyűlés által ajánlott) Pintér Zoltán különösen jó barátságot ápol Marton Zsolttal, Szombathely fideszes alpolgármesterével.

Levelemben továbbá kifejtettem, hogy a helyi MSZP szárnyai alatt dédelgetett Kovács Előd a Szova Zrt. ügyvezetőjeként még céltáblája volt a Fidesznek, a HVSE  elnökeként viszont már "nem kényes" a többségi párt számára. Könnyen előfordulhat, hogy a sikkasztásgyanús kaszinózás azért maradhatott belső ügy, mert a Fidesz a háttérben összezárt az MSZP-vel.

A megyei rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya február végétől június közepéig vizsgálta az ügyet, majd a nyomozás anyagát vádemelési javaslattal megküldték a Szombathelyi Városi Ügyészségnek. Ennek ellenére a Szombathelyi Városi Ügyészség egy évre elhalasztotta a vádemelést. Az ügyészség álláspontja szerint Pintér Zoltán megvalósította  ugyan a nagyobb értékre elkövetett sikkasztás bűntettét, de rendkívüli enyhítő körülményként vették figyelembe, hogy a pénzt kamatokkal együtt visszafizette. Így ha az elkövetkezendő egy évben Pintér ellen nem emelnek vádat újabb szándékos bűncselekmény elkövetése miatt, akkor az ügyészség megszünteti az eljárást. A Haladás VSE tudomásul vette a döntést.

Rába Kálmán

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rabakalman.blog.hu/api/trackback/id/tr694726846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.