Az Orbán-forradalom illuzionistái
2012. augusztus 26. írta: kameszka01

Az Orbán-forradalom illuzionistái

orbány.jpg

a forradalmárok

A legtöbben azt gondolják, hogy a politikusok valami istentelenül nagy és tévedhetetlen emberek. Ezzel szemben legtöbbjük fején sokkal jobban állna a csörgősipka, mint bármelyik agyilag defektes udvari bolondon.

Az MSZP és szellemi örököse a Fidesz, huszonkét esztendeje orránál fogva vezeti a magyar népet. A két „nagy” párt több mint két évtizede kánonban ígéri a szebb jövőt, miközben a fél ország földönfutóvá lett.

Az alábbi pár sorban azt a hazugsággyárat próbáltam górcső alá venni, amely a Fidesz gazdasági „szabadságharca” alatt mindennél olajozottabban ontotta magából frenetikus nyilatkozatait. A legmeghatározóbb kormánypárti politikusok közleményeit tartalmazó "betűcsokor" ékes bizonyítéka annak, hogy Orbánék unalmas társasjátékában a választópolgárok csupán egyszerű szerencsekártyák.

Meneküljünk először a legnagyobb szabadságharcos, Matolcsy György „töltényei” elől:

"Az IMF kipaterolása Magyarországról olyan cselekedet volt, mintha meztelenül álltunk volna az orosz tankok előtt Budapest utcáin."

"Magyarország pénzügyi függetlenségi, gazdasági szabadságharcot folytat, amelynek első lépése az IMF kipaterolása volt, a második a Széll Kálmán Terv, amellyel az ország méltósága állhat helyre a világban."

"Nincs szükségünk az IMF segítségre, nem kuncsorgunk pénzért."

"Ez a hárombetűs intézmény mélyen ellenez minden olyan intézkedést, ami kihozza a bankok csapdájából az embereket. Így hát nem rá, hanem ellene hangoljuk a gazdaságpolitikát."

"Az IMF-hez való visszatérés egyértelműen a gyengeség jele volna."

Néhány részlet Orbán Viktor életlen kardjának csörgéséből:

"Nekünk nem főnökünk sem az IMF, sem az EU."

"Nem helyes, ha egy országot nemzetközi pénzügyi szervezetek finanszíroznak a piac helyett"

"A külföldön leírt magyar gazdaság és Magyarország felemelte a fejét. Nem hagytuk, hogy IMF-hátszéllel folytatódjon a megszorítások politikája"

Szijjártó, Kövér és Varga Mihály is kemény volt, mint a Vidia:

"Ahol az IMF előírásai szerint próbáltak kilábalni a válságból, ott mindig gazdasági és szociális katasztrófa lett a következmény"       ( Kövér László)

"Nincs arra szükség, hogy a kormány készenléti hitel megállapodást kössön a Nemzetközi Valutaalappal" (Szijjártó Péter)

"Magyarország nem tervez újabb megállapodást az IMF-fel"            (Varga Mihály)

Végül nézzük mi a valóság:

Varga Mihály szerint "nincs túlságosan messze" a magyar kormány várakozásaitól az a piaci elemzői vélemény, miszerint Magyarország egy 2-3 évre szóló, 15 milliárd eurós csomagról köthet megállapodást a Nemzetközi Valutaalappal (IMF). A kormány lényegében minden ponton meghátrált az IMF előtt, és úgy módosítja a jegybanktörvényt, hogy az megfeleljen a globális szervezetnek. A kormány a parlament elé terjeszti a Magyar Nemzeti Bankról (MNB) szóló törvény módosítására tett új javaslatát; a jelenleg a Ház előtt fekvő jegybanktörvény-módosítási indítványt a kabinet visszavonja. A Fidesz megváltóként várja az IMF-et.

 


index.hu-barikad.hu-Rába Kálmán

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rabakalman.blog.hu/api/trackback/id/tr394733714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.