A jánosházai cigányterror eseményei első kézből
2012. szeptember 05. írta: kameszka01

A jánosházai cigányterror eseményei első kézből

cegled3.jpg

Kurucz Attila, Kemenessömjén polgármestere

 

Az alábbi beszámolót részben Kurucz Attila írta, aki gyakorlatilag végig a "tűzvonalban" tartózkodott:

Vasárnap egy erősen ittas társaság tért be a jánosházai Amstel Sörözőbe. Kértek és kaptak is egy  italt, viszont a következő kört a pultos hölgy már nem mérte ki a társaságnak, hiszen nagyon részegek voltak. Válaszként a többnyire börtönviselt cigányok a tulajdonosnak elkezdték ecsetelni hogyan végzik ki majd őt és családját. Az egyik hangadó a jánosházai Kisebbségi Önkormányzat vezetője volt. A tulajdonos a fenyegetések elől a kocsmába menekült, ahol többen is rátámadtak. A rendőrség a riasztástól számítva körülbelül 25 perc alatt ért a helyszínre, akkor már csak a „csata” utáni képet láthatták. Jómagam kocsiban ülve értesültem a támadásról. Azonnal a helyszínre siettem, hogy sógornőmet, sógoromat és a keresztlányomat megvédjem.


A rendőrök, amikor végeztek és elhagyták a terepet, megérkezett a megyei cigány önkormányzat egyik vezetője, aki megpróbálta normálisan kezelni a dolgokat, sajnálta,  hogy a bűnöző cigányok miatt a többi becsületes (sic!) jánosházai cigánynak szégyenkeznie kell. (megjegyzés: pillanat, rögtön jövök, elmorzsolok egy pár könnycseppet) Rövidesen ismét megjelent pár ordítozó ember és újra azzal fenyegették meg a kocsma tulajdonosát, hogy megölik. Ekkor a rendőrség a helyi cigányvezetőt előállította. Aztán elszabadult a pokol. Hirtelen 25-30 cigány sereglett össze és törni-zúzni kezdtek. Újra hívtuk a rendőrséget, de ők csak körülbelül 25 perc után értek oda! Most már nem egy autóval jöttek. Az ordítozó tömeget -amely ekkor már a község központja felé tartott- feloszlatták és védelmet vontak a fenyegetett ház körül. Aki nem volt még ilyen helyzetben ne is kívánja, mert az a 20-25 perc borzalmas volt!

Rába Kálmán

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rabakalman.blog.hu/api/trackback/id/tr394757860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Butters Stotch 2012.09.07. 01:02:19

Kőszeg hány km-es körzetében vannak biztonságban az oltalmad alatt?

Orbán jól érzi magát az új vas megyei északi választókerületben.

Bükön kutyával frizbizik, Kőszegen mint a tüdő a fazékből kidagad, Sárváron meg kipaterolja az IMF-et és választási regisztrációs rendszert helyez kilátásba.

Mitől ilyen fontos, -vagy biztonságos-, ez az észak vasi terület?