A Jobbikon kívül a lőtéri kutyát sem érdekli a magyar föld sorsa
2012. szeptember 12. írta: kameszka01

A Jobbikon kívül a lőtéri kutyát sem érdekli a magyar föld sorsa

nemlatnemhall.jpg

...nem hall, nem lát, nem beszél

 

Lassan már fél esztendeje annak, hogy Bana Tiborral és Magyar Zoltánnal karöltve, sajtótájékoztató keretében tártuk a széles nyilvánosság elé azt az egyik szövevényes céghálót, amely a külföldiek jelzálogjogainak bejegyzését koordinálja Vas megyében.

Mintegy fél évvel ezelőtt Bana Tibor elmondta: az Őrségben több ezer hektár magyar termőföldre jegyeztettek be már zálogjogot külföldiek, azaz a hazai földek 2014-ben lejáró védelme esetén rájuk száll majd a termőföld. A Jobbik megyei elnöke közölte, ezekben az ügyekben az a gyakorlat figyelhető meg, hogy azt egy magyar strómanon vagy cégen keresztül jegyeztetik be az adott földterületre. A sajtótájékoztatón többször elmondtuk az ügyletek lebonyolításában nemcsak ügyvédek, hanem a települések jegyzői is érintettek lehetnek.

A Kaschaex Alto Kft., Real LFC Kft., Szép föld Kft. mezőgazdasági és szolgáltató társaságok esetében több száz hektár terület esetében találtunk külföldiek nevére bejegyzett jelzálogjogot. Sőt az Őrségi Nemzeti Parkban és Natura 2000 területekre is hasonló bejegyzéseket fedeztünk fel. A cégek esetében gazdasági és rokoni összefonódásokra bukkantunk.

A leleplező dokumentumokat a NAV-nak, az ügyészségnek és Budai Gyula államtitkárnak jutattuk el. Természetesen a Fidesz nem találta érdekesnek az átadott anyagot, és semmilyen vizsgálatot nem rendeltek el a kétes Vas megyei földügyekkel kapcsolatban.

Az elmúlt időszakban elvégzett munkánk én azt gondolom agrárpolitikai szempontból hatalmas jelentőségűek. Alternatív munkacsoportokon keresztül továbbra is tartjuk a kapcsolatot a gazdákkal, falugazdászokkal. Rövidesen egy másik, jövőnk szempontjából rendkívül fontos területen indítunk el razziát, azonban részleteket egyelőre nem árulhatok el.

Az alábbi linken még mindig elérhetőek az államtitkárnak átadott tulajdoni lapok és cégkivonatok, bár úgy tűnik a Jobbikon kívül a lőtéri kutyát sem érdekli a magyar föld sorsa: 

http://jobbik.hu/sites/jobbik.hu/down/dokumentumok.pdf

 

 

Lánczi Richárd-Rába Kálmán

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rabakalman.blog.hu/api/trackback/id/tr774771310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Butters Stotch 2012.09.13. 22:50:00

Akiket a Jobbik annyira "meg akar védeni", azok alig várják hogy eladhassák a földet valami osztráknak!

A parasztot sose kellett félteni, észérségben párja nincsen!
Aki meg spekulánsként jutott földhöz, azt meg pláne nem zavarja ha külföldinek is eladhatja majd.

kameszka01 2012.09.15. 21:34:55

@Butters Stotch:

Próbáltad már elmagyarázni a tyúknak, hogy ne piszkítson a járdára?

Butters Stotch 2012.09.16. 17:42:49

Nincs igény a Jobbik "földvédő politikájára", ez tény!

Akinek nincs földje azt azért nem érdekli, akinek meg van alig várja hogy eladhassa... Másik lemezt kéne feltenni végre valahára!