Lopott, majd szétrúgta az áruház ajtaját a kőszegi férfi
2012. október 05. írta: kameszka01

Lopott, majd szétrúgta az áruház ajtaját a kőszegi férfi

cigany-bunozes6.jpg

a kép illusztráció

Érdekes hírfoszlányokat csíptem el ma az egyik kőszegi  élelmiszerboltban. Valahol a felvágottak környékén tapogatózhattam, amikor arra lettem figyelmes, hogy tőlem alig néhány méterre két hölgy az átlagosnál indulatosabban beszélget.

Ahogy közelebb osontam megdöbbenve konstatáltam, hogy a cigánybűnözés szó többször is elhagyja szájukat. No, már csak ez hiányzott az életemből, két rasszista néni éppen előttem fogja aláásni az oly nagyon féltett demokrácia intézményét. Ennek már a fele sem tréfa.  Biztos, ami biztos, tovább füleltem. Nem volt hiába. Hamarosan fény derült a két nyugdíjas heves"cigányozását" kiváltó okokra is. Amennyiben jól raktam össze a szófoszlányokat, akkor az egyik - idősebb-  néni az alábbi történetet élte át :

Néhány nappal ezelőtt -ha jól halottam- egy cigány gyerek a kabátja alá rejtve próbált jónéhány terméket kicsempészni a boltból, azonban az egyik szemfüles eladónak sikerült nyakoncsípni a tolvajt. Miután felszólították, hogy azonnal pakolja ki tömött zsebeit is, a nem hiába született előbb fenyegetőzni kezdett, majd  az eladóra támadt. A barbár enyveskezűt végül sikerült kiszorítani a boltból, ám a cigány búcsúzóul még egy jókorát belerúgott a fotocellás ajtóba, amely ennek köszönhetően meghibásodott. Közben a rendőrök is a helyszínre érkeztek, a férfit előállították.

Gondoltam, ha már így kellett értesülnöm egy újabb kőszegi "bűnesetről" inkább érdeklődöm frissen szerzett információm valóságtartalma felől. Az egyik eladó készségesen állt a rendelkezésemre, válasza pedig nem taglózott le. Kiderült valóban megtörtént a bolti lopás és a garázdaság is, sőt még az elkövető nevét is megosztották velem. A tolvaj cigányt pénzbüntetéssel sújtották.

 

 

R.K.

A bejegyzés trackback címe:

https://rabakalman.blog.hu/api/trackback/id/tr174822369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Butters Stotch 2012.10.05. 23:18:21

"Valahol a felvágottak környékén tapogatózhattam..."

Ilyen jól megy? ;-)