Spórolási tanácsok és praktikák felsőfokon, csak haladóknak
2012. október 16. írta: kameszka01

Spórolási tanácsok és praktikák felsőfokon, csak haladóknak

fityisz_penz(4).jpg

 

Kedves Olvasóim!

Ezúton osztom meg azt a nagyon érdekes történetet Önökkel, amely éppen a napokban történt meg velem. A cselekmény nem csak rendkívül  tanulságos a halandó ember számára, hanem akár még praktikus spórolási technikaként is szolgálhat.

Az elmúlt időszakban gyakran tört rám spórolási roham, ennek köszönhetően a család költségvetésének hatékony redukálása érdekében otthon egy rövid számvetést készítettem. No, nem a kormány által oly sokszor hangoztatott racionális gazdálkodási rendszerre történő átállást céloztam meg, csupán az általam igényelt és használt szolgáltatások (tv, internet, telefon) anyagi vonzatát vetettem össze más szolgáltatók áraival.

Ekkor tűnt fel, hogy az egyik cégnek három éve fizetett tv, internet és telefon tarifákat tartalmazó csomag 14.000 forintos áráért máshol dupla annyi, felbontásában is jobb minőségű csatornákat, illetve hússzor gyorsabb internetes szolgáltatást kapnék. Rögtön kaptam az alkalmon másnap meg is megkötöttem velük a szerződést, gyakorlatilag  két nap alatt bekötötték az "égi áldást", egyszóval minden flottul működött. Nem maradt más hátra, mint a régi szolgáltatónál felmondani a hűségnyilatkozatot már nem tartalmazó szerződésünket.

Lemondási kötelezettségünknek eleget téve nagy slunggal hívtuk is a piacvezető céget, ám ekkor hirtelen, valamilyen egyszerű oknál fogva csoda történt, sima mezei fogyasztóból átminősítettek valamilyen mit tudom én milyen, hiperszuper gyémántkártyás ügyféllé. Micsoda megtiszteltetés -gondoltam- és, ha már ekkora csaszi lettem mégis mivel jár ez a felemelő kitüntetés, kérdeztem a call centeres kolleginát.

Jött is a hidegzuhany dögivel. Amíg érdeklődtem új lehetőségeimről, még egy fokozattal előrébb léptettek, a leghűségesebb és legjobb ügyfelek kosarába kerültem. Mi lesz itt még? A hölgy aztán mondta a magáét és közölte velem, hogy azt a szolgáltatást amit eddig 14.000 kőkemény magyar forintért kaptam, azt most 6800-ért hazavihetem. Kész, azt hittem eret kell rajtam vágni. Akkor eddig hol voltak ezzel az ajánlattal - kérdeztem ingerülten. A telefonos kisasszony válaszként közölte: vele nem beszélhet ám mindenki, hozzá csak a "legeslegeslegeslegjobb" kuncsaftokat kapcsolják, és én ezt pont most, azon a napon érdemeltem ki, amikor útilaput akartam kötni a talpukra.

Természetesen ezek után annyira pipa lettem, hogy kijelentettem: akkor sem hosszabbíttatom  meg a szerződést, ha minden egyes szolgáltatásukat ingyen adják.

Tanulság: ha lejár a hűségnyilatkozatunk, nincs más dolgunk, mint közölni a természetesen külföldi tulajdonú céggel, hogy fel is út, le is út, aztán rögtön jön a gazdaságos csomag, amelyet azzal érdemeltünk ki, hogy a lemondás pillanatáig tiszta hülyének néztek bennünket.

R.K.

A bejegyzés trackback címe:

https://rabakalman.blog.hu/api/trackback/id/tr484851144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Butters Stotch 2012.10.18. 20:28:21

Nem is kell megvárni hogy lejárjon a hűségnyilatkozat!

Tavaly ősszel én is váltottam szolgáltatót. A "réginél" internet és kábel-TV volt (havi 11 000 Ft). Egy másiknál volt a telefon (havi 4000 Ft)

Oda váltottam ahol eredetileg csak a telefon volt, így 3-as kötésben telefon-internet-TV havi 6 800 Ft lett. A TV 2 év hűségnyilatkozattal a telefon és az internet 1-1 évvel.

A régi szolgáltatónál a lemondáskor rögtön megajánlották hogy az addigi 11 000 helyett havi 7000-ért adnák az internetet és a TV-t ha maradok. -Persze, mivel megkötöttem az újat már csak azért se maradtam... meg a másik szolgáltató 6 800-ért adta a 3 szolgáltatást.

Az új szolgáltatónál idén ugye lejárt az 1 év hűség az internetre és a telefonra... a TV-n még egy évig él mivel az 2 éves hűség.
Már hónapokkal a lejárat előtt, ha újra hűségnyilatkozatot köt valaki, a régi hűségből való kiszállási díj nélkül meg lehet tenni és még olcsóbb lehet a 3-as csomag díja. Nekem még egy ezressel kedvezőbb lett a díjam, így most 5 800 a telefon-internet-TV együtt!

A lényeg hogy ott maradjon az ügyfél, -lehet ezekkel alkudozni! Igaz hogy figyelgetni kell mindig az aktuális ajánlataikat ;-)