Az '56-os forradalom hőseire emlékezett a kőszegi Jobbik
2012. október 25. írta: kameszka01

Az '56-os forradalom hőseire emlékezett a kőszegi Jobbik

Jobbik megemlékezés 007.JPG

Horthy Miklós, Magyarország néhai kormányzója által nyolcvan esztendővel ezelőtt felavatott Hősök Tornya alatt emlékezett meg az ’56-os szabadságharcról a Jobbik Kőszegi Alapszervezete.

A rendezvényen Giczy József, a Jobbik önkormányzati képviselője köszöntötte az egybegyűlteket. A képviselő kijelentette: őt -sok politikus társával ellentétben- nemzeti ünnepeinken nem a szereplési vágy fűti, sőt nem is a médiumok előtti tetszelgés a célja, hanem a méltó megemlékezés elődeink példamutató tetteire.

Az önkormányzati képviselő után dr. Vadon István -a helyi Jobbik tagja- a Szegeden megalakult Magyar Egyetemi és Főiskolai Egyesületek Szövetségének tizenhat pontját olvasta fel.

Az '56-os forradalom első napján, a Petőfi-szobornál először elhangzó követelések felelevenítése után D. Kovács Márton, a Kőszegi Művészeti Szemle kiemelt arany minősítéssel jutalmazott versmondója szavalta el Wass Albert: A láthatatlan lobogó című versét.

A vers után Rába Kálmán, a Jobbik Vas Megyei Közgyűlésének képviselője mondott beszédet. A megyei képviselő történelmi visszatekintője után hangsúlyozta, hogy huszonkét évvel a rendszerváltoztatás után, továbbra sem történt meg a kommunista bűnök miatti felelősségre vonás. Rába Kálmán kijelentette: hazánk fejlődésének egyik akadálya a teljes politikai és gazdasági elszámoltatás.

A rendezvény végén dr. Vadon István és Rába Kálmán koszorút helyezett el a Hősök Tornya emlékfalán.

 

Jobbik Kőszeg

A bejegyzés trackback címe:

https://rabakalman.blog.hu/api/trackback/id/tr44868574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.