Nem nácizható a Jobbik
2013. március 29. írta: kameszka01

Nem nácizható a Jobbik

karsai.jpg

Karsai László

 

A Fővárosi Bíróság ítélete szerint nem nevezhető neonácinak a Jobbik. Karsai László történész még kollégáit is megkérte, hogy írjanak a párt nácizmusáról tanulmányt, ám pert vesztett.

A Fővárosi Törvényszék ítéletében kimondta, Karasai László megsértette a Jobbik személyiségi jogait azzal, hogy a pártot az ATV Start című reggeli műsorában neonácinak nevezte. A bíróság a történészt kötelezte, hogy magánlevélben kérjen bocsánatot a párttól. Emellett az első fokú ítélet alapján a perköltség is Karsait terheli. Dr. Takács Péter Attila bíró indoklásában elmondta, a Jobbik több tudományos értekezés alapján sem nevezhető neonáci pártnak, sőt a szélsőjobboldali kifejezés használatát sem tartja megfelelőnek több történész és kutató, ugyanis véleményük szerint a jogrendi és parlamenti normák betartása mellett tevékenykedő politikai közösségekre az nem alkalmazható.

Az ítélettel összefüggésben elhangzott, hogy Magyarországon tevékenykednek magukat neonácinak vagy hungaristának meghatározó csoportok, ám a Jobbik sem önmeghatározásában, sem célkitűzéseiben, sem szimbólumrendszerében nem sorolható ezek közé. Dr. Takács Péter Attila az ítélet indoklásában kitért arra, hogy Karsai László történész körlevelet intézett több kollégájához, amelyben arra kérte őket írjanak tanulmányt a Jobbik neonácizmusáról, ám Paksa Rudolf történész a felkérést megköszönve visszautasított azt, mondván véleménye szerint nem neonáci a nemzeti radikális párt. Paksa egyébként korábban az általa szélsőjobboldalinak tartott Jobbikról is írt, A magyar szélsőjobboldal története című könyvében. Emellett tanulmányai jelentek meg korábban is a történelmünk során tevékenykedő hazai szélsőjobboldali szerveződésekről, pártokról.

Karsai László, aki Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán oktat, legutóbb a Stop.hu-nak adott interjújában tett meglehetősen érdekes kijelentéseket. Arra a kérdésre, miszerint mit szól ahhoz, egy közvélemény-kutatás szerint az egyetemisták 33 százaléka a Jobbikot támogatja, azt válaszolta: „A fejkvóta-rendszer bevezetésével gigantikus méretű óvodává züllesztették az egész felsőoktatást. Ezen belül is, akik ma a bölcsészkarra mennek, mindennek a legalja. Nem beszélnek nyelveket, frusztráltak, mert nem vették fel őket egy komolyabb - jogász vagy közgazdász - szakra, alulképzettek, motiválatlanok. Épp ezért nagyon fogékonyak a Trianon-szindrómára, a történelmünk előző kétezer évét pedig kitöltik hun-magyar mítoszokkal és sámánizmussal.”

Finoman szólva is visszás kijelentés ez annak a szájából, aki az legaljának hívott fiatalokat oktatja. Eljátszhatunk a gondolattal mi történt volna, ha egy egyetemi oktató, professzor vagy rektor kollektíven hasonló kijelentést tett volna a Hallgatói Hálózat tagjaira. Valószínűsíthetően jogvédők, publicisták, sőt lehet, hogy külföldi szervezetek, diplomaták is követelték volna lemondását.

Karsai László a Fővárosi Bíróság ítéletével kapcsolatban kijelentette, hogy azt meglepőnek tartja és az ellen fellebezni fog.

 

Argo

alfahir.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rabakalman.blog.hu/api/trackback/id/tr145183362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fejesrob 2013.03.30. 18:58:34

"A zsidó származású Karsai Elek, Karsai László édesapja, a Kádár-rendszer egyik "sztár történésze", aki szinte monopolizálta a 60-as, 70-es években a "II. világháború és Magyarország" témát, meglehetős közutálatot keltve ezzel maga ellen a fiatalabb történészek között, akiket meglehetősen visszataszító módszerekkel tartott távol a "vadászterületétől". A "vadászterületet" azután a fia is megpróbálja megtartani - érthető módon nem sok sikerrel. Ez némileg gátlástalanná tette őt.

ephart 2013.03.30. 19:07:42

Karsai érzelem vezérelt szánni való beteg ember.a zsigeri magyar gyűlölet szemüvegén keresztül értelmezi a világot

okostojgli (törölt) 2013.03.30. 19:28:17

Neonáci, nem neonáci a szarabbik, ki nem szarja le.

Egy biztos, űberkretének szegények:
"a hírolvasó többé nem teheti a szélsőjobboldali jelzőt a Jobbik neve mellé. Egy bírósági perben ellenben pont a Jobbik jogi képviselője volt az, aki bizonyítékot szolgáltatott rá, hogy pártja valóban szélsőjobboldali."

nol.hu/belfold/20130330-csobe_huztak_magukat

proxy user (törölt) · http://proxyblog.blog.hu 2013.03.30. 19:30:02

Az igen tisztelt bíró úr(ak?)nak javasolnám, hogy idézze fel az általános iskolai történelemórákat, ha nem aludta át a legújabb kori történelemről szóló részeket!

avocado_ 2013.03.30. 19:30:02

@Fejesrob:
Most komolyan az apjával jössz? Tényleg? Ennyit tudsz?
Vagy várj még ügyesen belecsempészted hogy zsidó is. Ezt az idézetet netán a kurucinfóról szerezted?

proxy user (törölt) · http://proxyblog.blog.hu 2013.03.30. 19:31:32

@ephart: csak tudnám, hogy a magadfajtát ezentúl mégis minek nevezhetjük, hogy bíró úrék továbbra is úgy alhassanak, mint a jóllakott óvodás! Mert OK, nem vagy náci, de embernek sem tartalak és úgy általában az emlősök közt sem találok olyat, amely fajra ne lenne sértő, ha közéjük sorolnálak. :)

ephart 2013.03.30. 19:35:00

@proxy user:
'de embernek sem tartalak és úgy általában az emlősök közt sem találok olyat, amely fajra ne lenne sértő, ha közéjük sorolnálak.'

öngól paszuly

ephart 2013.03.30. 19:41:27

nyugi paszuly érted is meghalt Úr Jézus a kereszten

ombie 2013.03.30. 19:49:41

És nem úgy van, hogy a Jobbiknak, mint közszereplőnek tűrnie kell a szélsőséges kritikát is? Vagy nincs már szólásszabadság?
Holnaptól már azért is elvisznek, ha Orbánt diktátornak nevezem, vagy az MSZP-t komcsinak?

DezInf 2013.03.30. 19:50:20

@ephart:

...álkeresztény....

ephart 2013.03.30. 19:53:52

@DezInf:

ezt talán bízd az igaz bíróra Úr Jézus Krisztusra aki örökké áldandó Isten.nem a te kompetenciád eldönteni ki üdvözül és ki kárhozik el.Ő pedig nem téved nálad sem és nálam se.ok kispajti

Pitypalatty úrfi · http://proletarokkozt.blog.hu 2013.03.30. 19:55:18

És ez a blog nácizható a szándékosan áthallásos cím miatt?

Amúgy a faszinak nagyjából igaza van.

willdataa 2013.03.30. 20:02:58

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Ez az a Karsai, aki meghamisította Kossuth levelét, a "nem megfelelő" szavakat kivágta belőle:

Kossuth levelének eredeti szövege a Budapesti Hírlapban:
upload.wikimedia.org/wikipedia/hu/1/10/BudapestiHirlap18821116csutortok2oldal.jpg
Budapesti Hirlap 1882.11.16-i csütörtöki szám 2. oldal
"Magyarország ne tárjon kaput semmi jött-ment söpredéknek. Azt az önfenntartás kötelessége parancsolja, hogy idegen zsidóknak, ép úgy mint idegen pánszláv vagy pánromán elemeknek Magyarországba csoportosulása meg ne engedtessék"

Kossuth levelének eredeti szövege a Karsai által megjelölt forrásban:
upload.wikimedia.org/wikipedia/hu/8/88/KossuthLajosiratai9kotet1902527oldal.jpg
Kossuth Lajos iratai 9. kötet (1902 Athenaeum Rt.), 527. oldal:
"Magyarország ne tárjon kaput semmi jött-ment söpredéknek. Azt az önfenntartás kötelessége parancsolja, hogy idegen zsidóknak, ép úgy mint idegen pánszláv vagy pánromán elemeknek Magyarországba csoportosulása meg ne engedtessék"

Kossuth levelének Karsai által megvágott szövege:
upload.wikimedia.org/wikipedia/hu/2/23/KarsaiLaszloBefogadok1993AuraKiado40oldal.jpg
Karsai László "Befogadók" (1993 Aura Kiadó) a 40. oldal, Kossuth Lajos levele 1882.11.11-én Helfy Ignáchoz a Függetlenségi Párt képviselőjéhez:
"Magyarország ne tárjon kaput semmi jött-ment söpredéknek. Azt az önfenntartás kötelessége parancsolja, épp úgy mint idegen pánszláv vagy pánromán elemeknek Magyarországba csoportosulása meg ne engedtessék"

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Fejesrob 2013.03.30. 20:04:33

@avocado_: Most neked mi a problémád? Nem igaz benne valami?

Ja, hogy gáz. Persze. Azért is másoltam ide:)

Fejesrob 2013.03.30. 20:13:13

Amúgy nem a kurucról van, hanem egy TV műsorból.

willdataa 2013.03.30. 20:14:17

@okostojgli:

Az nem egészen így volt. A Jobbik a bíróságon azt bizonyította hogy nem neonáci, a per tárgyát az nem képezte hogy szélsőjobboldali-e.

Fullánkos Algol 2013.03.30. 20:25:39

@ephart: Jössz te a keresztény álszent szar dumáddal a jó… agymosott fajtádnak, na elmagyarázom hogy még te is megértsd. A három ábrahámi vallás közül az egyik a kamatszedésbe származási alapon való belekényszerítésre (ld. kitagadás, átok), a másik kettő meg a tiltás segítségével a monopólium fenntartására lett kitalálva, vallási parancsolatok segítségével, ugyanazon kör tervének a részeként, (többek között) a pogányok irtása mellett (minthogy nekik nincs ilyen törvényük). Bármennyire fáj is tükörbe nézni, de a keresztény uralkodó osztály ennek megfelelően a szanhedrin lokális helytartója. A három vallás célja a kezdetektől fogva a világállam felállítása volt, a papíron történő (évtizedekkel később) harmadnapra való feltámasztás azért lett kitalálva hogy a hozzád hasonló agymosott birkák majd tapsikoljanak amikor a ’99-ben született messiás az akkorra már elég bő véres sokéves világszintű polgárháborús időszak lezárásaként második eljövetel címszóval felállítja a világkormányt. Szóval a keresztény dumáddal csak a legjellemtelenebb képmutató cinkosságodat demonstrálod. A kereszténység mögött hátsó szándék van, cserébe a vele járó hatalomért.

Fullánkos Algol 2013.03.30. 20:29:51

Vagy megjön az esze másodfokon a bíróságnak, vagy tömegesen indulhatnak majd perek komcsizásért, aminek nyomán magasabban állóknak fog kelleni bocsánatot kérniük mint ez a Karsai.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2013.03.30. 20:31:39

:(( nagy csapás ez az indexes bérblogoknak, és a libbant kommentelőiknek, akik szerint senki nem demokrata, aki nem azt akarja, amit őt

Fejesrob 2013.03.30. 20:34:39

@willdataa: Az ilyet azért nem értem, mert Karsaik jönnek és mennek, sőt nem is mindig divatosak.

Kossuth levelének szövege viszont állandó.

Egyáltalán, hogy ez ahhoz, hogy meghamisítsa. El lehet képzelni a többi hasonló "tudóst", "történészeket", "nyelvészeket".

Nagyon meg tudom érteni diákjait, ez egy kókler. Mennyi ilyen lehet még a felsőoktatásban.

Kelly és a szexi dög 2013.03.30. 20:41:29

Nem ez volt az, aki a Jeszenszkyt is besározta?

miketbeszéltek 2013.03.30. 20:49:07

@Fejesrob: Röhejes, hogy olyanok tiltakoznak a neonáci kifejezés ellen, akiknek minden megnyilvánulásukból süt a zsidógyűlölet.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2013.03.30. 20:53:37

Ne nagyon kapálódzatok, mert eddig is én mondtam meg, hogy ki a náci, és ez után is én fogom!

miketbeszéltek 2013.03.30. 20:57:55

@dr. Kóser Malac: Valóban. Már a névválasztásod is mutat egy irányt:-)

Fejesrob 2013.03.30. 20:59:50

@miketbeszéltek: Most ha rólam beszélsz, én hol tiltakoztam?

Neonácizz:)

miketbeszéltek 2013.03.30. 21:06:50

@ephart: "Sajnos" Jézus Dávid Fia, úgyhogy echte zsidó...

miketbeszéltek 2013.03.30. 21:08:45

@Fullánkos Algol: Neked nem elég eszement a náci alapú üldözéses téveseszme, hogy még csavarsz is rajta egyet?

willdataa 2013.03.30. 21:19:12

@miketbeszéltek:

Szent József Dávid leszármazottja, azonban Szent Józsefnek nincs vér szerinti kapcsolata Jézussal, így Dávidnak sincs.

Martian (törölt) 2013.03.30. 21:20:25

@willdataa: húúúú vazz, most már akkor Kossuth is nácinak számít..! :)

willdataa 2013.03.30. 21:23:25

@Martian:

Mivel Kossuthot nem nácizhatta le ez a senkiházi mert ahhoz még ő is kevés lenne, ezért inkább megvágta Kossuth levelének szövegét. Ez a hagyományos zsidó tudományos etika.

miketbeszéltek 2013.03.30. 21:23:55

@willdataa: Mivel a Messiást Dávid magvának nevezi mind az Ó-mind az Újszövetség, így Mária is Dávid leszármazottja volt!

Fullánkos Algol 2013.03.30. 21:30:43

A náci alapoknál meg a nacionalista hozzáállásnál kevés dolog áll tőlem távolabb, de a valóság az valóság. Ha ez megnyugtat akkor az átlag zsidót (bennem nincs) legalább akkora áldozatnak tartom (erősebb kényszer szorítja be) mint másokat.
Egyébként nem én csavartam:
www.klausmatefi.lima-city.de/
klausmatefi.forumprofi.de/index.php
vallas-ezoteria.forumprofi.de/index.php

willdataa 2013.03.30. 21:32:37

@miketbeszéltek:

A Biblia szerint Szent József Dávid leszármazottja, Szűz Mária nem.

miketbeszéltek 2013.03.30. 21:35:54

@willdataa: Akkor mit jelent Jézussal kapcsolatban a Dávid magva v. Fia kifejezés??

miketbeszéltek 2013.03.30. 21:38:53

@Fullánkos Algol: Igeversek tucatjai alapján ez ez elmélet: hazugság.

kennyking 2013.03.30. 21:39:06

Egy libbanttól a nácizás dicséret.Speciel engem nem zavar, ha ezek a nagytudásuak lenáciznak, függetlenül attól, hogy nem vagyok náci.A senkik véleménye nem sokat nyom latba.

Geonczeol Gyula Felvidek 2013.03.30. 21:39:11

A Bibliat az elmult ketezer ev politikai harcai miatt a vegtelensegig deformaltak, rengeteg eredeti iratot elegettek, hogy ez ki ne deruljon a Qumrani iratokhoz es a Nag Hammadi iratokhozz hozza ferni nem lehet, nem lehet pontosan megismerni a tartalmukat. Akkor pedig mit tanitanak? Amit valaki eloirt? Kicsoda? Jezus egyiptomi szarmazasu, a legjobb esetben is Galileahoz kotheto, ahol nem laktak izraelitak. Tehat mast allit , mint azt az egyhaz, vagy nehany kriptokommunista es bolsi allit, az naci. Ez mindennek a teteje es emmikeppen sen fogadhatom el: Itt az USA-ban arrol folyik a vita, hogy szabad-e valamely velemeny nyilvanitast betiltani. Karsainak nem tetszenek a hunok, de a habsburgista magyarellenes fajelmeletek igen. Ezzel minositette is onmagat. Az USA-ban az alkotmanyra hivatkozok elmondjak, hogy ha egyetlen precedens megtortenik, es valamely velemeny elmondasat betiltjak, vagy korlatozzak, akkor az egy folyamatnak nyit utat, ami oda vezet, hogy a vegen minden tilos lesz. Karsai pedig azt akarta eloiratni, hogy mit legyen szabad mondani es mast ne lehessen mondani az eredmeny az lenne, hogy semmi szolasszabadsag nem maradna.Ki kell mondani, hogy a liberral bolsevista kriptokommunista cenzuranak vege. A pangerman habsburgi fajgyuloletnek es valoszinuleg a diakjainak van igaza, akiknek az egesz hazudozasbol eleguk van.

Fullánkos Algol 2013.03.30. 21:46:52

@miketbeszéltek: a valóság nem a minősítésed függvénye. mintha egy pólyás nevezné hazugságnak a szorzótáblát. tájékozódj, a tanulásra mindenkinek megvan a lehetősége.

miketbeszéltek 2013.03.30. 21:56:41

@Geonczeol Gyula Felvidek: A qumráni tekercsek alapján az ószövetség könyvei (benne a messiási próféciákkal) ugyanolyan alakban megvoltak már. Az Úsz legkorábbi kéziratai az 1 szd végéről, illetve a 2. szd-ból származnak, hamisításnak semmi nyoma. Az utólsó száz év résgészeti feltárásai rendre igazolják a Biblia állításait. Mikor is történt a nagy átírás?

miketbeszéltek 2013.03.30. 22:00:31

@Fullánkos Algol: A sajnálatos vallási küzdelmek mellett is 2000 éve emberek milliói bizonyítják, hogy annak, aki elfogadja a Bibliát az a Valóság, és betölti a funkcióját: táplálja az ember hitét. Ez a szorzótábla, nem az, hogy néhányan egy univerzális ezoterikus világnézetbe akarják ezt is besuvasztani. Ami "kilóg" azt meg levágják.

miketbeszéltek 2013.03.30. 22:06:13

@willdataa: Hát erre most itt nincs eleendő lehetőség. De: A Messiás várvonala Mózes első könyvétől kzdve elő van jelezve. A Messiás földi szolgálata, szenvedései, sőt az eljövetelének ideje is meg lett prófétálva. Az evangéliumok rendre hivatkoznak a beteljesülésekre. Az apostoli levelek sok helyen hivatkoznak a messiási próféciákra, előképekre, de még az utolsó könyv, a Jelenések is arról számol be, hogy a mennyben is számon tartják Jézus Júda törzséből, illetve Isaitól (Dávid apja) való származását.

Fullánkos Algol 2013.03.30. 22:07:26

@miketbeszéltek: ez az önkiherélésbe vetett hit, tartsd oda a másik pofádat is, de azért irtsd a pogányokat, és ne gondolkozz. az a lényeg hogy jó rabszolga legyél. a valódi cél a pogányok irtása, és a kamatszedés monopóliumának fenntartása (persze ma már erre sincs szükség), akkor is ha egyesek büszkék az ezzel való cinkosságra a hatalomért cserébe.

willdataa 2013.03.30. 22:09:33

@miketbeszéltek:

Az Új Szövetség leírja Szent József családfáját Dávidtól. Szűz Mária családfáját azonban nem.

miketbeszéltek 2013.03.30. 22:16:37

@Fullánkos Algol: Ezzel most teológiailag és résgészetileg cáfoltad a Biblia hitelességét?

miketbeszéltek 2013.03.30. 22:18:22

@willdataa: Jaj. Hol akadtál el, tényleg nem értem. Ha A Biblia alpján Jézus Dávid Fia, sőt Dávid magva, az Számodra mit jelent?

ivrilider 2013.03.30. 22:22:48

hát hülye a posztíró! miben lenne más, ha valaki a bázisdemokratius hallgatói hálózatra mondaná ugyanazt, amit karsai (de tökömnek is mindegy, ki) a széljobbra hajló hallgatókra mond? hát az, hogy a hallgatói hálózat nem mindennek a legalja, a széljobbra hajló söpredék pedig igen! ez pedig különbség... már ha a tényeknek még van bármi értéke orbániában.

ivrilider 2013.03.30. 22:23:44

@ivrilider: ja, igen, és nem azért a legalja, mert "széljobb" etc., hanem a cselekvése alapján. ez pedig reális észlelésekkel megállapítható. más kérdés, ha valakinél a valóság szűrője már teljesen kikapcsolt..

Fullánkos Algol 2013.03.30. 22:23:45

megtette már más:
www.klausmatefi.lima-city.de/7.html
ott van minden ha beleásod magad, persze ha számodra minden egy "univerzális ezoterikus világnézet" része amit nem ismersz, akkor bajban vagy

Fullánkos Algol 2013.03.30. 22:24:14

@miketbeszéltek: megtette már más:
www.klausmatefi.lima-city.de/7.html
ott van minden ha beleásod magad, persze ha számodra minden egy "univerzális ezoterikus világnézet" része amit nem ismersz, akkor bajban vagy

willdataa 2013.03.30. 22:37:05

@miketbeszéltek:

Ha a Biblia szerint Jézus Dávid leszármazotta, akkor a Biblia miért nem írja le Mária családfáját Dávidig, ha még a Jézussal vér szerinti rokonságban nem álló Szent József családfáját is leírja Dávidig? Tehát ha még egy tökéletesen indifferens információt is leír a Biblia, akkor a valóban releváns információt miért nem?

miketbeszéltek 2013.03.30. 22:44:19

@Fullánkos Algol: Igen, mindent az asztrologiába próbál beilleszteni. Sajnos az állításával szemben Jeremiás korából is találtak pld. pecsétnyomókat, amelyeken pontosan a Jeremiás könyvében megemlített hivatalnok nevei találhatóak (nem mellékesen) az egyik a JHVH-ból származik. Dávid városának a feltárása pedig folyamatban van. Attól még nem lesz igaza, (sőt nem lesz az Igazság) hogy kiszámítja a Szaturnusz állását. A Biblia egyébként is tiltja sz asztológiát...

zobod 2013.03.30. 22:44:29

Félretéve, hogy egyetértek-e vagy sem, nagyon meglepne, ha a másodfok az elsőfokú ítélettel szemben homlokegyenest más ítéletet hozna. Persze a Karsai a lüke, belemászott valamibe aminek maga sem látta a végét. Egy aktív, középsúlyú politikai pártot bíróság elé citálni nem olyan, mint a jate btk valamelyik tanszékén péntek délután intellektuális cicaharcot vívni egy másik oktatóval, hogy kinek van igaza.

Fullánkos Algol 2013.03.30. 22:51:48

@miketbeszéltek: Nyilván tiltja, mivel azon alapszik a hatalma.
Nyilván éltek ott az állítólagos Jeremiás meg az állítólagos Dávid korában is emberek, vannak régészeti emlékek, de egyik sem támasztja alá a JHVH-kultusz létezését Ezrát megelőzően, aki az egészet kitalálta Babilonban. De nem is értem ezt a mondatodat "JHVH-ból származik"

miketbeszéltek 2013.03.30. 22:53:56

@Fullánkos Algol: Yehuchal [vagy Jehucal] ben Shelemyahu az egyik név, amely azt jelenti:Jahve hatalmas

Fullánkos Algol 2013.03.30. 22:55:42

@miketbeszéltek: az egyetlen dolog amit képtelen az ember visszamenőleg meghamisítani, az a bolygómozgások. persze gondolhatod úgy is hogy pl egy elektronra se hat a körülötte lévő többi, ebben az esetben fölösleges vitatkoznunk :)

Fullánkos Algol 2013.03.30. 22:57:34

@miketbeszéltek: hivatkozás? persze sokmindenre rá lehet mondani utólag hogy mit jelent

kifordított nagyanyó 2013.03.30. 23:01:05

Engem is lenácziznak jobbik szavazóként.
Igazából nem is sértő hanem fárasztó.

willdataa 2013.03.30. 23:09:58

Engem felnáciznak az élősködők. (Ha ilyen lények náciznak valakit az felnácizás.)

Fullánkos Algol 2013.03.30. 23:21:37

Tekinthetik magukat vaniliás karikának is, ettől még ők ebben az országban a szélsőjobbos és neonáci eszméket valló támogatókat gyűjtő egyedüli párt pillanatnyilag.

willdataa 2013.03.30. 23:25:40

@Fullánkos Algol:

Tudsz mondani konkrétan egy neonáci eszmét amit a Jobbik vall, persze ellenőrizhető forrást megadva?

tundrazuzmo (törölt) 2013.03.30. 23:27:09

A jobbik az mszp jobb szárnya. A vidéki szocialista parasztság gyűjtőpártja. Hogy lenne már neonáci?

Baldrick68 2013.03.30. 23:29:43

@ombie:
Obánért biztos, de a zemeszpéért kitüntetést kapsz :-)

01234567 2013.03.30. 23:44:29

Az a párt amelyiknek zsidó származású alelnöke és európai parlamenti képviselője lehet, nem lehet náci párt.

Fullánkos Algol 2013.03.30. 23:44:52

@willdataa: hu.wikipedia.org/wiki/Neon%C3%A1cizmus
hu.wikipedia.org/wiki/Nemzetiszocializmus
majd szemezgetsz az ideológiai elemek közül
de ami az igazi jellemtelenség, az ott látszik, amikor azok játsszák a sértődött fürdős kurvát, akik tömegesen komcsiznak mindenkit aki nem tartozik az itteni "jobboldalhoz"
na itt kell majd hasonló pereket indítani

willdataa 2013.03.31. 00:01:11

@Fullánkos Algol:

Nem tudtál idézni konkrét náci eszmét amit a Jobbik vall.

Fullánkos Algol 2013.03.31. 00:06:48

@willdataa: most vagy a szövegértést nem tanultad meg az iskolában, vagy az egyet klikkelést, úgyhogy jobb lenne ha nem rontanád a levegőt itt a neten.

willdataa 2013.03.31. 00:17:50

@Fullánkos Algol:

Továbbra sem tudtál idézni konkrét náci eszmét amit a Jobbik vall.
Annyit segítek hogy idézni azt jelenti hogy idézőjelek közt változtatás nélkül beírni a karaktersorozatot, forrást megadva pedig azt jelenti hogy beírni az internetes címet (linket).

Fullánkos Algol 2013.03.31. 00:21:35

@willdataa: kit érdekelnek a problémáid? olvasni tudsz anélkül is hogy másolgatnék a kedvedért. majd ugráltatod anyádat, vagy akit megfizetsz.

willdataa 2013.03.31. 00:27:34

@Fullánkos Algol:

Én tudok olvasni, te meg nem tudsz idézni konkrét náci eszmét amit a Jobbik vall, ellenőrizhető forrást megadva. Ennyi.

willdataa 2013.03.31. 00:29:14

@Fullánkos Algol:

Én például amikor azt állítottam hogy Karsai hamisított, akkor konkrétan idéztem ellenőrizhető forrást ráadásul faximilét megadva.

Fullánkos Algol 2013.03.31. 00:31:47

@willdataa: akkor már csak a klikkelést kell megtanulnod olvasás előtt, meg azt hogy nem mindig az van amit te akarsz

Fullánkos Algol 2013.03.31. 00:35:28

@willdataa: kit érdekel Karsai hamisítása? nem érinti a témát. tőlem lehet így, ha így van akkor ez tényleg nem jogos, a neonácizása az meg igen

willdataa 2013.03.31. 01:00:20

@Fullánkos Algol:

Én állítottam valamit és idéztem konkrétumot, ellenőrizhető forrást megadva. Te erre képtelen vagy, mert nem tudsz olyan náci eszmét idézni amit a Jobbik vall, mivel a Jobbik nem vall náci eszmét. Ennyi.

sanyix 2013.03.31. 01:10:09

@willdataa: a forrás, az ő maga. Mert ő azt mondta ezért tény, ez az egyetlen igazság, mindenki aki mást mond/gondol az hülye/náci/népellenség/reakciós/terrorista, stb. (mikor melyik illik oda).

Bővebben: mandiner.hu/cikk/20121020_modor_tibi_a_tolerans_ember

Még bővebben: modoros.blog.hu/2012/10/19/a_tolerans_ember

Fullánkos Algol 2013.03.31. 01:18:57

kit érdekel hogy mit állítasz terelgetésképpen, csak hogy letagadhasd hogy a jobbik neonáci? rasszistákat és hitlert ünneplőket pénzel, akkor is ha ahhoz hozzád hasonlóan gyáva a többségetek hogy a piszkos munkát őszintén felvállalja közvetlenül. nézzél körül, a fajtád jó része még büszke is rá hogy nácinak tartják, de nyilván véletlenül tömörültök pont a jobbikban

willdataa 2013.03.31. 01:36:09

1.) Hitler születése dátumáról tényszerűen tájékoztatni az nem Hitlert ünneplés.

2.) A Jobbik nem vall náci eszmét.

3.) Aki mást mond az hazudik.

Éhes_ló 2013.03.31. 10:28:35

Nyomorúságos, hogy ilyen karasaiféle antimagyarok állami intézményekben kaphatnak apanázst a gyűlöletkutúrájuk hirdetéséhez.

Jól jellemzi a gengszterváltás totális amoralitását és a regnáló hatalom politikai marketingtól független egylényegűségét ennek a hihetetlenül társadalomellenes mocsoknak közpénzekből történő életben tartása.

aquamarineblue 2013.03.31. 13:40:44

Szerintem pedig lényegtelen mit mond egy olyan bíróság amelyik kényszerből alkalmazza azokat a törvényeket amelyeket az elmúlt ~70 év rablói és haszonélvezői hoztak saját és családjuk gazdálkodása érdekében. Szerintem.

aquamarineblue 2013.03.31. 13:44:15

@aquamarineblue:
gazdálkodása=gazdagodása (android ehhh!)