"A romaintegráció akkor kezdődik, ha a cigányság dologtalan tömege elmegy dolgozni"
2013. július 25. írta: kameszka01

"A romaintegráció akkor kezdődik, ha a cigányság dologtalan tömege elmegy dolgozni"

IMG_0002-kalman.jpg

fotó: alon.hu

 

Hisztériakeltési hullám, és újabb Fidesz–MSZP–LMP-nagykoalíció született a Jobbik ellen, amikor tavasszal Balassa Péter végre kimondta az igazságot a szombathelyi városrehabilitációs projektben kiemelt szerepet kapó Óperint utcai társasház ügyében.

Miután Balassa májusban sajtóközleményt adott ki a társasházban zajló tarthatatlan állapotokról, a helyi pártok képviselői politikai haszonszerzés céljából valóságos katasztrófaturizmusba kezdtek, szinte mindenki ellátogatott a szóban forgó lakóházba, ahol egymást túllicitálva próbálták védeni a nem létező mundér becsületét. Az egyik megyei internetes hírportál Ron Werber-féle taktikát alkalmazva még egy nem létező "jobbikosnáci" fenyegetéstől is elkezdte óvni az épületben lakó cigányságot.

A sok rágalmazó, lejárató és csúsztató írás után úgy döntöttünk, hogy újra megszólalunk a sokat emlegetett "Óperint-gate ügyben". A sajtótájékoztatónkra mindössze két megyei médium volt kíváncsi. A meghirdetett időpontra csak a Vas Népe és az alon.hu jött el (megjegyzés: igaz, több szélsőséges és kirekesztő -pl: nyugat.hu- médiumnak már elvből nem küldünk meghívót).

Sajtótájékoztatónkat Bana Tibor kezdte, aki kijelentette: elgondolkodtató, hogy amikor a többségi társadalom érdekében van szükség határozott fellépésre, akkor soha nem áll össze a Fidesz–MSZP–LMP-nagykoalíció.

Jómagam többek között arról beszéltem, hogy a hazai cigányság 80 százaléka nem dolgozik, nem teremt értéket, nem fizet adót, viszont két kézzel várja a közösből hozzá érkező javakat, majd kijelentettem: származásától, családi hátterétől függetlenül mindenkinek kötelessége betartani a törvényeket.

Balassa Péter elmondta: az Óperint utca 18. és környéke problémájára elsőként nem a Jobbik, hanem az IVS-anyag világított rá akkor, amikor azt idén januárban az önkormányzat illetékes bizottsága tárgyalta.

A rövid sajtótájékoztató után a jelenlévő újságíróhölgy azon véleményének adott hangot, hogy a lakóházon semmilyen rongálást  nem lát. Természetesen a helyszínen készítettünk egy rövid videót is, amely a napokban jelenik meg az alfahir.hu-n. A rövidfilm megtekintése után mindenki eldöntheti majd, kik azok a politikusok, akik további karrierjük érdekében inkább a szőnyeg alá söprik a problémákat, minthogy megoldanák azokat.

-garas, rk-

A bejegyzés trackback címe:

https://rabakalman.blog.hu/api/trackback/id/tr405426602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Null Problemo 2013.07.26. 13:26:19

Barátaim,

A "jobbikos" és "náci" szavakat javasolnám külön írni.
Egyébként, azonos tartalmúak lévén, egy mondatban felesleges őket együtt használni. Esetleg vesszővel elválasztva, hogy érződjék: szándékos a szóismétlés.

Az Index blogszerkesztőinek pedig azt, hogy - bár a vélemények sokfélesége fontos, sőt általában érdekes is - az ilyen embergyűlölő, hazug posztoknak lehetőleg ne adjanak felületet. Az ilyenekről bőven elég másodközlésben értesülni. Százévente egyszer, mondjuk.

♔batyu♔ 2013.07.26. 13:30:33

@kardinális: Mert valószínűleg nincs "gyengébb" cigány gén.

A cigányok problémája a beltenyészet. 10 cigány közül 8 agyilag problémás, négynek komolyabb egészségügyi problémái is vannak.

A probléma azért maradhatott fent máig, mert a családi szex ma is természetes köreikben.

♔batyu♔ 2013.07.26. 13:31:24

@Null Problemo: Na ja, be kellett volna menni valami libsihez, pld. hozzád és engedélyt kérni.

_wood_ 2013.07.26. 13:34:16

"Nincs vaj a fején, nincs mitől aggódnia."

ezzel a szar szöveggel minden szabadságjogodat elvehetik, amiért az őseid harcoltak, és te még tapsolsz is hozzá. gondolt ezt még végig.

kewcheg 2013.07.26. 13:36:09

Roma honfitársaimmal dolgozom.Le kell szögezni,bármilyen hihetetlen,ők is emberek.Azonban vannak tények,amelyeket komolyan kell venni.Ezen honfitársaink nem szeretnek dolgozni,vagy legalábbis nem azokat a munkákat amelyeket esetleg az önkormányzat ad nekik.Közmunkásként is leginkabb azt nézik,hogy mikor nem figyelik őket, mikor lehet ülni,feküdni,enni.Az ő világuk a zene,a kupeckedés,jóslás,mindenfélével csencselés,lopás- ha nem lehetséges a lopás, a rablás.Ebből kell kiindulni,ez van.Szerintem ezen tulajdonságaikat kell kihasználni,tehát olyan munkát kell adni nekik,ahol kiélhetik ezen tulajdonságaikat.Érdekes hogy a romák akkor is előnyben részesítik a bűncselekményt, ha az azon várható haszon jóval kisebb,az elkövetéshez használt erőfeszítés pedig jóval nagyobb, mintha "normális" munkát végezne.Gyakran a bűncsel.elkövetése után egyszerűen eldobják, megsemmisítik a lopott javakat.Valahol ez egy genetikai defekt szerintem.Tudományos alapon meg lehetne kutatni a nevezett személyeket,azért hogy segítsünk rajtuk,de ezt sajnos nem engedné a tasz meg a helsinki bizottság...

_wood_ 2013.07.26. 13:39:43

@♔batyu♔: viszont a liberális, és a szűklátókörű, nárcisztikus, önimádó, agresszív véleményelnyomó, szólásszabadságkorlátozó, jelzőket kéretik megkülönböztetni, mert gyökeresen mást jelentenek.

a valódi liberális szerint a szélsőjobbereket is megilleti a szabad véleményformálás, a parlamenti képviselet, valamint a gyülekezési szabadság joga.

mokevar · http://copywrite.blog.hu 2013.07.26. 13:40:17

@khmm...: Plusz a jó még az, hogy viszonylag gyorsan hoz eredményt, és ezáltal van sikerélmény, ami nagyon fontos egy új dolog tanulásánál. Azt, hogy van-e akarat, nem tudom, de az iskolába járást is meg tudták oldani némi motivációval, ki kell találni valamit ehhez is: pl: vagy jössz dolgozni és csinálod rendesen, vagy nincs segély. Ezután, persze el kell telni néhány évnek, hogy beletanuljanak, de általában egyből nem megy semmi ugyebár. Türelem, kitartás, ennyi. Muszáj!

mokevar · http://copywrite.blog.hu 2013.07.26. 13:43:54

@kewcheg: :))) Zene, kupeckedés, jóslás és rablás. Szupi! Ezeket a képességeiket, vagy érdeklődési irányokat vajon hogy lehetne mindenki számára előnyösen kihasználni, nemzetgazdasági szempontból hazsnos tevékenységre? Mert sajnos nem lehet mindenki megasztár, a TV józsdás helyek is végesek, ami meg a rablást illeti, hm?! Kemény a helyzet. Szerintem amúgy senki sem szeret különösebben dolgozni (csak akiknek hivatása van és abban is működnek), de kell. És ezt mi el tudjuk fogadni, ők meg nem. Ezen kell változtatni.

Null Problemo 2013.07.26. 13:44:39

@♔batyu♔:

Az ember azt gondolná, hogy egy ilyen befolyásos médium szerkesztőinek maguktól is van annyi eszük, hogy nem adnak lovat a fasiszták alá, és nyilvános teret a rengeteg lúzernek, akinek az életében talán összesen csak annyi öröme van, hogy a cigányokra, zsidókra, melegekre kajabáljon. Lévén: mást nyilván nem tud felmutatni.

Nézd csak meg a kommenteket. Pár éve még szégyenében magától (!) elsüllyedt volna bárki, aki ilyen szövegeket akárcsak el mert volna suttogni. Most pedig - kórusban ordibálnak, hőbörögnek, mert egymás agyhatlott társaságában ez a trendi. És ettől az egész rémség szépen szalonképes lesz.

koborvadász 2013.07.26. 13:46:12

A chippel van egy kis probléma.
Vissza lehet élni az adatokkal.

Szép pénzeket keresnének vele az arra jogosultak.

Mindenkinek, minden lépéséről tudnának.
Tisztességben megőszült mintaapák buknának meg vagy fizethetnének a zsarolójuknak.

Made in Hungary

Bafana 2013.07.26. 13:46:20

@vontod75: 5***
Remélem jön egy REND párti kormány, aki ezt megvalósítja!!

_wood_ 2013.07.26. 13:48:34

@Null Problemo: és ez a folyamat csak úgy történik. nincs is vele más dolgunk, mint elnyomni ezeket a véleményeket, egyből minden csodaszép lesz, ugye?

vagy kötelezővé is tehetnénk egy adott inteligenciaszintet. kötelező lehetne mindenkinek - iskolai végzettségtől, társadalmi státusztól függetlenül - átlátni kompex társadalmi folyamatokat is, ugye?

koborvadász 2013.07.26. 13:49:32

@kewcheg:
Akna mentesítés, háborús övezetben.
Na ott sétálhatnak. Ott aztán fetrenghetnek, ha sikeresen végzik a munkájuk.

Basszus!
Háziasítottak jó pár állatot.
Akkor talán egy etnikumot is rá lehetne venni az együtt működésre.

Bafana 2013.07.26. 13:49:40

@Null Problemo: Tipikus példája vagy a cikkben szereplő szőnyeg alá söprésnek. Vedd már észre, hogy már nagyobb a dudor, mint a szőnyeg! Persze gondolom Budáról könnyű csapkodni a jelzőkkel.

mokevar · http://copywrite.blog.hu 2013.07.26. 13:52:55

@fordán tamás: Igen, igazad van. Az integráció nem nyereséges, de amit most csinálnak az nem vezet előre. Nem söprögetni kéne a dologtalan embereket hajtani, hanem kapálni (kaszálni nem, mert abból esetleg baj lesz. :)), gyomlálni, állatokat gondozni, stb. Első néhány év, míg belejönnek, meg nem termeli ki a gazdaság a költséget, addig állami támogatás, utána önfentartás. Nem kellene a munkásoknak pénzt adni ezért, hanem kapnának a terményből, meg a munkáért cserébe az önkormányzat kifizetné mindenkinek a rezsit. Tudom, hogy így nem lehetne tovább lépni, de ennek a rétegnek szerintem még egyelőre a munkát kéne megszokni, aztán a pénzgazdálkodás tanítása jöhet a következő generációnál.

koborvadász 2013.07.26. 13:55:15

@Null Problemo:
Joggal hallatjuk a hangunk.
Az integrációs probléma több évszázados hazánkban.

Svájcban működök a valamit nyújtunk de el is várunk elv.

Nálunk csak követelőzni tudnak.

Kultúrájuknak köszönhetik, hogy itt tartanak.
Persze senki nem mondta, hogy ne ápolják hagyományaikat.

Érdekes, hogy Svábok, Székelyek, Csángók stb. őrzik hagyományaikat, mégis integrálódtak!

Itt nem rasszizmusról van szó!

paráznabillegető 2013.07.26. 13:55:52

szerintem sokkal több és fontosabb probléma van (és lesz is) a világban mint a romaintegráció.
de a fingot lehet tovább hámozni...

_wood_ 2013.07.26. 13:56:47

@paráznabillegető: szavazzuk meg, mi a legfontosabb és csak azt oldjuk meg!

mokevar · http://copywrite.blog.hu 2013.07.26. 13:57:48

@Null Problemo: Bocsánat, nem értelek. Mi azon a náci/fasiszta, ha arról beszélünk, hogy roma nemzetiségű honfitársainkat hogyan lehetne visszavezetni a munka világába? Ez egy elég fontos kérdés, legalább annyira, mint a nyugdíjrendszer, vagy az egészségügyi reform. Hosszútávú, hatékony állami program és nem politikai propaganda munka kell a témában, mert baj lesz. Neked mi a véleményed?

Ötperces Nickregisztráció 2013.07.26. 14:01:38

@_wood_: Kis adalék az illetőhöz: ugyanazt a szöveget több nicken, néha változtatva írja be. Még az se kizárt hogy fizetik érte:

téridő 2013.05.24. 21:31:45
Minden ember téridő koordinátája lekérdezhető legyen, ehhez mindenkibe (először a kigyúrt, kopasz barna, stb 18-44 év közöttiekbe) ültettessék valamiféle jeladó (GPS, RFID, bármi, ami működik).
Rablógyilkosság Egerszalók Tudomisén utca xx házszám alatt, hajnal 2 és 3 között? Na, melyik jeladó is volt arrafelé? TEK, seperc alatt lerendezhetné a delikvens(eke)t.
Lenne visszatartó erő. Aki meg jól végzi dolgát,
nem zavarná, hogy a jól kontrollált hatóság ellenőrizheti őt. Ennyi. Nyomozni is kevesebbet kellene.

gacsiiiz 2013.07.23. 18:14:44
Ha már jeladó...
Házunkban rablás (életveszélyes fenyegetéssel)
történ egy éve.
Gondolat: ha minden emberben volna egy jeladó, akkor a a pontos téridő-koordináták alapján
akár a járőr is lekérdezhette volna az adott személy azonosítóját, és perceken belül elchiiphették volna. Így meg sok nyomozás, sok költség és semmi eredmény, csak a sok kár....

mokevar · http://copywrite.blog.hu 2013.07.26. 14:02:00

@paráznabillegető: Nem értek egyet. A roma nemzetiségű népesség szabad szemmel láthatóan is sokszoros növekedést mutat, mint az átlag magyar nemzetiségűeké. Mivel az állam működését általában az adófizetők biztosítják, és ezek általában a magyarok, így meg kéne oldani, hogy ebbe a rendszerben a jóval tempósabban növekvő roma nemzetiségű honfitársainkat is bevonjuk. Márcsak azért is, mert míg 20 év múlva 1 db 20 éves magyar nemzetiségűre (ha lehet ezt így nevezn) 5 db roma nemzetiségű állampolgár fog jutni. Szimpla matek. Gondold át. És sajnos, amikor erre majd ráeszmélünk, késő lesz ezzel foglalkozni, mert ez nagyon hoszú távú és nem politikai propaganda programot igényel. Ez nem fing, ez maga a katyvasz!

Null Problemo 2013.07.26. 14:03:15

@Bafana:
Gyerekkoromban olyan környezetben éltem, ahol sok roma társam volt. Ma nem élek közöttük, de azt hiszem, értem őket. Azt is, amit egyébként nem szeretek.

Teljesen hülye hozzáállás - és tényleg a valódi probléma szőnyeg alá söprése - azt gondolni hogy mindenről ők tehetnek pl. "genetikai" alapon, mint fentebb az egyik nyilván antináci kommentelő írja.

Nem vagyok szociológus, hogy megmondjam, a magyar társadalom mekkora része rasszista, homofób, idegengyűlölő. Nem tudom, hogy hányan vannak, akik a témát úri szalonokban összesúgva, eltartott kisujjal kávét szürcsölgetve művelik - és hányan, akik feketébe beöltözve, emberi mivoltukból pedig kivetkőzve vernyákolnak napestig. Az ilyen baromból egy is sok. És ki kéne vetnünk őket magunk közül, nem pedig folyton "szerepeltetni" meg beszéltetni őket.

A cikk szerzői azt hiszik, hogy a probléma attól oldódik meg, ha a romákra ráolvassák a saját "igazságukat". Ha megszégyenítik őket, ha elveszik tőlük azt a keveset, pl. a segélyt, amilyük még maradt.

Most túl azon, hogy mekkora hatökörségeket szövegelnek - mi a büdös fenét oldanának így meg?

Bafana 2013.07.26. 14:17:04

@Null Problemo: Senki nem állította, hogy mindenről ők tehetnek! Viszont az evolúciót és Darwint tagadni butaság. Mint ahogy a pozitívumot elismeri mendenki, hogy a cigányok értenek a zenéhet, tánchoz, úgy a genetikájukban van más ember tulajdonának az elvétele, mivel egy vándorló népről van szó, mint olyan a fennmaradás érdekében minden útba eső dolog felhasználható a túlélés érdekében. Ez genetika, még ha tagadod, akkor is.
De ha egy megoldásra azt mondod, hogy hülyeség, tessék, mondj jobbat! Ne olyat, ami az elmúlt 23 évben volt, mert az zsákutca!

Baloldali érték 2013.07.26. 14:17:27

@Null Problemo: Mi van, nem tetszik hogy most nem a belterjes haverpajtási körből került ki blog a blogketrecbe?

Persze, mindenkinek a száját be kell fogni aki nem úgy gondolja mint ti. Még ha a népesség 90%-a is az.

Null Problemo 2013.07.26. 14:21:44

@Bafana:

A többség-kisebbség problémának ezernyi esete ismert szerte a világból. Van, ahol jobban sikerült a dolog, van, ahol kevésbé.
Van honnan meríteni.

De rossz hírem van: a lenézés, az okoskodás, a gyűlölet még sehol nem vezetett eredményre. Az első lépés - pont ellenkező irányban azzal, mint amit a poszt sugall - mindig az, hogy azok, akik megtehetik, többet adjanak, mint amennyi az elesetteknek szigorúan véve "járna".

Bafana 2013.07.26. 14:22:17

"emberi mivoltukból pedig kivetkőzve vernyákolnak napestig."
Szegény Szögi Lajos. És Pénzes Henriettől Bándi Katán át a több EZER(!!!) névtelen emberig bizony nem vernyákolt, hanem az életéért könyörgött!

Bafana 2013.07.26. 14:25:37

@Null Problemo: Itt lenne a megolgás, 15 pontban egy korábbi hozzászóló:
vontod75 2013.07.26. 13:09:52
Ennek semmi köze sem a lenézéshez, sem az okoskodáshoz. Viszont az együttélés kiváló alapja lehetne. Igaz, ehhez két fél kell...

Null Problemo 2013.07.26. 14:32:01

@Baloldali érték:

Normális országokban a véleményszabadságnak vége van ott, ahol egy vélemény alkalmas arra, hogy valaki más jogait, vagy biztonságát veszélyeztesse. Még akkor is, ha azt a "90%" mondaná.

Egyébként nem mondja. 10-11% lehet, hogy igen. De ha a maradék 90% tudná, hogy mit kezdjen velük, akkor belátható időn belül ez a támogatás is elolvadna.

Igen, a nácikat el kell halgattatni. Tekintettel a mondanivalójuk tartalmára nekik nem jár a véleményszabadság. Megvetés és kiközösítés jár nekik. Ha az nem elég, akkor börtön.

És nem, nincs ebben az álláspontban semmi önellentmondás, semmi álszentség. Csak azt a szellemi akadályt kell megugrani, hogy megértse az ember: a szabadság nem az ököljög és az erőszak szabadsága.

Null Problemo 2013.07.26. 14:38:34

@Bafana:

Ezek a pontok mind-mind arról szólnak, hogy a cigányok többsége bűnöző, ezért móresre kell őket tanítani. És lehetőleg örökre börtönbe kell zárni őket, ahol majd jól megdöglenek.

Ne vicceljünk már...

Bafana 2013.07.26. 14:38:54

@Null Problemo: Ott sántítasz, hogy ki mondja meg, hogy ki a náci? Vagy alakuljon egy Nemzeti Kianáci Megmondó Bizottság? Mitől számit valaki nácinak? Volt egy olasz focista: Paolo Di Canio. Azt mondta magáról: "Fasiszta vagyok. Na és? Nem fizetek adót? Nem állok meg a pirosnál? Nem járatom a lányaimat rendszeresen iskolába? Kinek mi köze hozzá?" Őszintén: nincs igaza? Tehát óvatosan a nácikoskodással!

Bafana 2013.07.26. 14:40:23

@Null Problemo: Bocsánat, hol van az a 15 pontban, hogy "cigányok"?? Ez mindenkire vonatkozik, nem, faj, vallás nélkül!!!

Null Problemo 2013.07.26. 14:41:18

@Bafana:

A náci azért jól beazonosítható.
Bocs, most mennem kell. Talán később folytathatjuk.

nu pagagyí 2013.07.26. 14:42:38

@khmm...: Na látod! Azt kell elérni, hogy ne 4-6 osztályt végezzenek. Gondolkodj tovább, hogy lehetne ezt megtenni.

_wood_ 2013.07.26. 14:44:06

@Null Problemo: te nem vagy liberális.
vélemény nem alkalmas arra, hogy valakinek a jogait, biztonságát veszélyeztesse. azt mondod nincs önellentmondás a véleményedben, de egy bekezdésben kevered a szólásszabadságot az ököljog és az erőszak szabadságával.

azt javaslom, tanuld meg tisztelni a másik ember önálló véleményformáláshoz való jogát, különben sosem leszel érdemi vitára alkalmas.

mindenhol vannak jobberek, és a népességen belüli arányuk is többé-kevésbé ugyanaz. a fejlett társadalmak tudják helyén kezelni ezt a jelenséget, te nem. a véleményed tiszteletben tartom, de tudnod kell, hogy erősen kontraproduktív.

Lord Viktor 2013.07.26. 14:48:07

@Null Problemo: Már kezdtem meglepődni. Egy nem libsi, a cigánykérdésre rávilágító poszt, amely az Index címlapjára kikerül, és az első ~50 komment mind egyetértett abban, hogy a cikknek igaza van és mit lehetne tenni. De jöttél te, a szemellenzős liberális barom, aki csak a szegény mélyszegénységben élő roma elesetteket látod, és (bár megoldási javaslata nincs) csak a posztot és a kommentelőket ekézi, hogy a gyűlölet nem vezet sehova, és mindenki rasszista. Nyisd már ki a szemed, és próbálj meg valódi megoldást felvázolni, mert rohadtul érdekelne.

nu pagagyí 2013.07.26. 14:53:34

@vontod75: Ez egy országos méretű koncentrációs tábor precíz leírása. Gratulálok hozzá! A sok pontból egy hiányzik, mi legyen azokkal a cigányokkal, akik dolgoznának, de nincs munkalehetőség. Csak nekik, mert ők történetesen cigányok.

♔batyu♔ 2013.07.26. 14:53:45

@Null Problemo: Ugyanazt kell náluk is csinálni, amit pld. a kutyáknál.

Nem szabad, hogy megbassza saját nővérét, húgát, anyját és rendbe jönnek a gének.

Bafana 2013.07.26. 14:58:18

@_wood_: Ebben a véleményedben több volt a liberalizmus, mint az elmúlt 23 évben az egész országban. A liberális jelzővel nem megbántani akartalak, ne érts félre!!!

Bolsi Buster 2013.07.26. 14:58:26

Igaz hogy munka kell a cigányintegrációhoz.

De - ki tett ezért valamit? A Fidesz csinálta a közmunka lehetőséget, mert ezek az emberek nem kapnak melót a piacon

A Jobbik eközben csak beszélt.

_wood_ 2013.07.26. 14:59:58

@Bafana: köszi. nekem nem sértés ;)

paráznabillegető 2013.07.26. 15:02:09

@mokevar: mi az, hogy magyar? én pl részint kárpátaljai, részint tót, részint meg lengyel vagyok. feleségemben szintén kárpátaljai, azontúl székely, meg némi cigó vér csörgedezik. namost akkorén mekkora magyar vagyok, vagy a kölkeim? pláne meg már nem is magyarban élek, és nem is szándékozom többé ott élni, de ez szubjektív. heh?
a magyarságot mint tulajdonságot eltúlzod. abszolút lényegtelen. csakis a környezete számít. az meg a kárpátmedencében igencsak hervasztó...
jöhetnek a kövek.

Bafana 2013.07.26. 15:08:02

@paráznabillegető: Te még mindíg Árpád szittyabőrén rugózol? Ha nem érzed magad magyarnak, mért kérded? Ez nem kő volt, csak egy szánalmas sóhaj feléd :)

mokevar · http://copywrite.blog.hu 2013.07.26. 15:08:27

@paráznabillegető: Igazad van, nehéz definiálni a magyar fogalmát. Talán azokra gondoltam, akik magyarnak vallják magukat (többynire Magyarországon élnek és dolgoznak), függetlenül attól, hogy milyen származású felmenőkkel rendelkeznek. Azokra a magyarokra, akik átlagemberként naponta eljárnak munkába, fizetik az adót, nevelik a gyerekeiket, évente egyszer elmennek nyaralni, stb. Ebben az összefügésben én őket nevezném magyarnak. Írod, hogy nem szándékozol Magyarországon élni. Ezt egyfelől megértem. Te miért mentél el?

vontod75 2013.07.26. 15:08:34

@nu pagagyí: Oké, megvolt a kritika. Most talán kifejthetnéd a Te megoldásodat...

paráznabillegető 2013.07.26. 15:09:56

@Bafana: félreérted. arra reagáltam, hogy egyesek agódnak a magyar-cigány arányon. holott ez csak egy tünet.
a sóhaj jól esett. :p

mokevar · http://copywrite.blog.hu 2013.07.26. 15:10:08

Jaj, mielőtt bárki megsértődne, a határon túli magyarok is magyarok, csak most ebben az összefüggésben egy szűkített magyar csoportra gondoltam, azokra, akik Magyarországon élnek.

paráznabillegető 2013.07.26. 15:15:11

@mokevar: azért távoztam, mert nem vagyok hülye. mert akárhová néztem, csak lejtőt láttam ott közép-kelet-európában. és hát nekem a süllyedés az süllyedés, hiába mondják mindenhol, hogy emelkedés, teccikérteni. így hát arra játszok most, hogy ez az életemben már így is marad, oszt jónapot.
a világ nagy, és tele van érdekes dolgokkal. akarok kezdeni magammal valamit, és erre máshol több lehetőségem van.
de ha csak megülni akarok, is kényelmesebb...

mokevar · http://copywrite.blog.hu 2013.07.26. 15:19:05

@paráznabillegető: Hát a helyzet tényleg elég kemény, és bizony az egyik lehetőség az, hogy az ember megy. Sokan választják ezt. Nekem az ismerőseim 1/3-a már eltávozott valahova. Szomor ez, mert általában az értelmesebbje lép le, így nekünk, akik maradunk, az esélyeink egyre gyatrábban (kevés értelmes marad sok értelmetlenre. :)

Makkasz 2013.07.26. 15:21:51

"Jómagam többek között arról beszéltem, hogy a hazai cigányság 80 százaléka nem dolgozik, nem teremt értéket, nem fizet adót, viszont két kézzel várja a közösből hozzá érkező javakat"

Ez nem cigany sajatossag, hanem echte magyar sajatossag.

1,7 millional kevesebb ember dolgozik versnyszferaban, es tart el 10 milliot. magyarorszagon a legmagasabb a nyugdijak aranya a vilagon a jovedelmekhez kepest, meghaladja az aktivak jovedelmenek 80%-at.

Szoval te kis megellhetesi politikus, te is masok veret szivod, es bofogod a hulyeseget.

paráznabillegető 2013.07.26. 15:23:41

@mokevar: máshol sem rózsabimbó mindenhol. a különbség a ganaj mennyiségében van. sőt, nekem mesélték, hogy vannak olyan helyek, ahol még bizony illatos is a ganaj, no de ott csak homok meg 40+ fok van... hiszem, ha nem is látom!
namármost, ha egész nap ganajt túrsz, elfáradsz. oszt másnap is túrni kell ám. túrsz, túrsz, minden nap, egész életedben?...
vagy csak naponta egy kicsit?

Teragigamega lélek 2013.07.26. 15:29:41

@Puskát kellett volna hozni: Nem, valójában mindenki csak beszél, nem csak a Jobbik.
De nem is lehet tenni mást, mi is csak beszélgetünk, a cigányok nem akarnak dolgozni, ha a fejed tetejére állsz, akkor se. Tisztelet a kivételnek.

Mindfield 2013.07.26. 15:31:58

Amit sokan nem említenek meg: büntetett előélet. Cigányoknál sajnos elég gyakran előfordul. Ha büntetett előéletű, akkor még segédmunkásnak sem nagyon veszik fel, ezért tartanak ott, ahol.

Mohamed 2013.07.26. 15:35:17

@Null Problemo:

Alapvető tévedésben vagy a fogalmakat illetően.

A vélemény önmagában még soha nem korlátozta senki jogait sem. Nem is tuná, hiszen a vélemény senkit sem korlátoz semmiben.

És bár a romákhoz való (a valóságot ignoráló) viszonyod elárulja azt is hogy mindenbizonnyal toleránsnak vallod magad, valójában fogalmad sincs a toleranciáról.
Ha az intoleranciát(mint liberális) nem tolerálod te is intoleráns vagy.

A tolerancia maga a demokrácia és jogallamiság amely már a 19. századi jogállami és pogári eszmény óta deklarálja hogy külömböző ideológiák és világnézetek versenyezhessenek egymással még akkor is hogyha bizonyos eszmék valamely kissebbségek vagy társadalmi konvencuiókat áthágó csoportok érdeksérelmét hirdetik a többség érdekében,
mert az eszmék ideológiák versenyében könnyen lehet hogy a többség egy ilyen eszme és politikai ideológia mellett teszi le a voksát ( ez ma is elő fordul hiszen ha nem lenne rá igény nem kerülne a parlamenbe egy ezt képviselő párt), ha te ezt a lehetőséget megszüntetnéd önkényesen arra hivatkozva hogy szerinted mi az ami még mások alapvető jogait veszélyezteti és mi az ami már nem
akkor semmivel sem vagy jobb mint azok a bolsevikok akik ténylegesen veszélyeztetik mások alapvető jogait és nem hagytak másokat szabadon élni arra hivatkozva hogy valaki nem hagy mást szabadon élni.

Az már persze egy más kérdés hogy a demokrácia liberális alapokon nyugvó vállfaja az általa deklarált tolerancia és eltérő ideológiák elismerése mentén kijátszható pont a liberalizmus azon ideológiai pillére szerint, amely deklarálja az érték nihilizmust vagyis azt hogy nem lehet egy értéket kiválasztrani és az alapján törvényeket hozni, kormányozni hanem minden értéket el kell ismerni és lehetővé kell tenni az ezeken nyugvo politikai ideológia tevékenységét
, mert a politikai és társadalmi érdekérvlnyesítés sok esetben bizonyos kisebbségek csoportok érdeksérelmével, hátrányba kerülésével járnak mert a többség érdekei adott esetben ezt kívánhatják és ilyenkor merül fekl igény egy ezt vállaló pártra vagy szerveződésre amely hajlandó a többség érdekeit érvényesítenimég akkor is ha ez egy kissebség érdeksérelmével jár együtt.

A liberális demokráciának ,ha a puszta elveit és ideológiáját nézzük ezt is lehetővé kellene tenni de ez szükségszerűen a liberális eszme individuális egyén és kisebbség központú politikaés társadalom szemléletének megszűnésével járna.

Egyes magukat liberálisnak vallók persze ugygondolják hogy ezt nem szabad hagyni és liberalizmus egyén és kisebbség központú politika és társadalom szemléletének megőrzése felülírja a liberalizmus minden ideológiai és politikai elvét ezáltal megszegve és elvetve a liberalizmus lényegét a szabadelvűséget és a külömböző értékek és az alapján szerveződő ideológiák elismerését.

Tehát ez is azt mutatja hogy a liberalizmus egy hézagos, kijátszható és éppen ezért elfáradt társadalmi és politikai ideológia.

mokevar · http://copywrite.blog.hu 2013.07.26. 15:37:01

@paráznabillegető: Valamiből meg kell élni, ha nem születtél királynak, bár igazából ők is dolgoznak, csak máshogy. Nyilván mindenki a kevés lapátolást választja, ha lehet, de általában nem lehet. Sok lapátolás sok haszon, kis lapátolás kis haszon. Illetve vannak, akik kitalálják a markolót, de ők kevesen vannak.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2013.07.26. 15:44:53

Mivel nem alkalmasak szocializációra, ezért integrálni sem lehet őket, főleg szándékuk ellenére.

sullyedohajo 2013.07.26. 15:46:24

No ez a blog meg hogy a fenébe kerülhetett (amúgy nagyon helyesen)az index címoldalra?!Hihetetlen...Ha már itt is kimászik a szőnyeg alól ez a bizonyos demográfiai probléma, akkor tényleg nagy a baj, ugye? Nyitogassátok ki a szemeiteket pesti libsik!

paráznabillegető 2013.07.26. 15:49:01

@mokevar: rosszul látod. a lapátolás mennyisége független a haszontól.
az van, hogy ha csak lapátolsz, úgy nem marad semmi másra sem időd, nem hogy haszonra...
olvass! makkasz 15:21:51 (nem biblia!) - megírta a frankót.
cigányok? pártok? államadósság? piha. amíg ezek a számok és arányok vannak - és vannak és lesznek - ahelyt mindenki cseszheti, kiben gerinc leend.
halelujja, ámen.

Reggie 2013.07.26. 15:49:44

@Mohamed: Szerinted egy liberalis el tud ennyit olvasni ugy, hogy meg az elejere is emlekszik?

(Amugy teljesen egyetertek veled.)

Mohamed 2013.07.26. 16:03:01

@Reggie:

Én egy jóindulatú ember vagyok, úgyhogy
remélem igen.
(Bár nem az eszükről híresek)

Azt hogy tudatosan ignorálja ,mert nem fér bele a rózsaszínkodös világképébe és ez zavart okozna a mátrixban ami szükségszerűen a fejében lévő csatlakozó kihúzására késztetné,
nos azt már valószínűbbnek tartom, külömben nem akarna támogtni, tűrni és legfőképp tiltani.

eqlessootista 2013.07.26. 16:14:17

@Ötperces Nickregisztráció:
:) Igazán örülök, végre valaki figyel és kutatni, archiválni is tud.
Sajnos nem fizetnek a gondolatomért, de már voltam szenvedő alanya betöréses rablásnak és annak is, amikor 3-an körülálltak: "Pénzt vagy életet!" EZek után nekem 1értelmű, az élethez való jog messze felülmúlik mindenféle személyiségi és szabadságjogot.
Minden fórumon igyekszem álláspontom hirdetni, hátha lesz még szebb és békésebb jövő is.
Őszintén köszi.

Null Problemo 2013.07.26. 16:22:31

@_wood_:
@Mohamed:

Gyakori vita, hogy a liberalizmus szükségszerűen megengedi-e, hogy bárki bármit mondjon.

Nem, ez nem szükségszerű. A legtöbb országban ez nincs is így. Bármilyen közösség, vagy bárki ellen származási alapon uszítani nem szükségszerűen fér bele a véleményszabadságba. Ezért alapvetően tévednek azok, kik a liberalizmusra hivatkozva próbálják meg kiharcolni, hogy mások emberi méltóságába, vagy jogaiba belegázolhassanak.

Tudom, nem győzzük meg egymást. De ettől még fenntartom.

Null Problemo 2013.07.26. 16:24:56

@Lord Viktor:

Tessék, íme a példa:

www.atv.hu/belfold/20120115_ellenpelda_eloben_roma_polgarmester_viragoztatta_fel_a_falut

Így kellene, valahogy. És látod, nem is lehetetlen. Frankón szembeállítható a dolog a tatárszentgyörgyi jobbikosok agyalágyult ámokfutásával.

nyuggernyúzó 2013.07.26. 16:28:14

A "romaintegráció" akkor valósul meg, ha be lesz fejezve ez a roma téma, nem lesz romastratégia, romagov, cigánytanács a Bóvliktor vezetésével. Magyar állampolgárok vannak, a kutyát nem érdekli, hogy roma vagy kun vagy akár eszkimó az illető. Olyan törvények kellenek, amik mindenkire vonatkoznak. A rászoruló és arra érdemes embereket lehet támogatni. Semmi szükség romázásra, ez nem segíti a probléma megoldását, sőt csak növeli a problémát.
De ebben az országban soha nem lesz semmi megoldva, itt csak a nyugdíjemelés, rezsicsöki számít a pórnépnek. A születésszám rekord alacsony szinte minden évben, a fiatalok egyre nagyobb része kivándorolna. Ki fog itt adót fizetni 20 év múlva? A kormány által tenyésztett romák biztos nem, mert semmit sem érnek ezek a integrációs baromságok.

nu pagagyí 2013.07.26. 16:40:58

@Mohamed: A liberalizmus nem ideológia, hanem egy eszköz arra, hogy különböző ideológiák békésen megférjenek egymás mellett. Hasonló, mint a demokrácia, vagy a kapitalizmus, amelyek szintén nem ideológiák.

Attól, hogy valaki liberális lehet konzervatív, vagy balodali, sőt még hívő is.

Egy liberális abban hisz, hogy minden ember szabadnak születik, amit az egyéni szabadságjogok fejeznek ki. Egyéni szabadságjogot csak egy másik egyéni szabadágjog érvényre juttatása miatt korlátozhatnak. Csoportérdekből egyéni szabadságjogot nem lehet korlátozni, tehát például nem lehet a szólásszabadságot csak a "hazafiak" részére fenntartani, másoknak nem. Ami jár az egyik embernek, az jár a másiknak is csoporthovatartozástól függetlenül.

Guillotine 2013.07.26. 16:48:11

Nem akarok anyázni,az összetartás is igaz,de a trükközés,a lobbi,a kihasználás,hazudozás pénzügyi hókuszpókusz,a fizikai munka megvetése és a csalás is jellemző. Nem véletlen dolgok a világtörténelem során vissza-visszatérő nagy zsidóüldözések... Ők is megdolgoznak érte alaposan... Most lehet azt mondani hogy az évezredek óta tartó meccset megnyerték,mert gyakorlatilag a világ urai, bárkire bármilyen ügyben képesek pressziót helyezni az általuk felépített és uralt pénzügyi rendszereken keresztül... Ne hidd,hogy a fokozódó antiszemitizmus a véletlen műve... Mindennek van oka a világban.

nu pagagyí 2013.07.26. 16:52:16

@Null Problemo: A szólásszabadságot lehet a szükséges mértékben korlátozni, például az emberi méltóság védelmében - ami szintén alapjog.

Ötperces Nickregisztráció 2013.07.26. 16:52:44

@gacsiiiz: Tegyük fel hogy felnőtt ember vagy és igazat mondasz (bár ennek ellentmond a helyesírásod és hogy megint változtattál a meséden), és akkor már csak azt kéne elárulnod hogy miért több nicken csinálod mindezt, illetve miért hagyod figyelmen kívül a legnyilvánvalóbbat, hogy pont abba soha nem lesz csip aki kirabol, mivel nem lesz aki az utolsó putriba is bemenjen az épp születő gyereket beoltatni.

Engem is támadtak már meg, de ettől még nem akarok egy 1984-Mátrix világban élni.

Baloldali érték 2013.07.26. 16:56:34

@Null Problemo:

Kulturált ember nem nácizik.

Nácizás = a baloldal zsidózása.
Céljában, eszközeiben ugyanaz. Gyűlöletkeltő, kirekesztő retorika, amely az adott érvek megcáfolása helyett az adott személy szalonképtelenné tételére épít.

Célja a vitapartner erőszakos elhallgattatása, eliminálása, emberi méltóságának megfosztása, gondolatainak betiltása.

Eltereli a vitát a tényleges tárgyról, helyette a vitapartner személyét támadja. Súlyosan általánosít és összemos.

Az hogy céljaiban eszközeiben megegyezik a zsidózás a nácizással könnyen bebizonyítható, csak ki kell cserélni a náci szót zsidóra hogy echte náci retorikát kapjunk:

"Igen, a zsidókat el kell halgattatni. Tekintettel a mondanivalójuk tartalmára nekik nem jár a véleményszabadság. Megvetés és kiközösítés jár nekik. Ha az nem elég, akkor börtön."

Szevasztok 2013.07.26. 16:56:40

A romaintegráció akkor kezdődik, ha a romák integrálódni akarnak, határozottan deklaráltan felvállalva az integrációval járó ÖSSZES előnyt és hátrányt.

Amíg ezt nem jelentik ki, addig nem lehet egy népcsoportot (bármelyiket) felemásan integrálni egyetlen többségi társadalomba sem.

Bafana 2013.07.26. 16:59:22

@Null Problemo: Lehet, hogy az Usa-ra gondolsz, amikor írod, hogy származási alapon lehet uszítani. Ott valóban működik a mai napig a KKK (nézd meg az oldalukat). De Magyarországon ilyen nincs, tehát csúsztatsz. Mint ahogy nincs nálunk kun, palóc, bunyevác stb. kérdés sem, a bizonyíték rá az 1100 év ittlétünk és befogadóképességünk. De a befogadáskoz nem elég csak az egyik fél, annál több kell. Tehát nem valki bőrszínével van baj, hanem a beilleszkedési képességeivel

hal1fan 2013.07.26. 16:59:48

Végigrágtam magam a hozzászólásokon. Az így szerzett benyomásaim elkeserítőek. Valahogy az ötlik fel bennem, hogy sok beszédnek sok az alja...

Azért van valódi bölcsesség is a sorok között, csak meg kellene fogadni némelyeket az illetékeseknek.

Bonsfa(?) 15 pontja mindenesetre egész jó javaslatokat tartalmaz.

...és az nem igaz egész egyszerűen, ami sok hozzászólásból "átjön": van eszük cigány honfitársainknak. Van bizony.

Mit csinálnak azok az államok, ahol muszáj valamilyen ok miatt a demográfiai adatokra figyelni?
A gyerekek után járó támogatást karakánul szabályozzák.

Lehetőségek? Vannak. Pl: Első kettő gyerek után adott egy bizonyos szintű pénzügyi támogatás. A harmadik után már kevesebb. Ezzel aztán vége is a juttatásoknak. Nincs több!

Háromig minden ember tud számolni. Szépen beindul egy önszabályozási folyamat.

Nem én találtam ki. Üdvös következményekbe inkább nem megyek bele.

Idő kell mindenhez, de ez az elv működik több országban is. Nem csodafegyver, de ellenség sincs...

Bafana 2013.07.26. 17:03:29

@Baloldali érték: HÁTAST DOBTAM!!!! Nem semmi szöveg. Ki akar kit betiltani??? A Pannon Rádióra emlékszel? Vagy a legutóbbi kuruc facebook oldalra??? Egy általad nácinak nevezett ember egy magát kommunistának mondó emberre csak mosolyog és sajnálja, esetleg szánalmasan megsimogatja a buksikáját. De betiltani semmijét nem akarja! Akkor ki is a toleránsabb?

Null Problemo 2013.07.26. 17:11:47

Ezt esetleg nezzetek meg meg, "dologtalansag" ugyeben:

index.indavideo.hu/video/Kekszgyar_tuntetes

Aki szeretne ugyanezt amerikai kontosben, annak ajanlom "A segitseg" c. filmet.

Null Problemo 2013.07.26. 17:14:05

@Baloldali érték:
"Nácizás = a baloldal zsidózása.
Céljában, eszközeiben ugyanaz. Gyűlöletkeltő, kirekesztő retorika, amely az adott érvek megcáfolása helyett az adott személy szalonképtelenné tételére épít."

Zsidonak, ciganynak lenni adottsag. Valakit szarmazasa alapjan ekezni ezert elfogadhatatlan.
Jobbios nacinak lenni valasztas kerdese. Igy teljes joggal kritizalhato.

A ketto osszemosasa teljes tevedes.

Null Problemo 2013.07.26. 17:17:09

@Bafana:
1100 eves befogadas kerdeseben kerdezd meg pl a ktelepitett svabokat. Vagy nezd meg "a napfeny ize" c.filmet.
Higy egyeb, sokkal sulyosabb ujkori peldakat - a beszelgetes mederben tartasa erdekeben - most ide ne hozzak.

Mohamed 2013.07.26. 17:31:41

@Null Problemo:

Nem a meggyőzés a fontos, én nem téríteni jöttem,
Ugyan akkor rávilágítottál arra hogy tájékazatlan vagy és nem rendelkezel megfelelő tárgyi tudással a 19. századi eszmék és ideológiákkal kapcsolatban.
Alapvető tévedésben vagy.

Ugyanis a szabadelvűség mely a liberalizmus értéknihilizmusán alapul a 19. századi létrejöttétől fogva, és a liberalizmus polgáreszménye mentén a jogállami eszmény alapján deklarálja a külömböző ideológiák versenyét mert az utilitarizmus elve (john stuart mill ezzel kapcsolatos írásait ajánlom)az ideológiák érvényesülését a népszuverenításon alapuló szelekció mentén értékeli és tekinti létjogosultnak, hiszen a demokrácia legfőbb pillére hogy a népszava szent, mely szükségszerűen a népen belül adott kérdések mentén kalakuló többség véleményének formába öntése, (és a gyakorlatban is többnyire ez érvényesül a legjobban lásd Svájc, USA)
Ha ezt bármilyen formában korlátozzuk arra hivatkozva hogy a vélemény vagy álláspont esetleg bárki jogait korlátozza, az által befolyásoljuk az ideoloógiák versenyét mely az ideológiák nép és egyéni akarat által érvényesülésének befolyásolását eredményezheti mellyel el is érkeztünk a diktatúrák irányított ideológiáihoz.

Tehát a vélemény nyílvánítás szabadságának önkényes és szubjeltív csorbításával a liberalizmus egyik ideológiai támpontjának a szabadelvűségnek a lényegét törlöd el, ez által befolyásolva az egyének és a felmerülő problémák és kérdések mentén az egyének ből többséggé szerveződő közösség tehát a népakaratot kifejezők álláspontját az adott kérdésben. Ezzel belenyúlva a népszuverenítás elvébe amely már mint azt tudjuk demokratikus normákat, elveket sért és innéttől fogva már nem liberalizmusról beszélünk hanem jakobínus ideológiáról.

Tehát tévedsz.
A liberalizmusnak szükségszerűen ezért kell biztosítania a vélemény szabadságot akkor is ha ez sérthet egyes kisebbsgeket.
Uganyakkor felhívám a figyelmedet hogy az érzelmi sérelem(amely az egyedüli amit vélemény okozhat) nem tekinthető jogsérelemnek.
És a téves állításoddal ellentétben a legtöbb helyen ezt így is gondolják és eszerint tesznek lépéseket.
pl. USA vélemény szabadsága, a franciák cigány kitelepítése.

Az már egy másik dolog hogy ez alapján meg kérdőjeleződhet a liberálisok kisebbség és egyént preferáló induividuális társadalom szemlélete. De egy valódi liberális John Stuart Mill elveit követve ezt is el ismeri hiszen nem egy univerzálisnak és mindenek felettionek tekinthető elv mentén kormányoznak a demokráciákban(ugyanis akkor abszolútizmusról beszélnénk)hanem kizérólag a nép felismerésén, és követekeztetésein alapuló álláspontja szerint aza az a népakarat szerint.

Baloldali érték 2013.07.26. 17:34:48

@Null Problemo: Teljesen mindegy, hogy származási vagy gondolati alapon megy a dolog. Másként gondolkodókat begyűjteni vagy más származásúakat begyűjteni = ugyanaz a cél, ugyanaz az eszköz.

Fogunk egy absztrakt csoportot, és belekeverünk mindenkit aki nem tetszik nekünk, ráhúzzuk a csoport összes vélt vagy valós bűnét. Majd kijelentjük hogy tűnjenek el az utcáról, ne gondolják azt amit gondolnak, ne nyissák ki a szájukat, és milyen jó lenne pofára is bebörtönözni őket.

Bafana 2013.07.26. 17:42:21

@Null Problemo: A svábok kitelepítése kimondottan a baloldali értékek kategóriájába tartozik. Tehát rossz példa. Hogy jön ide a film??? Amúgy láttam, de hogy bármi kiinduló alap lenne... A Jud Süss sem az. Csak egy film.

Mohamed 2013.07.26. 17:44:10

@Null Problemo:

Ebben sincs igazad, hiszen itt már szocializációról beszélünk, az az arról hogy az öröklött tulajdonságok(genetikai adottságok amik akár fajra jellemzőek is lehetnek) ellenére mennyíre tudja felül írni az ebből(öröklött tulajdonságok) fakadó késztetéseket viselkedési formulákat és a környezethez való hozzáállást.

A cigányság esetében ennek a szikráját sem látni annak ellenére hogy minden adott számukra ugyanolyan szinten mint a többségi nemzet tagjainak sőt néha jobban a kierőszakolt pozitív diszkrimináció miatt.

Tehát azt látjuk hogy nem is próbálnak beilleszkedni többségükben és nem akarják elfogadni a társaadalmi normákat annak ellenére hogy a példák előttük is állnak és intézményi szinten lehetőségük van a kitörésre mert könnyebb a hozzád hasonlók által szorgalmazott segélyeken élni nekik.

Tehát itt már arról van szó hogy választhatnak a fajtársaik életmódja és a polgári életmód között, de ők az utóbbit választják következetesen.
Mert a hozzádhasonlók csak halat akarnak adni nekik a jobbik pedig halászni akarja megtanítani ezeket.

Hogy tovább fűzzem Bayer ominózus írását.
Nem az a baj ha valaki állatnak születik hanem az ha valaki úgy is él és viselkedik.

borzimorzi 2013.07.26. 17:50:05

@Atrox: Megoldja ezt a kőolajszármazékok drágulása. Amíg olcsó az olaj, olcsó a műtrágya is. Ahogy feljebb kúszik az olajár, mint amit még meg lehet fizetni a műtrágya és a közlekedés árában, egyből mindenki jobban fog érdeklődni a kapa iránt. Egyszerűen nem fogja megérni kis Barkasszal kivinni az élelmet Segélyesfalvára. Úgyhogy vagy csinálnak maguknak kiskertet, művelik és lesz mit enniük, vagy elindulnak vándorútra. De a parazita életmódra berendezkedett karrierbűnözőket már Kanadában se szeretik, pedig az aztán igazán nyugati és abszolút toleráns ország... Úgyhogy a kettes verzió nem sok sikerrel kecsegtet. Meg kéne barátkozni inkább azzal a kapával, míg nem késő...
Üdv:
b

nu pagagyí 2013.07.26. 17:54:26

@Guillotine: Az zsidózás történelmni kialakulása röviden a következő:

A zsidók kívül álltak a feudalizmus merev társadalmi rendszerén, ők akkor jöttek, amikor már leosztották a lapokat, így sem földesurak, sem jobbágyok nem lehettek. Viszont szabadon mozoghattak az országon belül és országok között, ami muszály is volt, mert például földet sehol sem vehettek, hogy letelepedjenek, másrészt időnként üldözték őket. Más nomád népekkel szemben megvolt a tudásuk (olvastak, írtak) és kirekesztett helyzetükből, valamint saját vallásukból fakadóan szolidarisak voltak egymással (például anyagi helyzettől függetlenül felkarolták a tehetségeseket).

Meg is találták, mivel lehetnek hasznosak a rendszerben. Kereskedők lettek. A nemeseket és az egyéb társadalmi rétegeket ők látták el messze vidékekről származó használati- és luxuscikkekkel, nyersanyaggal. Előbbieken kívül ők közvetítették az eszméket és a kultúrát is.

A kereskedelem szükségszerűen létrehozta a bankokat, hogy ne kelljen tonnányi arannyal közlekedni és persze ezzel is ők foglalkoztak.

A bankokban összpontosuló tőke lehetővé tette, hogy a pénzt kikölcsönözzék és volt is rá igény. Királyok és fejedelmek adósodtak el egy újabb rablóháború hasznának reményében, de földesurak és egyszerű nemesek is, akik állandó pompa-kényszerben szenvedtek, hogy lenyűgözzék osztályuk hasonszőrű tagjait. És persze eladósodtak az egyszerűbb iparosok és alkalmazottaik is, hiszen akkoriban sem volt idegen a takaró hosszát meghaladó nyújtózkodás.

A szépen gyarapodó, egyre kilátástalanabb adósság megszülte a megoldást is az egyszerűbb rendezés érdekében. Nem kell azt visszafizetni, elég elkergetni a bankárt, elkobozni vagyonát és kész is van. Ehhez persze undorító cselekménynek kellett beállítani a kereskedést, mint olyant, és persze a banki tevékenységet is. Erről lehetett felismerni a zsidót, hogy ilyet csinál.

A nagy elkergetés után, beállt a krach. Nem voltak luxuscikkek, eltűntek a megszokott dolgok. Kereskedni pedig "tisztességes" ember ugyebár nem kereskedik. Így adódott, hogy ismét szükség lett a zsidókra, hogy elvégezzék ezt a tisztátalan munkát. Aztán persze bankokra is szükség lett, később megint jöttek a kölcsönök, amit persze megint nem nagyon akartak egy idő után visszafizetni a delikvensek.

A recept viszont kész van. Amikor felszaporodik az adósság a nép körében, lábra kap a zsidózás, ami kultúrállamban bankározást jelent.

És persze ugyanott tartunk, mint mindig. Bölcs kormányunk épp most tiltotta be a közgazdasági és jogi képzést, nehogy a romlatlan nép ilyesmire vetemedjen. Mert ha mi nem zsidók csinálnánk ezeket a tevékenységeket, akkor nehezebb lenne megszabadulni az adósságtól is. Egy szimpla kis pogromhoz nehezebb lenne beazonosítani a célszemélyeket.

Mohamed 2013.07.26. 17:57:51

@Null Problemo:

Ebben sincsen igazad.

Érdekes módon csak a cigánysággal és a zsidósággal voltak a történelmünk során problémáink más kissebbségeknek nem.
Ez a befogadó készségünket bizonyítja.
Az meg méginkább hogy más európai országban is többnyíre és állandó jellegel ezen két kissebség volt renitens.
A cigányság esetén a szocializálódás és a befogadó nemzet életmódja elfogadásának és abszolválásának teljes hiánya, volt az együttélés lehetetlenné tevője.
Míg a zsidóság esetében a talmusi felsőbbrendűség tudat (a gój lélektelen állat a neki tett fogadalmo ígéret semmis) és ebből eredően a patrotínium és a hűbéri rendszernek el nem ismerése mely a király mint Isten kegyelméből lett uralkodó hatalmának tagadása és annak való ellenszegülés volt a lehetetlenné tevője az együtt élésnek.
Valamint a hitelezések során a kamatok önkényes és kicsapongó növelése mely pogromokhoz vezetett.

A sváb kitelepítés azért rossz példa mert nem a magyarok attitűdje és németekhez való viszonya vezetett ide hanem az oroszoké.
Alapvetően nem is a magyar állam döntése volt a dolog ,hanem Moszkvai parancsot teljesítettek a kommunisták akik közismeten nem a magyarság érdekeinek és elvárásainak megfelelően intézkedtek.
Az intézkedésnek két motorja volt.
Az egyik a szovjetek német ellenessége, a másik a SZEB tagjainak megállapodása következtében az európai méretű áttelapítési programok.

borzimorzi 2013.07.26. 18:11:38

@Patreides: Aki ért hozzá, az mehet Svédországba is informatikusnak. Viszont aki nem, az lesz szíves inkább csak a kertecskéjét művelgetni. Ha Voltaire szerint Candide-nak elég jó volt, akkor talán azoknak a cigányoknak is megfelelhet, akik az iskolát kerülték, ellenben 20 éves korukra 3-4 gyereket hoztak össze.

Felhívom b. figyelmedet, hogy a világ legnagyobb hatalmú emberének, Barack Obamának a neje is úgy gondolja, hogy nem derogál neki konyhakertet művelni. El is kerítettek egy darabot a Fehér Ház kertjéből, és ott konyhakertet művelget Michelle Obama. Pedig neki nem ezen múlik, hogy éhen hal-e. Viszont jó hobbi. Sokkal megnyugtatóbb és egészségesebb, mint egy füstös szobában csipszet meg kólát zabálva tévét nézni és hízni, ahogy a tipikus segélyesek teszik. Nézd meg, a legtöbbje magasan felül van a mázsán, még az asszonyok is!

Ceterum censeo, a magyar föld több ezer éve lakott, mindig eltartotta azokat, akik becsülettel álltak hozzá, és tisztességgel művelték. A föld nem rasszista, nem náci, nem komcsi. A föld csak föld. Nem nézik, miféle színű vagy származású ember kapálgatja. De aki rendesen kapálja, trágyázza, gyomtalanítja, szántja, veti, palántázza és öntözi, annak terem.
Aki tud egyebet is, az nyugodtan elmehet Svédországba informatikusnak is, meg az Operaházba igazgatónak is, de lehet belőle még akár Furkó Ferkó vagy Buktor Basi is, ha elég pofátlanul ígérget a jónépnek mindenfélét.

Akinek azonban se szakmája, se nyelvtudása, se jólneveltsége, csak egy szakajtóra való rajkója, annak ott a kiskert. Jó munkát!

Üdv:
b

Null Problemo 2013.07.26. 18:15:26

@Mohamed:
Egészen vicces, ahogy kétszáz évvel ezelőtti filozófiai tanulmányokat hogyan keversz össze (erőszakolsz meg) civilizált ember számára teljesen vállalhatalan álláspontok védelmében. De tényleg. :-)

Ismerem Millt. De soha nem tennék soha egyenlőséget a liberalizmus és az "értéknihilizmus" közé. A liberálisok többsége nem azt mondja, hogy a véleményszabadság korlátlan, még ha - pl. a melegek ügyében - a homofóbok pont ezzel szeretnék őket "vádolni".

A szabadságnak vanak határai, mégpedig a mások szabadsága.

Null Problemo 2013.07.26. 18:23:44

@Bafana:
@Mohamed:

Urak, ki mondta nektek, hogy a svábokat az oroszok (miatt)telepítették ki? Ne haragudjatok, de a jelek szerint tényleg semmit se tudtok az ügyről.

Tessék, egy kis olvasnivaló, egy kivételesen tájékozott cikk:
www.origo.hu/tudomany/tortenelem/20130715-a-svabok-kitelepitese-magyarorszagrol.html

Arról a nevetséges állításról pedig, hogy a magyarságnak 1000 év alatt - úgymond - csak a renitens cigányokkal és zsidókkal volt bajuk:

dotoho.blog.hu/2013/06/22/hol_a_tot_felirat

Bafanának pedig: a "Napfény íze" az erőszakos magyarosításról szól, a magyarok kisebbségekkel szembeni intoleranciájáról. Ha ma szétnézek, ugyanezt látom.
"A segítség" pedig ugyanarról szól, mint a Detki Keksz friss esete is a halmajugrai romákkal. Ennyit a genetikusan dologtalan cigány tömegekről, véreim.

Mohamed 2013.07.26. 18:28:31

@nu pagagyí:

Nem érettségizél töriből?
Van olyan tétel hogy a: XIX. század uralkodó eszméi ideológiái.
- Konzervativizmus
- nacionalizmus
- liberalizmus
- marxizmus
- luddizmus
stb.

Tudományos értelemben ideológiai és eszme történeti szempontból au ezköz szó értelmezhetetlen.

A liberalizmus egy ideológia
akár csak a konzervativizmus, nacionalizmus, szociáldemokrácia.
A kapitalimus szintén nem eszköz hanem gazadasági rendszer és modell

A demokrácia pedig egy htalomgyakorlási és kormányzati rendszer.

"Egyéni szabadságjogot csak egy másik egyéni szabadágjog érvényre juttatása miatt korlátozhatnak."

A véleménynyílvánítás szabadságának joga nem korátozott még semmilyen más jogot.

Az egyén jogainak csorbulása csak a többség jogainak az érvényre juttatásával eshetnek meg de ez sem törvényszerű de gyakran előfordul.

"Csoportérdekből egyéni szabadságjogot nem lehet korlátozni,

Nem törvénszerű hogy ez megtöténjen de ha olyan kérdés merül fel ahol a többség és a kissebség érdekei felodhatatlan ellentétbe kerülnek egymással ott bizony az a demokratikus ha a többség álláspontja érvényesül.
Az ideológiák szabad áramlásának képzetével aza az a szabadelvűséggel a liberalizmus ezt elméletben lehetővé is teszi ami viszont a liberalizmus individuális társadalom szemléletének bukását semlegesítődését okozhatja,
ezt viszont a gyakorlatban igyekszik akadályozni ami viszont a szabadelvűség liberális eszményének a csorbulását okozza.
Tehát a liberalizmus az ilyen esetben mindíg önellentmondásba keveredik ami csak valamely ideológiai alappillérének feladásával oldhat fel ezáltal viszont a liberalizmus már nem tekinthető liberalizmusnak, hiszen bármely ideológiai támpontját is adja fel az szerves részét képezi az ideológiának.
Erre mondtam azt hogy a liberalizmus rugalmatlan.

"tehát például nem lehet a szólásszabadságot csak a "hazafiak" részére fenntartani, másoknak nem"

Barátom egyenlőre ott tartunk hogy a szólás szabadságot csak a libsik részére akarjátok fenntartani, mindenki mást önkényesen szubjrektív módon nácinak bélyegeztek és kijelentitek hogy nekik viszont nincs joguk a szólásszabadságuk.

borzimorzi 2013.07.26. 18:42:17

@Bafana: A háromból egyedül Szögi Lajos nevét írtad helyesen. A másik két áldozat nevei: Pénzes Henrietta és Bándy Kata.
Szégyelld magadat!
b

Kiemelt Hozzászóló (törölt) 2013.07.26. 18:57:06

@koborvadász: Miért, a fociba nem ölnek állami (értsd: adófizetői!) milliárdokat? Valószínűleg többet...
Eredmény? Nagy 0!

borzimorzi 2013.07.26. 19:04:35

@Mohamed: Hozzátenném, hogy a liberalizmus szónak a hazai szóhasználatban szitokszóvá tétele jellemzően azoknak az exelvtársaknak köszönhető, akik a rendszerváltás után is veszettül ragaszkodtak a "mértékadó megmondóember" pozícióhoz. Továbbra is ők akarták meghatározni, hogy mit támogassunk, mit tűrjünk és mit tiltsunk. Épp csak kimúlt alóluk a ló (MSZMP), melyen e dicső cél irányába igyekeztek volt.

Felkaptak hát egy másik lóra, amelyik a Liberalizmus nevet viselte. Nu, azt aztán úgy túlhajtották és annyit használták tisztességtelen utakon járva, hogy hamarosan habos vér csurgott a szájából szegénynek. Esett is az akkori liberális párt választási eredménye a közel 20%-ról az 5%-os köszöb környékére, majd az alá... Vajon miért?

Aki összefüggést vél felfedezni a fentiek és a liberális szóval takaródzó megmondóemberek abszolút antiliberális magatartása között, az náci, és a nyelve tőből kitépendő a főtéren!

Üdv:
b

Mohamed 2013.07.26. 19:10:23

@Null Problemo:

"A szabadságnak vanak határai, mégpedig a mások szabadsága."

Igen ám de te képtelen vagy felfogni azt hogy az emberek véleménynyílvánítása (amely akár nem csak pozitív módon tüntethet fel egy csoportot) semmilyen szempontból nem sérti senkinek a szabadságát sem.
Ha valakiről véleményt alkotunk és azt hangoztatjuk akkor az illető akiről véleményt alkottunk, még ugyanolyan módon élhet a jogaival ergo nem csorbul a szabadsága, csak a jogos kritikát tűrni kell, ha nem tűröd akkor cáfoloni kell, de a tiktás még soha semmit nem oldott meg csak a felszín alá nyomta a dolgot egy ideig ami aztán nagyobb erővel feltör.
Ezér önmagában a véleményszabadságnak, ha Mill elveit vesszük korlátlannak kéne lennie, és ezt jobb helyeken deklarálják is pl. USA, Norvégia, Svájc, Hollandia, Svédország,Izland, Japán.

"Egészen vicces, ahogy kétszáz évvel ezelőtti filozófiai tanulmányokat hogyan keversz össze (erőszakolsz meg) civilizált ember számára teljesen vállalhatalan álláspontok védelmében. De tényleg."

1. Ezek szerint még sem ismered Millt, mert nem értettél meg semmit sem belőle (ha egyáltalán olvastad)
Másrészt külön vicces hogy előbb 200 évvel ezeőtti filozófiaként ignorálod,
Majd arra hivatkozol hogy ismered,
Holtt ha ismernéd tudnád hogy eszmetörténeti szempontből van létjogosultsága hogy idézzem a te szinkretista nézeteid cáfolására.
Lényegetelen hogy hány évvel ezelőtti hiszen mint minden modern ideloógia a liberalizmus is ezen 200évvel ezelőtti filozófiai tanulmányokon alapul abból eredeztethető mivel ez képezi a lényegét és éppen ezért a mai szinkretista vadhajtásai cáfolhatóak ezzel, mert komolyabb Mill elveit tagadó vagy ignoráló vállfajai nem jöttek létre a liberalizmusnak csak csírájában, amik viszont tényleg ellentmondásban vannak Mill alaptéziseivel pl. a vélemény és szólásszabadsággal, az ideológiák szabad és korlátla kinyílvánításával a népszuverenítás teljesülése érdekében.

Az meg hogy neked mi az amit civilizált ember vállalni tud nem számít
mert az csak a te és a hozzádhasonló pár ember szubjektív önkényes megítélése, és ez az amiről írtam, hogy ilyen szubjektív módon korlátozni a vélemény szabadságot - mint ahogy azt te és a hozzád hasonlók teszitek - nem lehet ellenkező esatben kikerülsz az általad vallott, Mill által lefektetett liberális normákon.

Hiszen mások sokak szerint az elfogadhatatlan a civilizált emberek számára hogy a szőnyeg alá söpörnek a hozzádhasonlók égető dolgokat és megtiltják az ezen szőnyegalá söpört probléma megvitatását monván hogy az rasszista cselekedet.
Elfogadhatatlan az is hogy rákényszerítsétek több száz , több ezer helyire azt hogy annak ellenére fogadják el és tűrjék el a folyamatosan erőszakoskodo antiszociális a z együttélés minimális szabályait felrugó cigányságot hogy ismernétek a helyi viszonyokat vagy hogy egy meghallgatnátok őket hogy mért nem akarják tovább tűrni a cigányság garázdálkodását, mindezt egy cigánypolgármesterre és még két jó példára hivatkozva a többezer rossz péda ellenére.

Mohamed 2013.07.26. 19:34:22

@Null Problemo:

"1945. december 22-én - bő másfél évvel a magyarországi zsidóság deportálása után - a magyar minisztertanács rendeletet alkotott arról, hogy a 300-400 ezer fős magyarországi németségnek el kell hagynia Magyarországot"

Csak pont a lényeget nem olvastad el az általad linkelt cikkből.

Ha nem tudnád a szovjetek 45 májusi megszállását követően a SZEB(szövetséges ellenőrző bizottság ami bécstől keletre szovjet irányítású volt) igazgatta a magyar minsztertanácsot, közvetlen döntési jogkörrel rendelkezett felette.

"Magyarországon a harcok 1945 áprilisában fejeződtek be, az országban élő németek zaklatása azonban már előbb elkezdődött: a szovjet csapatok az erre vonatkozó rendeletek értelmében már 1944 decemberében elkezdték a sváb férfiak összefogdosását és munkaszolgálatra hurcolását, az így elhurcoltak száma több tízezerre tehető."
És ez a másik fontos momentuma a cikknek.

Szóval neked kéne egy kicsit tanulnod a témát illetően.

Dotohó meg sajnos nem releváns forrás mert nincsenek meg a szakmai referenciái, és emellett a szakmai szempontok nem érvényesülnek, többek között azért meg egysíkú, elfogult a magyarság ellenében a szlovákokért ezért részrehajlóan szubjektív szempontok alapján dühből ír, jól láthatóan provokatív céllal,
ami mondanom sem kell a lehető legnagyobb hiba egy történelmi jellegű esszénél, egy szakdolgozatnál pedig önálló érv a buktatáshoz.

A tótok a 19. században jóval kevésbé konfrontálódtak a magyarsággal a történelem folyamán mint a zsidósággal, vagy a cigánysággal, amikor ez megtörtént akkor általában nem az asszomiláció volt az ok (tekintve, hogy a nyelvtanilag egységes szlovák nyelvet csak 1880-as évekre alkották meg, így nem volt mit a magyarral felváltani) hanem akkor jelentek meg ezen jelenségek amikor a Habsburg udvat és a magyar vezetés között érdek ellentét jelent meg ezért mintegy a magyarok tátgyalási pozícióit gyengítve szították a nemzetiségeket.

Az meg külön vicces hogy bafanának meg az erőszakos magyarosítást rovod fel, akkor te most mit is akarsz?
A cigányság váljon a magyar társadalom részévé vagy sem?

Ha igen akkor a cigányoknak muszáj lessz valamit teljesíteni ezért cserébe, mert a labda már jó ideje az ő térfelükön pattog.

eqlessootista 2013.07.26. 19:43:01

@Ötperces Nickregisztráció:
"... Tegyük fel hogy felnőtt ember vagy és igazat mondasz (bár ennek ellentmond a helyesírásod és hogy megint változtattál a meséden)
Igyexem ojkor-ojkor hejesen is irni. :)
Mesém: elismerem, ha többet mondok, az változtatás.

"..., és akkor már csak azt kéne elárulnod hogy miért több nicken csinálod mindezt,..."

A kettő nick még nem több!
(két számítógépről, két különböző téridő-koordinátás helyről, ennyi)

"... hogy pont abba soha nem lesz csip aki kirabol, ..."
Ugyan már, királylány, voltál Te katona? Már hogyne lehetne
bemenni bárhová!!! Szerinted van akadály?

"...Engem is támadtak már meg, de ettől még nem akarok egy 1984-Mátrix világban élni..."
Tiszteletben tartom az álláspontod. Én viszont akarok biztonságban alkotni és élni, szabadon, mások szabadságát is tisztelettel vigyázva... és folytatni lehetne.

Mohamed 2013.07.26. 20:01:06

@Null Problemo:

Ráadásul ha figyeltél volna,
akkor észrevehetted azt is hogy én nem azt állítottam hogy minden kisebbséggel felhőtelen volt a magyarság viszonya.
Hanem azt ecseteltem hogy a legtöbb kisebbséggel csak időszakosan konfrontálódtunk.
A Kunokkal is sikerült rendeznünk annó a viszonyunkat pedig a muhi csata előtt Kötöny halála ürögyén ők is nagy ribilliót rendeztek.
Aztán a bunyevácokkal és a ruszinokkal is sikerült konstruktív módon megoldani az időszakosan lángra lobbanó ellentétekből fakadó problémáinkat,
és bár a 19. sz-ban a szlováksággal sem volt mindíg felhőtlen a viszonyunk, ma az itthoni szlovák kisebbséggel semmilyen probléma nincs,
na most ezzel ellentétben a zsidósággal és a cigánysággal mindíg akadtak problémák aminek ha a közös megoldását akartuk keresni azt ők felháborító támadásként értékeltek így maradtak a problémák amit aztán vagy erőszakosan karhatalmilag rendeztünk, agy ha ez nem tötént meg akkor jöttek a népáltal szervezett pogromok.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2013.07.26. 21:56:33

@Mohamed: jéé, itt az egyik náci törzskommentelőm a dotohoról :)))

A dotoho egy blog és nem társadalomtudományi intézet. Miért akarsz te akármilyen referenciát a blogról, normális vagy? :D :D

Levéltárban kutatott, posztjaimban bemutatott ritka dokumentumokkal viszont nehéz már vitatkozni, általában ez veri ki nálad is a biztosítékot, mert jobbos mantráid kapásból elporladnak rajtuk.

Neked ezek után meg marad a kiabálás és a bullshittelés, a végtelenségig.

Kellemes péntek estét, mindenkinek, csk.

Ötperces Nickregisztráció 2013.07.26. 21:57:21

@gacsiiiz: Gondolom akkor örülsz annak is hogy az összes leveledet archiválta az USA. Hiszen nincs rejtegetnivalód, és amúgyis csak a biztonságodat szolgálják. Ugyanez az USA párszáz éve még ezt mondta:

"Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety."
-Benjamin Franklin, Historical Review of Pennsylvania, 1759

Mohamed 2013.07.27. 02:56:58

@Csehszlovák Kém:

"Levéltárban kutatott, posztjaimban bemutatott ritka dokumentumokkal"

Na neked ilyen nincs, éppen ezért tudlajk mindíg megcáfolni.
Amire érvek helyett személyeskedés a válasz.

eqlessootista 2013.07.27. 11:31:51

@Ötperces Nickregisztráció:
(for your info only: www.m4carbine.net/archive/index.php/t-4910.html)
1.) Valóban örülök, hisz legalább fennmarad rólam/tőlem utánam is néhány gondolat, mégha az USA-ban is.
2.) Benny Franklyn a 18-adik században élt: egész más világ, egész más körülmények (pl. legalább 3x annyian élnek a Földön, ha nem annál is többen, és azóta világháborúk dühöngtek, hidrogénbombák robbantak, GPS van, internet van, stb.) Következésképp, irreleváns a gondolata, de elismerem, ilyen gondolatokkal is kell találkozni.

Ötperces Nickregisztráció 2013.07.27. 16:27:10

@gacsiiiz: Ha neked ennyi a magánéleted, ha nem zavar hogy a leveleidben turkálnak, ha azt hiszed hogy ezt nem fogják rosszra felhasználni akkor te rendkívül ostoba vagy, vagy fizetett véleménybefolyásoló (van ilyen ugyanis).

Gondolj bele: archiválva van hogy mire kerestél, mit töltöttél le-fel, és te ezt elintézed azzal hogy legalább marad utánad valami amerikában.

Arra még nem volt túl sok példa hogy bárkit is (jogosan) elfogtak volna ezzel a technikával, arra jóval több hogy tévesen mentek házhoz. Amit látsz amerikában az a patriot act, amivel indoklás nélkül el őrizetben lehet tartani bárkit bármennyi ideig. A bostoni robbantókat nem tudták megelőzni, viszont pár hülyegyereket aki twitteren rapszövegeket idézett azt keményen elkapták. Ha ennyire rendpárti vagy, mehetsz egyenesen Észak-Koreába, ott már 1984 van beültetések nélkül is.

A csipelésre meg hogy hány éves a királylány: még a nácik idején se tudtak minden embert ellenőrizni, most meg amikor már vannak helyek ahova a rendőrség se mer bemenni, majd gondolod hogy oda bemennek és csipeltetnek az orvosok? Azok az orvosok akiket terrorban tartanak, fenyegetnek? Nem csak a születéseket de az abortálásokat is néha csak akkor tudjuk meg amikor kukában találják meg a babát.

Nem hiszem hogy azért választottuk a demokráciát hogy utána egy még totálisabb diktatúrával cseréljük fel.

eqlessootista 2013.07.27. 18:47:07

Köszönet a társalgásért. Kissé
különböző nyelvet beszélünk, de ezáltal van esélyünk a szellemi gazdagodásra is. Barátsággal! :)
süti beállítások módosítása