Drága álom volt a kőszegi nekropolisz, 46 milliós tervek repültek a kukába
2015. november 18. írta: kameszka01

Drága álom volt a kőszegi nekropolisz, 46 milliós tervek repültek a kukába

 

800-zr47yj-ravatalozomakett4.jpg

a kőszegi "végső nyugalom kertje" - nem volt olcsó álom

 

Az új kőszegi köztemető területének kijelölését, valamint a sírkert működéséhez szükséges infrastruktúra megépítését évek óta élénk érdeklődés kíséri Kőszegen. Az aktuális helyzetet tovább bonyolítja, hogy a jelenlegi temető „megtelt”, csupán az ÁNTSZ jóindulatán múlik, hogy városunk elhunyt polgárait méltó körülmények között helyezhetjük végső nyugalomra.

Az előző önkormányzati ciklus politikusai -ismerve a problémát- komoly lépéseket tettek annak érdekében, hogy az új kőszegi temető minél gyorsabban megépüljön: 2011-ben sikerült olyan terveket készíttetni potom negyvenhat, azaz negyvenhatmillió forintért, melynek megvalósítására a városnak egyáltalán nem volt pénze, a kormánypárti politikusok ennek ellenére évekig kötötték az ebet a karóhoz, és várták a sült galambot. A „Merjünk nagyot álmodni!” címszó alatt elkészített kőszegi luxus-temető koncepció kivitelezése félmilliárd forintba került volna a városnak, minden épeszű ember számára (kivéve az akkori városvezetés) nyilvánvaló volt, hogy soha nem épülhet meg az új, pazar látványt nyújtó kőszegi sírkert.

 

800-n5vy6x-terepmakett2.jpg

pazar lett volna, de nem lesz

 

Az ország legmutatósabb nekropoliszára méltán hajazó kőszegi tervek szinte minden építészeti díjat bezsebeltek 2011-ben, a kőszegi sírkert tervéről még az országos médiumokban is vezető hírként számoltak be. A gond napjainkban is mindössze annyi, hogy Kőszegnek továbbra sincs pénze temető építésre, sajnálatos módon a "város jótevője" sem hozott -egyelőre- pénzügyi forrást.

Akkor mi a megoldás?

Dobjuk a kukába a negyvenhatmilliós terveket, és készíttessünk egy újat 5 millió forintért, persze most már jóval puritánabbat, alacsonyabb műszaki és esztétikai kondíciókkal bíró infrastruktúrával. A városfejlesztési bizottság tegnap elfogadta az új tervek elkészítéséhez szükséges határozati javaslatot, bár továbbra sem tudja senki, hogy miből épül meg az új kőszegi köztemető.

Jogos a kérdés: hibázott-e valaki? Nem.

Terhel-e valakit felelősség az 50 milliós álmodozásért? Nem.

Vissza fizeti-e valaki a városnak a 46 millió forintot? Nem.

Van-e felelőse ennek a kacifántos ügynek? Nincs.

Van még valakinek kérdése? Nincs.

 

-rk-

A bejegyzés trackback címe:

https://rabakalman.blog.hu/api/trackback/id/tr448089630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.