Tiltakozzon aláírásával Magyarország szétlopása és a migránskvóta ellen
2015. november 24. írta: kameszka01

Tiltakozzon aláírásával Magyarország szétlopása és a migránskvóta ellen

 

alairas_2.jpg

 

A Jobbik aláírásgyűjtő kampányt indít, melyben négy témával kapcsolatban foglalhatnak állást az emberek:

„Egyetért-e azzal, hogy kvóta vagy visszatoloncolás útján idegen országok polgárait ne telepítsék Magyarországra?” A Jobbik úgy véli, e kérdésben népszavazás útján kellene nyomást gyakorolni a brüsszeli diktátumok ellen. A Fidesz azonban lesöpörte az asztalról azt a jobbikos indítványt, mely lehetővé tette volna e kérdésben az érdemi referendum kiírását, így a kormánypárt saját aláírásgyűjtő akcióját tette hiteltelenné.

„Egyetért-e azzal, hogy a mentelmi jogot el kell törölni, s a politikusbűnözők által elkövetett gazdasági bűncselekmények ne évülhessenek el?” A Jobbik szerint a mentelmi jog intézménye idejétmúlt politikusi privilégium. A gazdasági bűncselekmények elévülése pedig egy parlamenti ciklus alatt bekövetkezik. Mindkettő csak azt a célt szolgálja, hogy a politikusbűnözők e mögé bújva elkerüljék korrupt tetteik elszámoltatását.

„Egyetért-e azzal, hogy minden politikust kötelező vagyonosodási vizsgálat alá kell vonni négyévente?” A Jobbik szerint a politikusi vagyonokat egy hatósági ellenőrzés révén meg kell vizsgálni. Úgy véljük, nyilvánosságra kell hozni, ha a vizsgálat korrupció révén megszerzett, bizonytalan eredetű vagyont tár fel.

„Egyetért-e azzal, hogy a politikusokat gazdasági bűncselekmények elkövetése esetén dupla büntetéssel, valamint teljes vagyonelkobzással lehessen sújtani?” A közéleti szereplőknek példát kell mutatniuk a társadalom felé, és mivel jóval nagyobb károkat tud okozni, ha egy politikus korrumpálódik, súlyosabb büntetésre számítson, mint az utca embere!

Az ellenzék vezető ereje a választópolgárok véleményét a https://szavazas.jobbik.hu oldalon és a közterületi standoknál felállított jobbikos aláírásgyűjtő íveken várja.Jobbik Magyarországért Mozgalom

A bejegyzés trackback címe:

https://rabakalman.blog.hu/api/trackback/id/tr468104850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BásthyBéla 2015.11.26. 15:48:38

Kedves Olvasó!
Lám, mit tesz a kultúra, ezt is megértük! Rába Kálmán legújabb bejegyzésében úgy minősít bunkónak, hogy a bejegyzéséhez nem enged kommentet írni, ezért ide kényszerülök. Azt hiszem, ez magáért beszél. De hát ez is migráns topic, itt is jó lesz :-)

Tehát: Rába Kálmán a mai testületi ülésen látszólag a város foglalkoztatási helyzetéhez próbált hozzászólni, de megint burkolt cigányozás lett a vége... Arról beszélt, hogy nem jó a foglalkoztatási célú BELSŐ MIGRÁCIÓ, mert ilyen-olyan emberek érkeznek a városba.
Erre én felhívtam a figyelmét arra, hogy Kőszeg lakossága "belső migráció" nélkül folyamatosan (el)fogyna, mert sajnos a természetes folyamatok fogyást eredményeznek. Majd hozzátettem, hogy talán nem tűnt fel, de "Ő IS EGY BELSŐ MIGRÁNS, AHOGY ÉN IS, ÉS A TESTÜLETBŐL MÉG PÁRAN MÁSOK". (Hát ezt találtam mondani, de a kis önző csak magára vette, minket kihagyott a bejegyzéséből.)
Ezután ő lazán és hangosan lebunkózott, majd még halkan tett egy pár ide nem írható megjegyzést.
Nos, meglepett a heves érzelmi reakció, de kénytelen voltam a téma iránti elfogultságának betudni, és csak később jutott eszembe, hogy ez esetleg tudatlanságból is fakadhat. Ezért olvastam fel neki a definíciót:
"Vándorlás vagy migráció alatt a népesség ideiglenes vagy tartós helyváltoztatását értjük, amelyet számtalan kiváltó ok (letelepedés, munkavállalás, tanulás, kikapcsolódás stb.) motiválhat. A szakirodalomban a migráció kifejezést általában azokra a népességmozgási folyamatokra használják, ahol a vándorlásban részt vevők helyváltoztatásuk során közigazgatási határt is átlépnek, tehát adott településen belüli mozgásokat ez esetben nem tekintik migrációnak . (...) Amennyiben a vándorlás egy adott ország keretei között marad, döntően országon belüli vagy belső migrációról beszélünk."
Tehát a bunkózó képviselőtársam tetszik, nem tetszik, belső migráns, mivel nem itt született és nőtt fel, hanem családi, vagy munkahelyi vagy egyéb okokból költözött Kőszegre. Hasonló történt velem is, hiszen 1989-ben szüleimmel együtt "migráltunk" az ország legszebb városába. (Igaz minket ismertek, mert mi csak a szomszéd faluból, Kőszegszerdahelyről jöttünk.)
Azt meg mindenki eldönti, ki a bunkó, Kálmán szerint én...

P.S.: Azért érdekes, hogy képviselőtársam bejegyzése végén már (fogalmilag helyesen) Kőszegen családot alapító belső migránsként írt alá. Úgy látszik ezt már érti, de a "Maradva tisztelettel" nem túl hiteles...