Valaki hazudik a kőszegi Kratochwill-házzal kapcsolatban
2016. augusztus 03. írta: kameszka01

Valaki hazudik a kőszegi Kratochwill-házzal kapcsolatban

 

kratochwillhaz.jpg

az a fránya Kratochwill-ház

fotó: googlemapps

 

Kőszegen általában kétfajta igazság létezik, a városban élőkhöz viszont csak az jut el, melyet a nagybetűs politika által piedesztálra emelt emberek hangoztatnak. A jobb sorsra érdemes Kőszeg és Vidéke is általában azt a "tényt" fényezi, melyet a szájába adnak. (A városi lap júliusi számában megjelenő "Városmajor, piac" publicisztikájába öntött politikai lojalitással ismét sikerült rombolni egyet az újság évtizedek alatt felépített nimbuszán.)

Első igazság

A Kőszeg és Vidéke legutóbbi (júliusi) számában arról tudósított a lap főszerkesztője, hogy a kőszegi képviselő-testület döntött  a Kőszegi Városmajor megújítására vonatkozó pályázat benyújtásáról. A cikk külön kitér a Kratochwill-ház megszerzése érdekében tett erőfeszítésekre, melynek megvásárlása után a piactér részben maradhatott volna jól megszokott helyén, egy jóval nagyobb területen, korszerűbb infrastruktúrával felvértezve. Básthy Béla úgy hazudott nyilatkozott az újság hasábjain, ők bizony komolyan gondolták a ház önkormányzati tulajdonba való vételét, ennek érdekében különböző vásárlási konstrukcióra tettek javaslatot, de mindegyik eredménytelen maradt. Az irományból vegytisztán kihallatszik: a Kratochwill-ház örököseinek kapzsisága és destruktív hozzáállása hiúsította meg az ingatlanvásárlásról szóló dokumentum létrejöttét.

Második igazság

Tegnap ajánlott levelet hozott a posta, melynek feladója Kratochwill Zoltán, a Kratochwill-ház egyik örököse. A postai küldeményben Kratochwill Zoltán megdöbbenésének és meglepettségének adott hangot, melyet a Kőszeg és Vidékében megjelent "Városmajor, piac" címmel jegyzett publikáció okozott. Kratochwill szerint az írás hemzseg a csúsztatásoktól, hiszen a jelenlegi piac mellett üresen álló ház örökösei mindent megtettek azért, hogy az ingatlan a kőszegi önkormányzat tulajdonába kerüljön. A tulajdonosok tárgyalásokat folytattak a polgármesterrel, az alpolgármesterrel és Krizmanich Istvánnal, a város pályázati referensével is. Kratochwill Zoltán a városatyákhoz eljuttatott levélében kijelentette: az örökösök bármilyen ésszerű megoldásra nyitottak voltak. A ház birtokosai a részletfizetésen keresztül az ingatlancseréig (!) mindent felajánlottak a város elöljáróinak, a hivatal részéről azonban valamiért elmaradt a vételi szándék.

Most akkor mi az igazság? Kinek higgyünk? Ki mond igazat, a politikus vagy a kőszegi polgár? Komolyan mondom, személyemet rohadtul lehangolja az a száraz tény, hogy egyesek huszonhat esztendeje tiszta hülyének nézik ezt az országot. Mégis, miért kell mindig hazudni? Miért kell mindig csúsztatni? Miért fontosabb minden, mint a kőszegiek hiteles tájékoztatása? Miért...

 

-rk-

A bejegyzés trackback címe:

https://rabakalman.blog.hu/api/trackback/id/tr938933706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.