A menekültválságba menekülő Fideszt nem érdekli a magyar egészségügy
2016. augusztus 15. írta: kameszka01

A menekültválságba menekülő Fideszt nem érdekli a magyar egészségügy

 

orvos-egeszsegugy-muto-d00010ea812d88fc0d92e.JPG

tartozások, várólisták, eszközhiány, pocsék étkezés

fotó: 168ora.hu

 

A kormány 2014 őszén ígértet tett, hogy érdemben csökkenteni fogja az egészségügyi intézmények tartozásait. A minden hónap közepén érkező államkincstári kimutatás ezzel szemben mindig cáfolja a kormány ígéreteit, hiszen belőle rendre jól látszik, hogy Orbán Viktor akárhány államtitkár cseréje árán sem fogja tudni megoldani a kórházak tartozásának csökkentését.

Miközben a menekültválságba menekülő Orbán Viktor nem vesz tudomást a kórházi adósságok növekedéséről, addig a tartozás miatt újra növekszenek a várólisták, még kevesebb eszközt tudnak beszerezni az intézmények, még pocsékabb élelmet adnak a kórházakban, még kevesebb beteget tudnak ellátni a szolgáltatók. A tartozások nemcsak az intézmények terhei, hanem a benne gyógyulni szándékozó lakosoké is, és nemcsak az intézmények biztonságát veszélyezteti, hanem a betegekét is.

Nyilvánvaló, hogy ha Andy Vajnának vagy Mészáros Lőrincnek beszállítóként érdekeltsége lenne az egészségügyben, már rég megszűntek volna a tartozások, mert a Fidesz arra ad pénzt, ami a szívéhez közel áll. Így az egészségügynek üres ígéretek és üres kassza jut, azonban a haverok kistafírozására semmilyen állami pénzt nem sajnál.

A Jobbik által 2016-ban útjára indított Valódi Nemzeti Konzultáció során mind a szakma, mind a betegek világosan jelezték, hogy ők többet költenének az egészségügyre, és őket jobban érdekli az egészségügyi intézmények helyzetének javítása, mint a költségvetési források haverokhoz való juttatása. A Jobbik a Valódi Nemzeti Konzultációban résztvevő szervezetekkel egyetértve a rekordközeli adósság felszámolására és újraképződésének megakadályozására szólítja fel a kormányt.Lukács László György, a Jobbik frakcióvezető-helyettese

A bejegyzés trackback címe:

https://rabakalman.blog.hu/api/trackback/id/tr4110412474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.