Megvadult a kőszegi alpolgármester: Iszlám országokba küldte pénzért a jobbikos képviselőt
2018. február 16. írta: kameszka01

Megvadult a kőszegi alpolgármester: Iszlám országokba küldte pénzért a jobbikos képviselőt

 

nevtelen_1.png

Básthy Béla (balról) és Rába Kálmán

 

A kőszegi képviselő-testület szerdán tárgyalta Kőszeg Város Önkormányzatának 2018. évi költségvetéséről szóló önkormányzati rendeletének megalkotását. A kőszegi költségvetés az előző évekhez hasonlóan nagyon szoros és fegyelmezett gazdálkodást követel meg, a pénzügyi egyensúly csupán vagyonhasznosítási bevételekből, illetve a város számára fontos beruházások elhalasztásával tartható fenn. Kőszeg szinte képtelen önerőből fejlesztéseket megvalósítani, a legtöbb pénzügyi forrás (közel egymilliárd forint) továbbra is Brüsszelből érkezik az alpokaljai kisvárosba.

Rába Kálmán a Jobbik önkormányzati képviselője egy lyukas kerekű, rozsdás, mozgásra képtelen autóhoz hasonlította a város költségvetését, amely véleménye szerint évek óta sztázis állapotban várja a nagy semmit. A jobbikos politikus megjegyezte: szerencse, hogy Orbán Viktornak nem sikerült megállítania Brüsszelt, mert akkor Kőszegnek egy lyukas garasa sem lenne a város érdekeit szolgáló beruházások finanszírozására.

Básthy Béla, Kőszeg alpolgármestere nehezen viselte a kritikát, szerinte Brüsszelt csak a migráció miatt kellett megállítani, egyébként más probléma nincs az európai bürokratákkal. Hiába, a Fidesz nem finnyás, hiszen a pénznek nincs szaga, főleg akkor, ha nem az emberek hülyítése az elsődleges szempont. Rába Kálmán kijelentette: olyan politikai szerencselovagra nincs szüksége a városnak, aki csak akkor hoz pénzt, ha pózolhat vele a megyei sajtóorgánumokban. Básthy a város tehetetlen gazdasági helyzetét a szokásos fideszes arroganciával igyekezett kendőzni, kirohanásában iszlám országokba küldte pénzért Rába Kálmánt és Vona Gábort.

 

 

-kjo-

A bejegyzés trackback címe:

https://rabakalman.blog.hu/api/trackback/id/tr1413675774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tireless treehugger 2018.02.18. 02:15:27

Sajnálom kőszeget, nagy vesztese lett a változásoknak, nem ilyen körülményekhez vannak szokva. És épp ezért megértem a mindenféle és bármiféle mentőövbe belekapaszkodó emberek elkeseredettségét, akár a feltétlen seggnyalást is.

Megértem, de elfogadni nem tudom.

Ha függetlenedne a város akkor esetleg találna kiutat, de amíg az országos/régiós6szombathelyi politka foglya addig semmi esélye.

Tavaly voltam nálatok, ledöbbentem a lepukkantságon.