Itt a vég: A Fidesz Vas megyében is elzavarná dolgozni a nyugdíjasokat!
2018. június 07. írta: kameszka01

Itt a vég: A Fidesz Vas megyében is elzavarná dolgozni a nyugdíjasokat!

 

nyugdijas-szovetkezet-nyugdijas-munka.jpg

Így néz ki egy boldog McMama, azt hiszem, 70 esztendősen mindannyian erre a melóra vágyunk majd!

fotó: nyugodtero.hu

 

Hosszasan tárgyaltuk Vas megye munkaerő-piaci helyzetéről készült jelentést a megyei közgyűlés korábbi tanácskozásán. A napirendi ponthoz készült prezentáció tanulmányozása közben kiderült, hogy a megye húzóágazata továbbra is a gépipar, de nem elhanyagolható az építőipari vállalkozások teljesítménye sem. Megyénkben a foglalkoztatási ráta magasnak mondható, mintegy 2%-kal haladja meg az országos átlagot. Viszont lassan azt is tényként könyvelhetjük el, hogy Vas megyében a további gazdasági növekedés egyik legfőbb gátjává a munkaerőhiány lépett elő.

Ha figyelembe vesszük a KSH adatait, miszerint Vas megyében hamarosan tízezernél is több (!) munkavállaló vonul nyugdíjba, akkor kijelenthetjük: a megyei munkaerő-piac kínálati oldala olyan katasztrófa közeli állapotba kerülhet, amely már a gazdasági eredményességet is komolyan befolyásolja. Sajnos az Orbán-kormány valódi megoldások helyett továbbra is vakvágányra tereli a problémát, ezúttal a korábbi rossz munkakörülmények miatt kizsigerelt nyugdíjasokat terelnék vissza a munkaerő-piacra. Arról viszont már elfelejtettek értekezni a nagyságos urak, hogy a szépkorúakat milyen eszközökkel küldenék fel a kőműves állásokra, illetve hogyan állítanák őket -16 órán keresztül- a vendéglátóipar szolgálatába.

A napirendi ponttal kapcsolatban több éles kritikát is megfogalmaztunk Lábodi Gábor frakciótársammal, melyek szemmel láthatóan nem tetszettek a jelenlévő kormánypárti képviselőknek. Nevetségesnek és szánalmasnak neveztem, hogy a Fidesz valódi megoldások helyett inkább lehúzna egy újabb bőrt a nyugdíjas társadalomról. Első és legfontosabb lépésként a kétkezi munkásokat kizsigerelő Munka törvénykönyvének módosítását neveztem meg, majd a jelenlévő fideszes politikusokat arra kértem, kezdjenek el kilincselni a multinacionális cégeknél, hiszen döntéshozó politikusokként az ő kötelességük, hogy a vállalatoknál közbenjárjanak az égetően fontos és szükséges bérfejlesztések ügyében.

Természetesen érdemi válaszokat ezúttal sem kaptunk, a megyei közgyűlés fideszes alelnökétől mindösszesen arra tellett, hogy "dicshimnuszokat" zengjen a nyugdíjasok újbóli munkába állítását megcélzó fideszes kezdeményezésről. Nyilván, nincs is annál jobb, mint nyugdíjasokat -néha embertelen körülmények között- 800 forintos órabérért halálra dolgoztatni. Az már eszébe sem jut a narancsbáróknak, hogy a hazánkban leginkább exportra termelő külföldi cégeket magasabb bérek kifizetésére ösztönözze, sokkal egyszerűbb a nyugdíjas társadalom lenézése és teljes megsemmisítése.

 

-rk-

A bejegyzés trackback címe:

https://rabakalman.blog.hu/api/trackback/id/tr2414031076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.