Itt a listája azoknak a vendéglátó egységeknek, akiket hátrányosan érint az új kőszegi csendrendelet
2018. június 26. írta: kameszka01

Itt a listája azoknak a vendéglátó egységeknek, akiket hátrányosan érint az új kőszegi csendrendelet

 

zarora.png

 

Most már szinte biztos, hogy a képviselő-testület csütörtökön elfogadja az újabb kőszegi csendrendelet, hiszen azt nem más, mint Huber László, városunk polgármestere kezdeményezte. Huber a bizottsági ülésen elismerte, hogy a korábban már lerágott és kiköpött (csend)csontot ő ásta elő, mert számára a város lakóinak nyugalma szent és sérthetetlen (sic!).

Az új kőszegi csendrendelet előreláthatóan az alábbi vendéglátó üzletek nyitva tartását érinti:

Garabonciás Pizzéria-Eszpresszó

Az üzlet nyitva tartási idejében leírtak alapján a vasárnapi záróra nem felel meg az új rendeletben megfogalmazott szigorításnak.

Eleven Music Garden

Az önkormányzatnál bejelentett nyitva tartási idő szerint a hétfői, keddi, szerdai, csütörtöki és vasárnapi záróra nem felel meg az új rendeletben leírtaknak.

„Kispanci”

Az üzlet nyitva tartási idejében leírtak alapján a hétfői, keddi, szerdai, csütörtöki és vasárnapi záróra nem felel meg az új szabályzásnak.

Kőszegi Csónakázó-tó,  Hattyú Büfé

A vendéglátó egység csütörtöki és vasárnapi zárórája nem felel meg az új rendeletben leírtaknak.

Sarki Kocsma

Hétfőn, kedden, szerdán, csütörtökön és vasárnap kell majd egy órával korábban zárnia a Sarki Kocsmának.

Arany Strucc Étterem

Az üzlet nyitva tartási idejében leírtak alapján a hétfői, keddi, szerdai, csütörtöki és vasárnapi záróra nem felel meg az új rendeletben leírtaknak.

Hétvezér Borozó

A borozónak hétfőn, kedden, szerdán és csütörtökön kell egy órával korábban zárnia

Sarki Róka

A Sarki Róka esetében a korai nyitás jelent problémát, ezután csak 6 órakor kezdhetnek el dolgozni a vendéglátó üzletben.

Flamingó Kávéház

Hétfőn, kedden, szerdán és csütörtökön egy órával korábban kell majd zárnia a kávéháznak.

A bizottsági ülésen ugyan nem hangzott el, de véleményem szerint a Barak Söröző péntek és szombat hajnali zárórája sem lesz összhangban az új rendelettel. Ugyanakkor azt gondolom, a bizottsági ülésen a Kapufa Sörözőt és a Corner Sörözőt tévesen sorolták az új rendelet által érintett üzletek közé.

Ember legyen a talpán, aki igazságot tud tenni ebben a témakörben. A lakók pihenni akarnak, a vendéglátó egységek pedig dolgozni, nem utolsó sorban pénzt keresni. Azt is látni kell, hogy a legtöbb bejelentett nyitva tartási idő eltér a gyakorlattól, hiszen az üzletek sok esetben a megjelölt időpontnál jóval korábban bezárnak, ha nincs vendég, hiszen akkor semmi értelme éjszakázni. A bizottsági ülésen zajló vitát Huber László frappáns kijelentéssel zárta rövidre, polgármesterünk elmondta: a vendéglátó üzletek boldogulása nem egy órán múlik, ha mégis, akkor inkább zárjanak be végleg.

 

-rk-

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rabakalman.blog.hu/api/trackback/id/tr1714074973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.