A kátyús kőszegi utak felújítására kértünk 400 millió forintot a pénzügyminisztertől, de a Fidesz leszavazta
2018. augusztus 13. írta: kameszka01

A kátyús kőszegi utak felújítására kértünk 400 millió forintot a pénzügyminisztertől, de a Fidesz leszavazta

 

img_20171214_153038_1984_x_1488.jpg

a legtöbb kőszegi út katasztrofális állapotban van

 

Többször elmondtam már, hogy politikusi munkám során kiemelt figyelmet fordítok Kőszegre, ezért a város fejlődését elősegítő pénzügyi források megteremtésének sorsát is a szívemen viselem. A város iránt érzett szeretetem, és a Kőszegen eltöltött immáron kettő évtized során kapott temérdeknyi pozitív impulzus arra kötelez, hogy minden lehetőséget megragadjak a kőszegi lakosság komfortérzetének javítása érdekében. Többek között ezért is fordultam újra Magyarország pénzügyminiszteréhez, Varga Mihályhoz.

Miután Varga benyújtotta az Országgyűlésnek Magyarország 2019. évi központi költségvetéséről szóló törvényjavaslatát, ismét Bana Tibortól, a Jobbik Vas megyei országgyűlési képviselőjétől kértem segítséget annak érdekében, hogy kőszegi fejlesztésekre keressünk pénzügyi forrásokat az állami büdzsében. A gyors és körültekintő szakmai munkának köszönhetően a kőszegi igényekről szóló módosító javaslatok az Országgyűlés illetékes bizottsága elé kerültek, de sajnos, a Fidesz különösebb indoklás nélkül leszavazta őket.

A pénzügyminiszterhez az alábbi rövid felhívást juttattam el, de a nagyságos urat különösebben nem érdekelte a kőszegiek problémája:

Kőszeg városának kátyús, sok esetben járhatatlan és balesetveszélyes úthálózata nem méltó a város hírnevéhez. A Dózsa György utca és a Bajcsy-Zsilinszky utca állapota az elmúlt időszakban erősen romlott, melyet az Árpád-házi Szent Margit Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium új tornatermének kivitelezése folyamán fellépő építési forgalom tovább károsított. A Felső körút hosszú évek óta sodródik a járhatatlan minősítés irányába, pedig ezen az útszakaszon lesz majd megközelíthető a Kreatív Város, Fenntartható Vidék Programban (KRAFT) nevesített egyetemi és általános oktatási kampusznak helyet adó régi MÁV Gyermekotthon. A szóban forgó utak melletti, gyalogosok közlekedésre kijelölt járdák balesetveszélyesek, sok esetben járhatatlanok, azonnali javításra szorulnak.

bajcsi.png

a Dózsa György, a Bajcsy-Zsilinszky utca és a Felső körút lakóinak nem maradt más, mint a Soros-hajó

 

Alább olvashatóak azok a beterjesztett módosító javaslatok, melyeknek köszönhetően a szóban forgó beruházások megvalósulhattak volna. Természetesen most sem "holmi" demagóg javaslatokról beszélünk, hiszen az igényelt összegek forrásának pontos megjelölését ismét feltüntettük. A városban található katasztrofális állapotú utak felújítását a kormányzati kommunikációval kapcsolatos feladatokra szánt pénzekből szerettünk volna valóra váltani. Magyarra fordítva: kevesebb sorosozás és migránsozás a Fidesztől, és máris jobb utakon járhattunk volna Kőszegen. Sajnos amíg a gyűlöletre van igény, addig maradnak a kátyús utak Kőszegen.

 

koltsegvetes.png

 

koltsegvetes_2.pnga Fidesz Kőszegre vonatkozóan is megállapította a kereslet-kínálat optimális találkozási pontját: marad a migránsozás és riogatás

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rabakalman.blog.hu/api/trackback/id/tr9714179075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.