A soproni hulladékkezelő 40 millió forinttal tartozik a Kőszegi Városgondnokságnak
2018. szeptember 04. írta: kameszka01

A soproni hulladékkezelő 40 millió forinttal tartozik a Kőszegi Városgondnokságnak

 

2011_0025_kor_1.jpg

a kép illusztráció

fotó: dafeszk.hu

 

Többször beszámoltam már arról, hogy az Orbán-kormány által létrehozott kukaügyi csúcsszervezet képtelen arra, hogy a hulladékgazdálkodás zökkenőmentes működésének alapfeltételeit megteremtse. Sajnos a Kőszegi Városgondnokság továbbra is a működésképtelen rendszer áldozata

Az NHKV (Nemzeti Hulladékkezelő Vállalat) fővállalkozója a Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. (SHKT), melynek alvállalkozójaként tevékenykedik a Kőszegi Városgondnokság is. Így fordulhatott elő, hogy a kőszegi önkormányzat tulajdonában lévő városgondnokságnak a soproni cég újfent 40 millió forint értékben tartozik, vagyis „elfelejtette” kifizetni a Kőszegen és térségében elvégzett munka ellenértékét.

A kőszegi városgondnokságnak 2018. október 31-éig van szerződése a Soproni STKH Kft-vel, utána szívesen átadnák a szolgáltatást. Az STKH igazgatója augusztusban úgy nyilatkozott, nincs akadálya a szolgáltatás átvételének, beleértve a személyi és eszközállományt is. Arról egyelőre nincs szó, hogy az átadni kívánt eszközökért és ingatlanokért mennyit fizetnének a soproniak. Megjegyzem, mindkét félnek van már értékbecslése is, de a soproniaké nem publikus.

A gondok valóban nem kicsik, hiszen úgy néz ki, hogy a kőszegi hulladéklerakó rekultivációját egy éven belül el kell indítani, amely újabb, több százmilliós költséget jelenthet a városnak. A problémákat tovább tetézi, hogy a hulladék tömörítését és dózerolását végző eszközállomány katasztrofális állapotban van, tehát új eszközök beszerzése szükséges. Élek a gyanúperrel, hogy a kőszegi hulladékgazdálkodást a jövőben Sopronból irányítják majd, ami azt jelenti, hogy egy újabb stratégiai ágazat kerül ki pénzhiány miatt a kőszegiek kezéből. Az már most látható, amennyiben a Soproni STKH átveszi a szolgáltatást, a lakosság jelentős szigorításokra számíthat.

 

-rk-

 

Alábbi videókon jól látható, hogy én már 2016-ban felhívtam a képviselő-testület figyelmét a problémákra! Senkit nem érdekelt, érdemi intézkedések nem történtek!

 

 

 

A videók minőségéért elnézésüket kérem!

 

-rk-

A bejegyzés trackback címe:

https://rabakalman.blog.hu/api/trackback/id/tr3514222265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.