Tudják, hogy nagy a baj, a Fidesz mégis leszavazta az új kőszegi temetőre kért pénzösszeget
2018. október 29. írta: kameszka01

Tudják, hogy nagy a baj, a Fidesz mégis leszavazta az új kőszegi temetőre kért pénzösszeget

 

44329709.jpg

kép: mapio.net

 

A kőszeg temetőre akár a megtelt táblát is ki lehetne akasztani –jelentette ki három évvel ezelőtt Kiskós Ferenc, a Vas Megyei Temetkezési Kft. ügyvezető igazgatója. Kiskós 2015 júniusában elmondta: csak az ÁNTSZ jóindulatán múlik, hogy koporsós temetés is lehet még Kőszegen. A városatyák egyébként évek óta tologatják az új köztemető aktáit, pénz viszont továbbra sincs a megvalósítására. Az ügyvezető hangsúlyozta, hogy a kőszegi sírkert (akut) problémája országos szinten is unikumnak számít, hiszen minden város időben meg tudta oldani a hasonló dilemmákat.

 

sirkert.png

a Kőszeg és Vidékében is olvashattunk a problémáról

 

Az új kőszegi köztemető területének kijelölését, valamint a sírkert működéséhez szükséges infrastruktúra megépítését évek óta élénk érdeklődés kíséri Kőszegen. 2011-ben sikerült olyan terveket készíttetni potom negyvenhat, azaz negyvenhatmillió forintért, melynek megvalósítására a városnak egyáltalán nem volt pénze, a kormánypárti politikusok ennek ellenére évekig kötötték az ebet a karóhoz, és várták a sült galambot. A „Merjünk nagyot álmodni!” címszó alatt elkészített kőszegi „luxus-temető” koncepció kivitelezése félmilliárd forintba került volna a városnak, minden épeszű ember számára (kivéve az akkori városvezetés) nyilvánvaló volt, hogy soha nem épülhet meg az új, pazar látványt nyújtó kőszegi sírkert. Végül a tervek is a kukában landoltak, a temetőből pedig azóta sem lett semmi.

 

nemeth.JPG

V. Németh Zsolt (jobbról) elfelejtette, hogy Vas megyei

fotó: frisss.hu

 

Az új kőszegi sírkert megvalósításához ismét szerettem volna állami támogatást kérni a központi költségvetésből, de előterjesztésünket már bizottsági szinten elkaszálták. Külön érdekesség, hogy a kőszegiek kérését elutasító grémiumnak tagja az a V. Németh Zsolt is, aki egyébként Vas megyei. Könnyen lehet, hogy a vasvári kötődésű fideszes politikus elfelejtett egyeztetni Kőszeg védőszentjével –Ágh Péterrel-, kislányos zavarában azért utasította el a városunk számára létfontosságú 400 millió forintos állami támogatásról szóló módosító javaslatunkat. A szóban forgó összeget a Grimm fivérek meséire hajazó kormányzati kommunikációra szánt hatalmas mennyiségű pénzekből szerettük volna igényelni. A Fidesz-kormányt úgy látszik, nem érdekli a kőszegiek problémája, ők inkább agyhúgykő roppantására is alkalmas sorosozó és migránsozó reklámokat finanszíroznak. Sajnos közben városunkban lassan nem lehet tisztességben eltemetni elhunyt szeretteinket.

 

mod.png

 

mod1.png

a módosító javaslat elkészítésében és benyújtásában Bana Tibor sietett a segítségemre

 

 

-rk-

A bejegyzés trackback címe:

https://rabakalman.blog.hu/api/trackback/id/tr2914331869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mancilla Pectoralis 2018.10.30. 12:28:29

Nem értem ezt a koporsós temetési mániát.Az elején még tart a gyász,addig megy a látogatás aztán ahogy enyhül az évenkénti egyszeri kötelező marad. Tovább kellene lépni.A halottaknak mindegy, az élőknek meg egy idő után idejük sem lesz a sírokat gondozni(ja és közben a régi elhunytak csontjait exhumálják,az is milyen már..) Az emlékezéshez nem emlék,hanem szeretet kell és akit szeretünk nem feledjük el.

Eugene Horse 2018.10.30. 12:37:39

@Mancilla Pectoralis: teljesen egyetértek, totálisan felesleges ez a temetősdi, hamvasztás, szórás, aztán csá. Felesleges erőforrás pazarlás, meg gagyi képmutatás, emlékezni otthon is lehet, ahhoz semmi szükség márványtáblára.