Kőszegen november 15-éig szállítják el a háztartási hulladékot, a Fidesz "szemétkedése" határtalan
2018. november 05. írta: kameszka01

Kőszegen november 15-éig szállítják el a háztartási hulladékot, a Fidesz "szemétkedése" határtalan

 

kuka.png

fotó: 24.hu

 

Fontos leszögezni már az elején, hogy a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő (NHKV) Zrt. nem valami Brüsszelből irányított sorosista intézmény, hanem a Fidesz-kormány által megálmodott, majd létrehozott kukaügyi csúcsszervezet. A zökkenőmentes működésre továbbra is képtelen NHKV Zrt. bukását nem a Soros-expressz migránsai okozták, hanem Magyarországról, a Fidesz padsoraiból segítették elő.

Az NHKV Zrt.-t Orbán Viktor hulladékgazdálkodási szakemberei a „folytonosság, megbízhatóság és kiszámíthatóság” felkiáltással indították útjára, ezzel szemben az állam égisze alá terelt kukaholding kettő év alatt egyetlen hibátlanul működő percet sem tudott produkálni.  Pedig az Orbán-kormány több százmillió forintot öntött a működési feltételek javítására, cserébe az NHKV Zrt. több mint tízmilliárd forint hiányt termelt, az alvállalkozóknak pedig egyszerűen nem fizette meg a teljesített munkák ellenértékét. (Az NHKV Zrt.-nek szeptemberben még elfogadott mérlege sem volt!)

Többször leírtam már, hogy Kőszegen, illetve a környékbeli településeken a Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft (STKH) alvállalkozójaként a -Kőszeg városának 100%-os tulajdonában lévő- Kőszegi Városgondnokság végzi el a hulladékszállítással kapcsolatos feladatokat. A kőszegi szolgáltató a mai napig tisztességgel teljesíti megbízatását, ennek ellenére az NHKV regionális fővállalkozója, a Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft (STKH) több mint 50 millió forintot „felejtett” el kifizetni a Városgondnokságnak, ergo: Kőszegnek.

Ebben a helyzetben (nagyon helyesen) Kőszeg Városának képviselő-testülete a hulladékgazdálkodás tárgyában csak november 15-éig engedélyezte az STKH és a Kőszegi Városüzemeltető közötti feladatellátásról szóló megállapodás megkötését. Magyarra lefordítva: Kőszegen és a környező településeken a háztartási hulladékot csak 2018. november 15-éig szállítják el a jól megszokott formában! Tudjuk, utána sem rohad ránk a szemét, hiszen a katasztrófavédelem elviszi majd azt, de úgy érzem, ezzel a lakosságot ismét totál hülyének nézik és becsapják.

A sikertörténetnek egyáltalán nem nevezhető újabb fideszes „szemétkedésre” persze, Habonyék is hamar megtalálták a magyarázatot. Természetesen, az önmérsékletre képtelen kormánypárti politikusok ezúttal sem bocsánatot kértek. Mert ezek képtelenek elismerni, hogy hibáztak és milliárdokat szórtak el egy olyan projektre, amely csúnyán megbukott. Nem, ők nem ilyenek. Orbán mamelukjai nem képesek beismerni, ha valamit "elqrnak", ők inkább a pofánkba tolják azt a hazugságot, hogy megvédik az újra megtámadt rezsicsökkentést és nem engednek a zsarolásnak. Hiába minden, ezek szemrebbenés nélkül hazudnak, mert a prosztó, tahó viselkedést nem megtanulták, hanem az anyatejjel szívták magukba.

 

-rk-

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rabakalman.blog.hu/api/trackback/id/tr3814355041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.