Titokzatos és agresszív banda garázdálkodik Kőszegen a Gyöngyös-patak melletti parkokban?
2018. november 13. írta: kameszka01

Titokzatos és agresszív banda garázdálkodik Kőszegen a Gyöngyös-patak melletti parkokban?

 

normal_20101010_koszeg-ablanc_11.jpg

a kőszegi Gyöngyös-patak melletti parkon átvezető kerékpárút

fotó: zivatar.hu

 

A közösségi médiákban egyre gyorsabban terjednek az információk, az online hírgyártás nem ismer lehetetlent, határ a csillagos ég. Az internet világában naponta jönnek velünk szembe a legcifrább álhírek és egyéb marhaságok, néha viszont érdemes odafigyelni az online felületekre, mert azok hasznos tanácsokkal is elláthatnak bennünket. A világháló közösségformáló erejének egyik zászlóshajója kétségkívül a Facebook, melynek felületén a magánéleti válságokat taglaló bejegyzéseken át a városi legendákig, szinte minden megtalálható és olvasható.

Bejegyzésemben olyan facebookos-posztokra szeretném felhívni minden kőszegi figyelmét, amelyek Kőszeg egyre romló közbiztonságával kapcsolatban tesznek komoly és megdöbbentő állításokat. Sajnos, ezeknek a posztoknak a valóságtartalmát egyelőre nem sikerült érdemben megvizsgálnom, viszont abban az esetben, ha az írásoknak legalább a fele igaz, akkor illik véresen komolyan venni azokat a bejegyzéseket/pletykákat, amelyek egy parkban garázdálkodó, titokzatos kőszegi banda ügyével foglalkoznak.

Az elmúlt hetekben városunk facebook felhasználói furcsábbnál furcsább híreket olvashattak, illetve osztottak meg egy rejtélyes bandáról, akik a Gyöngyös-patak melletti parkban rendszeresen randalíroznak. Az elmondások szerint fiatalokból (?) álló társaság az esti órákban, leginkább a park környékén várják áldozataikat, majd az irányukba közlekedőket inzultálják, sok esetben a fizikai tettlegességtől sem riadnak vissza. Egy kőszegi férfiről az a hír járja, hogy az éjszakai órákban biciklijéről lerúgták, megverték, értékeit pedig elvették tőle. Sokan arra panaszkodtak, hogy a rejtélyes banda minden előzmény nélkül, többször is megkergette őket.

Pár nappal ezelőtt Baranyai Zsolt, a Kőszegi Roma Nemzetiségi Önkormányzat tagja is annak adott hangot közösségi oldalán, hogy Kőszegen nincsenek biztonságban a gyerekek, szerinte már többször is lecsaptak áldozataikra a Gyönygyös-patak mentén garázdálkodó „banditák”. A facebook egyik zárt csoportjában egy 14 éves kislány molesztálásáról is beszélgettek a 14-15 éves iskolás gyerekek. (Őszintén remélem, ilyen bestiális cselekedet Kőszegen kizárólag a nagy képzelőerővel megáldott egyének által generált szóbeszéd tárgyát képezik!). Baranyai szerint a rendőrség tehetetlen, ezért jobb, ha a kőszegiek más útvonalon közlekednek.

 

baranyai.png

a Kőszegi Roma Nemzetiségi Önkormányzat tagjának bejegyzése

(az ügy fontosságára való tekintettel adjunk felmentést nyelvtanból, természetesen a helyesírásért jár a kis egyes!)

 

Minden bizonnyal, van valós alapja is a pletykáknak, hiszen a napokban olyan információk láttak napvilágot, miszerint a helyi nyomozók kőszegi lakosokat kérdeztek arról, hogy a közelmúltban tapasztaltak-e bármilyen furcsát és szokatlant a Gyöngyös-patak melletti parkokban. Az üggyel kapcsolatban, még a napokban -annak érdekében, hogy nyilvánosságra kerüljön az igazság-, fontos kérdéseket megfogalmazva, levélben fordulok majd Kőszeg rendőrkapitányához, ugyanis szeretném tudni, valóban fenyegeti-e bármilyen veszély a kőszegi lakosságot és a kőszegi gyermekeket! Addig is -míg a válasz megérkezik- vigyázzunk egymásra, legyünk körültekintőek és jelentsünk a rendőrségen minden olyan apró dolgot, amely negatívan befolyásolja szubjektív biztonságérzetünket.

 

-rk-

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rabakalman.blog.hu/api/trackback/id/tr7314370979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.