Pofátlan, Pofátlanabb, Ágh Péter
2018. december 21. írta: kameszka01

Pofátlan, Pofátlanabb, Ágh Péter

 

sport.jpg

Ágh Péter újabb nemzeti színű szalagot hozott a kőszegieknek

fotó: internet

 

2016-ban jelent meg az a pályázati felhívás, melyben az önkormányzatok ingyenesen használható, kültéri sportparkok létesítésére nyújthatták be kérelmüket. A sportpark megépítéséhez az önkormányzatoknak nem kellett önerőt vállalni, ennek ellenére Kőszeg valamilyen oknál fogva nem pályázott. Aztán jött egy lelkes civil társaság, akik komoly munkába kezdtek annak érdekében, hogy Kőszeg mégis nyújtsa be a pályázati anyagot. Végül a sportszerető civilek és az akkori főépítész konstruktív hozzáállásának köszönhetően a határidő lejárta előtt leadásra kerültek a kőszegi tervek is.

Joggal merül fel az a kérdés: melyik önkormányzat olyan hülye, hogy nem ugrik azonnal egy ilyen nagyszerű lehetőségre? Valószínűleg az, amelyik értesült az elbírálás folyamatáról, esetleg a nyertesek névsorát is tudni vélte. Akár olyan hipotézis is felmerülhet, hogy a pályázatok előre le voltak osztva, akkor meg minek a rengeteg papírmunka? Végül az összeesküvés-elméletek gyártóinak lett igaza, a kőszegi sportpark az első körben elbukott!

Telt-múlt az idő, 2017-ben az emberek egészségéért aggódó Orbán-kormány újra kiírta a kültéri sportparkokra vonatkozó pályázati lehetőséget. Külön öröm volt Kőszeg számára, hogy a 2016. augusztus 15. 16 óráig beérkezett, minden formai követelménynek megfelelő kérelmek a 2017-ben rendelkezésre álló forrás terhére megvalósuló fejlesztések meghatározása során figyelembe vételre kerültek. Második nekifutásra a kőszegi sportpark már a nyertes pályázók közé került, a parkot Ágh Péter adta át a kőszegieknek. Zárásként mindenki eldöntheti, hogy az második körös pályázati esélyt a kőszegiek egészségéért aggódó Orbán-kormány lelkiismerete vagy a többmilliós fémcső-halmaz megépítéséből származó extra profit generálta.

 

Nem maradt más, mint a végtelen öröm, hiszen most már nekünk is van olyan parkunk, ahol a 400 túlóra ledolgozása után kinyújtózhatnak a kőszegi polgárok. Azt viszont csalódás volt megélni, hogy Ágh Péter a kőszegi átadáson nem osztott Milka csokit a jelenlévő közönségnek. Csepregen erre még volt pénze a nagyvonalú politikusnak, feltehetően a Sárváron családi házat építő Ágh azóta legatyásodott és nem maradt egy árva buznyákja sem. Az meg már csak simán a suttyó parasztként viselkedő fideszes politikusok ismérve, hogy Ágh Péternek sikerült úgy átadni ezt az új kőszegi „létesítményt”, hogy egy szót sem ejtett azokról a civilekről, akik már első körben minden követ megmozgattak a projekt megvalósulása érdekében. Hiába, ész nem jár a hatalom mellé!

 

-rk-

A bejegyzés trackback címe:

https://rabakalman.blog.hu/api/trackback/id/tr814506224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.