Kőszeg polgármestere "első kézből" hallgatja el a lakosság számára fontos információkat
2019. február 07. írta: kameszka01

Kőszeg polgármestere "első kézből" hallgatja el a lakosság számára fontos információkat

 

hubilaci.png

fotó: Kőszeg és Vidéke

 

Néhány nappal korábban számoltam be arról a szomorú hírről, hogy az új kőszegi piacot az eredeti tervektől eltérően, olcsóbb építőanyagok felhasználásával, csökkentett műszaki tartalommal kívánják megépíteni. A város számára kedvezőtlen változtatásokra azért van szükség, mert a beruházás dokumentumai addig keringtek a magyar bürokrácia útvesztőiben, amíg a 2016-os árakon tervezett költségek a 2018-as esztendő végére legalább 30-40%-kal emelkedtek meg. A költségnövekményt Kőszeg városának önkormányzata nem tudja előteremteni önerőből, ezért a városvezetés az első eredménytelen közbeszerzés után megkurtította a projekt tartalmát. (Tegyük hozzá, ez a verzió még mindig jobb, mint visszadobni a terveket.)

A magyar kormány -a kommunikáció szintjén- többször belengette már, hogy a terület- és településfejlesztési operatív programok magvalósítása során felmerülő plusz kiadásokat biztosítani fogja az önkormányzatok számára, de úgy tűnik, nem tesznek érdemi lépéseket. Természetesen ilyenkor Ágh Péter is eltűnik, mint a szürke szamár a ködben, pedig most tényleg nagy szükségünk lenne a messze földön híres lobbi tevékenységére. Jelen állás szerint körülbelül 50-60 millió forint plusz forrásra lenne szüksége Kőszegnek. A pénz előteremtése érdekében talán érdemes lenne Orbán Viktor ajtaján is kopogtatni, hiszen a miniszterelnök igencsak bőkezűen bánik a közpénzekkel, ha egyéni érdekei úgy kívánják.

Sajnos nincsenek illúzióim azzal kapcsolatban, hogy pozitívan alakul majd az új kőszegi piac sorsa. Huber László még most is inkább eltitkolja tényeket, pedig jelen esetben a lakosság pontos tájékoztatása kutya kötelessége lenne, és akár a kőszegi piac ügyét is előbbre vihetné. Huber László első kézből hallgatja el a legfontosabb információkat. A Kőszeg és Vidékében mindössze annyi jelent meg erről a városunk számára rendkívül fontos, mintegy 300 millió forintba kerülő beruházásról, hogy az első közbeszerzés sikertelen lett, ezért a terveket át kellett dolgoztatni. A következő közbeszerzés  feltehetően már sikeres lesz, hiszen átdolgoztuk a terveket, de az a fontos tény kimaradt a városi havilapból, HOGY CSÖKKENTETTÜK A BERUHÁZÁS MŰSZAKI TARTALMÁT.

 

hubi.png

nem kell mindent tudnia a pórnépnek, igaz?

fotó: Kőszeg és Vidéke

 

Azt gondolom, ezek után joggal merül fel a kérdés: mi a túrónak kell Kőszegre kormánypárti polgármester, amikor még nyamvadt 60 millió forint megszerzése is problémát okoz a számára.  

 

-rk-

A bejegyzés trackback címe:

https://rabakalman.blog.hu/api/trackback/id/tr4314614054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.