Kőszeg városa évente 750 ezer forintot fizet egy fotósnak, hogy marketing célokra készítsen képeket
2019. február 19. írta: kameszka01

Kőszeg városa évente 750 ezer forintot fizet egy fotósnak, hogy marketing célokra készítsen képeket

 

blogra_2.png

fotó: rk

 

Múlt hét csütörtökén tárgyalta Kőszeg városának képviselő-testülete a 2019. évi költségvetésről szóló előterjesztést. A város büdzséjét szabályozó rendelet koncepciója az előző évekhez képest nem tartogatott meglepetéseket, továbbra is egy feszes, fegyelmezett gazdálkodást igénylő költségvetési tervezet került a képviselők asztalára. Az iparűzési adóból származó bevétel mintegy félmilliárd forint, amelyhez a Brüsszelből érkező fejlesztési támogatások társulnak.

A város vis major tartaléka, -amely alapvetően bármilyen természeti katasztrófa azonnali orvoslására szolgál- több mint szánalmas, nyomorult 1 millió forintot tartalmaz. Azon lehet vitatkozni, hogy ez az összeg mire elég, az viszont felháborító, hogy a városvezetősége közel ekkora összeget, évente 750 ezer forintot költ saját, városi fotósra. Az összeget vállalkozó szerződés alapján fizetik ki a fényképésznek.

Kérdésemre Huber László elmondta, hogy a 750 ezer forintból a város rendezvényeiről készülnek jó minőségű fotók, ezek pedig várospolitikai szempontból hasznosak, hiszen a képeket marketing célokra használják fel. A választ nem tudtam elfogadni. Én úgy látom, hogy a 750 ezer forintból készült fotókat a helyi fideszes városvezetés munkájának népszerűsítésére vagy Ágh Péter politikai karrierjének építésére használják. Meggyőződésem, hogy ezt a tetemes összeget nem az amúgy is nélkülöző városunknak kellene finanszírozni, hanem az ebből profitáló, hiú fideszes politikusoknak. Természetesen Plech Tibor és Tóth Gábor képviselőtársam is kifogásolta ezt a pazarló költségvetési tételt.

 

-rk-

A bejegyzés trackback címe:

https://rabakalman.blog.hu/api/trackback/id/tr4414637742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.