Kőszegen a fideszes Básthy-Huber duó is hajléktalan lehetett  egy rövid időre
2019. február 25. írta: kameszka01

Kőszegen a fideszes Básthy-Huber duó is hajléktalan lehetett egy rövid időre

 

pavak.png

a Básthy-Huber duó azért veszi át a hajléktalanoknak szánt pénzt, hogy azt személyesen vigyék el nekik

fotó: facebook.com/koszeg

 

Lassan nincs olyan szeglete az életünknek, ahova ne furakodnának be pofátlanul a világmegváltóként tetszelgő fideszes politikusok. Legyen szó sportról, egyházakról, óvodai programokról, egészségügyi ellátásról, a háttérben mindig felbukkan egy vigyorgó, kormánypárti mameluk. Úgy tűnik, Magyarországon a haszontalan közéleti pózolás is elég a politikai népszerűség megtartásához. Sajnos, a magyar társadalom egy nem elhanyagolható része még mindig elégedetten dől hátra, ha kedvenc politikusaik -valódi érdekképviselet helyett-  megértő mosollyal az arcukon adják tudtukra, ők bizony majd kicsattannak a lojalitás racionális érzésétől.

Alapvetően nincs azzal probléma, ha egy közcélú adománygyűjtés során keletkezett bevétel átadásánál jelen van az adott város vezetője. Azt viszont már óriási pofátlanságnak tartom, ha a kőszegi egyházak segítségével a városunkban működő hajléktalanszálló megsegítésére összegyűjtött pénzösszeget kizárólag a politikusok markolják fel. Miért nem a szociális központ vagy a hajléktalanszálló vezetője vette át a 80.760 forintot? Talán emberibb lett volna (jelképesen) egy jobb sorsra érdemes hajléktalan kezébe adni a pénzt, mint a jótékony cselekedetekre rendszeresen rátelepedő fideszes potentátokra bízni. Ezek a verziók miért nem jutottak senkinek sem az eszébe?

Egy érett társadalomban, ahol az egyéni érdekeket alárendelik a közösségi érdekeknek, ez a magatartás abszurdnak számít. Magyarországon viszont természetes, hogy a politikától teljesen függetlenül összegyűjtött adományokkal pártpolitikusok hencegjenek. A legtöbb fideszes páváskodásról -politikai haszonszerzés céljából- általában fotók is készülnek, most sem történt ez máshogy. Az csak hab a tortán, hogy ezeknek a propaganda célra használt fényképeknek a számláit sok esetben közpénzből egyenlítik ki. Lassan ott tartunk, hogy a teljes magyar társadalmat gyámság alá veszi Orbán Viktor. Szerencsére, ehhez le kell győznie a józan ész mentén gondolkodó magyar embereket is. Remélem, az Orbán-terv nem sikerülhet! Én tudom, hogy a társadalmi értékek mentén születő csapatmunka sokkal erősebb tud lenni, mint a kádárista eszmékre épülő feudális orbánizmus.

 

-rk-

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rabakalman.blog.hu/api/trackback/id/tr8814654277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.