Kőszeg: Érdekes közjáték mozdította ki komfortzónájából a fideszes polgármestert
2019. március 07. írta: kameszka01

Kőszeg: Érdekes közjáték mozdította ki komfortzónájából a fideszes polgármestert

 

53509472_1251299105024320_449274143465013248_o.jpg

Kőszeg: képviselő-testületi ülés

fotó: facebook.com/koszeg

 

Érdekes közjáték tarkította a mai képviselő-testületi ülés menetét Kőszegen. A tanácskozáson megjelent Dr. Szendrő – Németh Tamás (ügyvéd), aki azért érkezett az ülésre, hogy a Kastélykert Lakópark nem elhanyagolható létszámú csoportjának (50 lakó) véleményét tolmácsolja. Az első napirendi pontként tárgyalt (Kőszeg Város településrendezési eszközeinek 7. sz. módosítása – véleményezési szakasz lezárása.) rendezési terv módosításával kapcsolatban komolyabb vita alakult ki, még egy kormánypárti politikus is nehezményezte az előterjesztés néhány elemét.

Huber László (csak ő tudja, miért) nem adott lehetőséget arra, hogy Dr. Szendrő-Németh felszólaljon, ezzel a polgármester flegmán elutasította annak a lehetőségét is, hogy az építészmérnöki diplomával és megfelelő térképismerettel nem rendelkező képviselők racionális döntést hozhassanak. A méltatlan helyzetbe került ügyvéd ennek ellenére elkezdte mondandóját, hiszen a lakók érdekképviselete miatt érkezett a terembe. Dr. Szendrő-Németh szónoklatában több visszásságra hívta fel a figyelmet, végül még a nyulat is sikerült kiugrasztani a bokorból: Elképzelhető, hogy a tervlapon szereplő módosítások és az egyes területek más övezetbe sorolása akár Huber László érdekeit is szolgálhatják. (Bingó!)

Látható volt, hogy városvezetőink rendkívül kényelmetlen helyzetbe kerültek, folyamatos szópárbaj zajlott a polgármester és a lakókat képviselő ügyvéd között. Nyilván, a kissé kellemetlen helyzet megelőzhető lett volna, ha a jól megszokott politikai gőg és arrogancia alkalmazása helyett Dr. Szendrő-Németh Tamás három perc keretében, nyugodt körülmények között elmondhatja 50 (!) kőszegi polgár véleményét. Az csak hab a tortán, hogy a mai kőszegi képviselő-testületi ülésen történt eseményekkel kapcsolatban valakik -példátlan módon- a város marketing célokra létrehozott facebook oldalán fejtik ki szubjektív véleményüket.

 

KÖZLEMÉNY -  A 2019. március 7-én megtartott kőszegi képviselő-testületi ülés első napirendi pontjának tárgyalása során szomorúan konstatáltuk, hogy Kőszegen ismét a közösségi érdekek elé kerültek az egyéni érdekek. A testületi ülésre érkező, ötven kőszegi polgár érdekében felszólalni kívánó ügyvéd, Dr. Szendrő-Németh Tamás hivatalos kérése ellenére sem kapott lehetőséget arra, hogy Kőszeg településrendezési eszközeinek 7. sz. módosításáról szóló előterjesztéssel kapcsolatban tolmácsolja a kastélykert lakóparkban élők véleményét. A méltatlan helyzetbe került Dr. Szendrő-Németh Tamás végül felszólalt, melynek során több bizonyítékkal a kezében prezentálta, hogy az előterjesztéssel összefüggésben megfogalmazódott anomáliák jogosak.

Plech Tibor képviselőtársammal úgy ítéljük meg, hogy hasznos volt Dr. Szendrő-Németh megnyilvánulása, hiszen olyan információkhoz jutottunk, melyek birtokában felelős döntést hozhattunk a végső szavazás során. Nem elhanyagolható az a tény, hogy egy kormánypárti képviselő szintén nehezményezte az előterjesztésben szereplő dokumentumok egy részét, ezért a politikai színjáték vádja a nevetséges és szánalmas kategóriába sorolható. Meggyőződésünk, hogy a Kőszegen élő bármely közösség védelme nem bűn, hanem olyan kötelesség, melynek elmulasztása több mint árulás.

Rába Kálmán, Plech Tibor

 

 -rk-

A bejegyzés trackback címe:

https://rabakalman.blog.hu/api/trackback/id/tr4714675922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.