Újabb pofon a kőszegi lakótelepen élőknek, egyelőre nem lesznek új parkolók
2019. április 20. írta: kameszka01

Újabb pofon a kőszegi lakótelepen élőknek, egyelőre nem lesznek új parkolók

 

lasko_1424_x_930.jpg

Kőszeg - Kiss János Lakótelep

fotó: google.com

 

A kőszegi lakótelepen huzamosabb ideje fennálló problémát jelent a parkolóhelyek hiánya. A gépjármű-tulajdonosok sok esetben a legextrémebb helyeken tudnak csak parkolni, persze ilyenkor aztán jön az éber közterület-felügyelő és vele együtt a büntetés is. A városvezetésnek jó lenne végre valamilyen kézzelfogható megoldást találni az autósok számára, ha már úgy alakult az élet, hogy egy több tonnás személygépkocsit nem lehet csak úgy felcipelni a harmadikra.  

Kőszeg város önkormányzata két ütemben tervezte a lakótelep parkolóhelyeinek bővítését. Az első ütemben már épült néhány parkoló, sajnos a képviselők fideszes többsége a második ütemben tervezett 26 új parkoló megépítésének elhalasztásáról hozott határozatot márciusban. Egyébként a parkolók megépítéséhez szükséges tizenhárommillió forintos forrást a TOP-os projektek előkészítését segítő kerethez csoportosították át a kormánypárti városatyák.

Úgy érzem, a kőszegi városvezetés ismét bebizonyította, hogy nem tekinti stratégiai partnernek a déli városrészt. Az új parkolóhelyek megépítésének elhalasztásával ezúttal a Kiss János lakótelepen és környékén élő autósokba „rúgtak” bele, akiknek továbbra sem maradt más, mint a körülményes parkolóvadászat és a büntetések befizetése. Természetesen személyem nem támogatta az előterjesztést, kértem a parkolók azonnali megépítését.

Mindannyiunknak látni kell végre, hogy Kőszeg kilátástalan pénzügyi helyzete nem tudja biztosítani a város dinamikus és hosszan tartó fejlődését. A város alacsony adóerő-képességéből fakadó teszetoszaságokon csak úgy tudunk érdemben javítani, ha a kormánytól a címzett támogatásokon kívül olyan pénzek is érkeznek, amelyek a városban élők komfortérzetének javítását szolgáló beruházásokat generálnak.  

 

-rk-

A bejegyzés trackback címe:

https://rabakalman.blog.hu/api/trackback/id/tr5314777214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fda 2019.04.21. 19:15:08

"A városvezetésnek jó lenne végre valamilyen kézzelfogható megoldást találni az autósok számára, ha már úgy alakult az élet, hogy egy több tonnás személygépkocsit nem lehet csak úgy felcipelni a harmadikra. "

A közterületi parkoló alanyi jogon jár?

Én többek között azért nem tartok elefántot, és helikoptert, mert nem tudnám hova tenni őket. Az utcán tartsam, hogy a közös területen foglalják a helyet?

Autóm van, építettem neki egy garázst, és beletettem.

kameszka01 2019.04.21. 20:34:49

@fda: Azt gondoltam, hogy egy városvezetésnek minden esetben arra kell törekednie (a beszedett adók alapján is), hogy a lakosság igényeit kielégítse. Amiről te beszélsz az csupa demagógia. Én sem keresem a város polgármesterén minden nap az örök élet kapszulát.

fda 2019.04.21. 21:14:13

@kameszka01: 26 parkolóról volt szó, ami ami maximum kb. 15-20 lakás igénye, ők nem építettek maguknak tárolóhelyet, hanem azt a várostól, a közösből várják. A 26 autó gazdája lenne "a lakosság", az ő támogatásuk közérdek? Na, ez a demagógia.

Esetleg tedd még hozzá, hogy mennyi adót fizetsz be a városodnak, ami alapján elvárod, hogy építsenek neked, aztán tartsanak karban egy parkolót közterületen. Egyéb szolgáltatások mellett (, ami valóban közérdek, és mindenkinek jár)

gigabursch 2019.04.21. 22:16:52

Minden paneles igaz, hogy a parkolók száma alulméretezett.
Egyszerűen a Merkúr korszakban ez értelmezhetetlen volt a rühes kommancs hájfejeknek, hogy lesz olyan kor, amikor nem csak nekik lesz kocsijuk.

Krumplifej úr 2019.04.21. 22:17:37

"Én többek között azért nem tartok elefántot, és helikoptert, mert nem tudnám hova tenni őket. Az utcán tartsam, hogy a közös területen foglalják a helyet? Autóm van, építettem neki egy garázst, és beletettem."

bazz, ellentétben veled aki családi házadból hirdeted a nettó feszkós igéidet - azok az emberek Társasházban laknak, amihez garázst nem építettek, nem tervezték anno a későbbi kialakítás lehetőségét - és már a telep építését is úgy tervezték - hogy csak az utcán - közterületen tudnak parkolni - ellentétben veled, aki szerencsére családi házban él - azaz a társasházban élőknek szted minek is ugyanazon közlekedés lehetőségéhez való jog - ergó minek is nekik személyautó...egoista és önző

domel 2019.04.22. 11:13:15

Apám mondta, hogy a hetvenes években leaszfaltozták az utcát, és a lakókkal kifizettették (egy részét), ami egy havi fizetésnek felelt meg. És volt ez a szoci közepén mikor még mindenre volt pénz, és nem mondhatták a lakók, hogy ez a mi utunk, idegen nem jöhet be. És akkor nézzük a parkolót: kb autósonként egymillió della (ez négy havi fizetés), a város meg jó fej lesz, és segít találni egy pályázatot ahol a ti önrészetekkel megépítik a parkolókat.

humorpalanta 2019.04.22. 13:11:57

@Krumplifej úr: Az ugye meg van, hogy a családi házhoz sem jár alanyi jogon parkoló? Vagy szerencsés vagy és már valaki csinált parkolót, vagy a kertből kell kialakítani, de csak akkor csinálhatod, ha megmarad a beépítettségi szabályok között.
És azt te a saját pénzedből építed, nem addig rinyálsz az önkormányzatnak, ameddig a mi pénzünkből csinálnak nekes egy parkolót.
Csak úgy mondom, hogy egy új társasháznál 2 milka egy parkoló, miközben itt az önkormányzat építi nekik ingyen.
Kérdezem, mi tart vissza titeket attól, hogy összeálljatok, mint sok kicsi Lego és építsetek magatoknak parkolót? Jah, az nem rögtön az ajtóban lenne, igaz? Meg hát azért pénzt is ki kellene adni.

AlexAston 2019.04.22. 13:28:10

Nem kell annyi autó. Családonként a két autó szinte már mindenhol a minimum. Aztán pár száz méterre is azzal járnak sokan. Túl nagy a jólét.

halaloszto 2019.04.22. 18:30:13

@domel: hajadra kenheted az egymillát, ha nincs hely, ahova parkolót építs. helye meg csak az önkorinak van. a köznek.

Nagykörúton túli magyar 2019.04.22. 19:41:21

Az önkormányzat lépése teljesen racionális. Minek parkolóhely, ha nem épült azok kialakítása óta több lakás?
Sőt csökkenteni kellene azok számát. Tudomásul kellene venni végre, hogy rosszabbul élünk, egyre kevesebbünknek telik autóra.

humorpalanta 2019.04.23. 21:35:12

@halaloszto: Csókolom, akkor ajánlatot kell tenni és megvenni az önkoritól és megépíteni a parkolókat. Nem azt várni, hogy ők ingyér, mindenki közös összefogásából megépítik bizonyos embereknek.