Néhány hónap leforgása alatt több mint 100 millió forinttal lett drágább a kőszegi piactér projekt
2019. május 23. írta: kameszka01

Néhány hónap leforgása alatt több mint 100 millió forinttal lett drágább a kőszegi piactér projekt

 

piac_1984_x_1488.jpg

2020 márciusára készülhet el az új kőszegi piactér

 

Korábban már beszámoltam arról a jó hírről, hogy 2017. május 2-án hivatalossá vált, az új kőszegi piactér megvalósítása érdekében írt pályázat 300 millió forintos brüsszeli forrást nyert. A jó hírt a szombathelyi Megyeházán Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke jelentette be. 2018. március 1-én Kőszeg városának polgármestere (Huber László) a képviselő-testületi ülésen már arról számolt be a városatyáknak, hogy Kőszeg számlájára megérkezett az a közel egymilliárd forintnyi brüsszeli támogatás, amelyből 300 millió forintot a szóban forgó kőszegi városmajor (piac) rehabilitációjára költhetünk el.

A "Kőszegi Városmajor környezettudatos rehabilitációjára" (Új kőszegi piac) íródott pályázat költségvetését 2016-ban, az akkori árakon készítették el a tervezők. 2016-ban még senki nem vette komolyan a magyarországi "építőipari-bumm" azon következményeit, melyeknek köszönhetően aztán jócskán drágultak az építőipari anyagok, valamint  az építőipari kivitelezések és munkálatok költségei. Az építőipar megállíthatatlan szárnyalásának köszönhetően a 2018-as esztendő végére a két évvel korábban tervezett árak legalább a másfélszeresére nőttek. Sajnos, a kőszegi városmajor projekt vonatkozásában sem alakultak jól a dolgok, kiderült, hogy a 2016-ban kalkulált árak és a mostani árak között mintegy 40-50 millió forint a különbség.

A kőszegi képviselő-testület végül úgy döntött, hogy elrendeli a kőszegi piactér csökkentett műszaki tartalmú költségvetésének megírását, ami leegyszerűsítve azt jelenti, hogy az eredetihez képest egy kissé „lebutított” piacterünk lesz, melynek köszönhetően pénztárca kímélő technológiai megoldásokkal, olcsóbb és rosszabb minőségű építőipari anyagok kerülnek majd beépítésre. Néhány héttel később azonban kiderült, a történetnek itt még közel sincs vége, hiszen a közbeszerzési pályázatban a 300 millió forintról 350 millió forintra hízott csökkentett műszaki tartalmú költségvetési összeg már a 400 millió forintot is meghaladja.

Komolyan mondom, ha valaki látta Soros Gyuri bácsit vagy bármelyik brüsszeli bürokratát  városunkban, akkor jelezze, mert modernkori Ludas Matyiként legalább háromszor verem el aszott seggükön ezt a pimasz, józan paraszti ésszel gondolkodó kőszegi számára követhetetlen áremelkedést.

A bejegyzés trackback címe:

https://rabakalman.blog.hu/api/trackback/id/tr2514852768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.