Egyre frusztráltabb a kőszegi polgármester, legutóbb már a nénikémet emlegette
2019. június 29. írta: kameszka01

Egyre frusztráltabb a kőszegi polgármester, legutóbb már a nénikémet emlegette

 

blogra2.png

balról Huber László, jobbról Rába Kálmán

 

Kőszeg városának jelenlegi -fideszes- polgármesterét a pártja októberben nem kívánja újraindítani a polgármesteri posztért, helyette ismét a kőszegi Básthy-dinasztia kaphat komolyabb szerepet a városvezetésben. A helyi pletykák szerint az új polgármester aspiráns (Básthy Béla) évek óta tudatosan készült arra, hogy kiszorítsa párttársát a polgármesteri székből, arról is hallani, hogy aláírásokat gyűjtött saját személye mellett, ezzel is bizonyítva feletteseinek, hogy nagyobb támogatottsága van, mint a helyi szervezetben egyébként jobban elfogadott jelenlegi polgármesternek. Huber László szemmel láthatóan egyre nehezebben viseli, hogy lefokozták, a frusztráció olyan jelei mutatkoznak rajta, amelyek eddig nem voltak jellemzőek rá.

Huber László ez idáig nyugodt, a politikai konfliktusokat inkább kerülő, többnyire higgadt városvezetőként irányította a képviselő-testületi üléseket. Viszont miután platóra csapták párttársai, szöges ellentéte lett korábbi önmagának. Folyamatos kötekedések, az ellenzéki képviselők leszólása, sok esetben rosszul artikulált, flegma válaszok jellemzik jelenlegi munkásságát. Huber ugyan még nem mondta ki, hogy totál hülyének nézi személyemet, de az „ezek nem értik”, vagy a „fogalmuk nincs” mondatfoszlányok arra engednek következtetni, hogy egyre inkább kezdi elveszíteni a kontrollt. Olyan is előfordult már, hogy képviselő-testületi ülésen hápogó kacsacsőrt mutogatott és mellé olyan hangokat adott, mint egy beszélni tanuló kisbaba.

A fentebb vázolt Huber-modell a legutóbbi ülésen odáig fajult, hogy a regnáló polgármester a nénikémet emlegette. Történt ugyanis, hogy egy önkormányzati tulajdonra, amelyről közel 54 évig azt sem tudták, hogy a városé, egy kőszegi lakostól -miután gondozta és karban tartotta a területet-, peren kívüli megegyezés keretében, tulajdonjog megszerzésére érkezett igény. A lakók 1 millió forintot ígértek, a város viszont 2,5 millió forintot akar a szóban forgó területért. Miután nem született egyezség, az ott élők ügyvéddel tudatták a városi hivatallal, hogy perre mennek, mert szerintük ebben az esetben már az elbirtoklás ténye is megáll majd a bíróságon. A napirendi pont tárgyalásakor jeleztem polgármesterünknek, hogy nincs kifogásom a per ellen, viszont ha veszít a város, akkor a perköltséget fizesse meg ő, ne a kőszegi adófizetők pénzét költsük ismét felesleges dolgokra. Erre érkezett a diplomatikus és mélyértelmű válasz: JA, MEG A NÉNIKÉDET!

 

-rk-

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rabakalman.blog.hu/api/trackback/id/tr714917700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.