Rába Kálmán: 2004-ben én vezettem a fideszes polgári körök fáklyás felvonulását Kőszegen
2019. augusztus 19. írta: kameszka01

Rába Kálmán: 2004-ben én vezettem a fideszes polgári körök fáklyás felvonulását Kőszegen

 

69342507_359139658329416_6717790710252175360_n.jpg

 

A Jobbikról, a politikáról, személyes ambícióimról és Kőszegről beszélgettünk Lábodi Gáborral, a Jobbik Vas megyei sajtófőnökével. A szokatlanul őszinte és tabudöntögető interjú tíz részben jelenik majd meg a rabakalman.blog.hu-n, kérem, fogadjátok barátsággal!

1. rész

L.G.: Azt tudom rólad, hogy a Jobbikon kívül nem voltál más pártnak a tagja, azt viszont nem, miért a Jobbikot választottad. Elárulnál valamit erről?

R.K.: Erre a kérdésedre nem tudok egyszerűen válaszolni, de nem akarom megkerülni. Mindig érdekelt a politika, már a rendszerváltásnak csúfolt hatalomátmentés idején is kiemelt figyelemmel kísértem a híradásokat. Akkor a Fidesz állt hozzám a legközelebb. Bizonyára nagyon kevesen emlékeznek már arra, hogy 2004-ben én vezettem Kőszegen a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapjára szervezett fáklyás felvonulást egy tölgy-olajágas címerrel ellátott nemzeti színű zászlóval a kezemben. A megemlékezést a Kőszegi Polgári Kör szervezte, nagyon kedves emberek társaságában vonultam a Fő téri Szentháromság szobortól a városi temető kapujához. A kőszegi Fidesz elnökét akkor úgy hívták, Széles Zsolt. Később megpróbáltak beszervezni a helyi Fideszbe, de nem léptem be a pártba, amit a mai napig nem bántam meg.

L.G.: A Jobbikról kérdeztelek, nem a Fideszről, akkor elárulod végre, hogyan kerültél a Jobbikba?

R.K.: Nem szeretném megkerülni a kérdést, természetesen őszintén válaszolok, ahogy ígértem az interjú elején. Még 2007 novemberében jeleztem Vona Gábornak, hogy Kőszegen is nagy szükség lenne egy nemzeti érzelmű fiatalokból álló jobbikos csapatra. Kérésem hamar meghallgatásra került, hiszen 2008 áprilisában mintegy húsz fővel megalakult a Jobbik helyi alapszervezete. Az alakuló ülésen a szervezet elnökévé választottak. Még arra is emlékszem, hogy az ülés után azonnal Bükre rohantam, ahol egy csárdában dolgoztam felszolgálóként. A történet pikantériája, hogy még ugyanezen a napon Sütő Tomi barátom este 11 órakor felhívott, hogy reggel kezdhetek az ausztriai Schneeberg városának egyik négycsillagos szállodájában. Soha nem felejtem el azt az estét, a fürdőszobában beszéltem vele, mert a családom már aludt.

L.G.: Csak nem azt akarod mondani, hogy visszautasítottad az állásajánlatot?

R.K.: Megmondom őszintén egy percet sem gondolkodtam, azonnal nemet mondtam. Úgy éreztem, enyém a világ, végül is egy 0%-os párt kőszegi szervezetének elnöke lettem (mosolyog), azért ez nem semmi, igaz? A viccet félretéve, megszólalt a hatodik érzékem, úgy gondoltam, kaptam egy komoly küldetést a sorstól, amelyet meg kell ragadnom. Két év múlva már a Vas Megyei Közgyűlésben ültem, ahol a Jobbik megyei listájának vezetőjeként szereztem mandátumot. Mondanom sem kell, az életem fenekestül felfordult, az unalmas hétköznapokból rögtön a rivaldafénybe kerültem. Politikus lettem, minden porcikámat átitatta a büszkeség láthatatlan nedve, akkor még nem tudtam, a feketeleves csak ezután kezdődik az életemben.

 

-folytatás következik-

A bejegyzés trackback címe:

https://rabakalman.blog.hu/api/trackback/id/tr6815016174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.