Kőszeg infokommunikációs reformja után a lakosság a döntéshozatalokba is bevonható lesz
2019. szeptember 05. írta: kameszka01

Kőszeg infokommunikációs reformja után a lakosság a döntéshozatalokba is bevonható lesz

img_0265_1092_x_728.jpg

fotó: Bogdán Ferenc

 

A továbbiakban megpróbálom a polgármesterjelölti programom részleteinek bemutatását olyan közérthető nyelvezettel folytatni, amely az avatatlan emberek számára is megnyugtató. Az előző bejegyzésben tulajdonképpen egy szakirodalmi részt ismertettem, amelyre leginkább azért volt szükség, hogy mindenki lássa, az általam felvázolt program szakmai alapokon nyugszik és életképes.  A Kőszeg2019 programom beharangozójában közzétettem egy ábrát, azzal kezdünk, egészen pontosan a Tudomány és technológia dimenzióval. Számomra ez az egyik legfontosabb, hiszen hosszú távon akár gyümölcsöző gazdasági eredményeket létrehozó ágazat is válhat belőle Kőszegen.

2014-es programomban is szerepelt már az M-Kőszeg applikáció terve. Az akkori ötlet Dr. Budai Balázs Benjamin szakmai értekezéséből származott, igaz, még kezdetleges állapotban volt. Öt évvel ezelőtt leginkább egy mobiltelefonra telepíthető egyszerű alkalmazásban gondolkodtam. Az akkoriban tervezett M-Kőszeg adatbázisában városunk turisztikai attrakciói, programjai, illetve a kőszegi szolgáltató szektorban tevékenykedő helyi vállalkozások elérhetőségei szerepeltek volna. Az elmúlt öt esztendőben lezajló technológiai újítások viszont most lehetővé teszik, hogy jóval tovább gondoljuk ezt a történetet.

Az általam megálmodott kőszegi infokommunikációs reformnak egyik legfontosabb pillére egy e-Kőszeg nevű applikáció lenne. Ez a program minden fontos információt tartalmazna városunkról. A szállásokról és éttermekről készített adatbázist, a háziorvosok rendelési táblázatát, azok esetleges időpont változásait, az autószerelőkön át a vállalkozások elérhetőségéig. Itt kapna helyet városunk teljes programkínálata is, mindezt néhány érintéssel előhívhatjuk majd mobiltelefonunkon.

A későbbiekben egy olyan egyszerű kezelőfelület elindítását tervezem, ahol a kőszegiek könnyen (később a turisták is) regisztrálhatnak, ennek köszönhetően pedig napi kapcsolat alakul majd ki a városban tevékenykedő döntéshozók és a lakosság között. Azok a kőszegiek, akik regisztrálnak az e-Kőszeg alkalmazásban, gyorsan és közvetlenül, sorban állás nélkül juttathatják el panaszaikat (úthiba, hiányzó közvilágítás) az illetékeseknek. A programnak köszönhetően a lakosság számára megnyílna az a lehetőség is, hogy egyes képviselő-testületi döntéssel kapcsolatban kritikát fogalmazzanak meg, vagy javaslatot tegyenek városunk jobbítása érdekében.

 

latest-ecommerce-technologies-and-trends-for-future-1280x720.jpg

korlátlan lehetőségeket nyújt az internet

 

A kőszegi infokommunikációs reform megnyithatja városunk fejlődésének kapuját, a projektben rejlő lehetőségeknek köszönhetően határ a csillagos ég. A következő bejegyzésben leírom, hogy hosszú távon milyen pozitív gazdasági és társadalmi fejlemények indulhatnak el egy ilyen egyszerűnek tűnő információ-technológiai fejlesztés után.

 

-rk-

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rabakalman.blog.hu/api/trackback/id/tr4715042666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.