Már 11 évesen politikai pályára szántak, de nem lett belőlem párt-csinovnyik (4. rész)
2019. szeptember 14. írta: kameszka01

Már 11 évesen politikai pályára szántak, de nem lett belőlem párt-csinovnyik (4. rész)

 

d_nl20130516008-1024x576.jpg

Zánka napjainkban

 

A Jobbikról, a politikáról, személyes ambícióimról és Kőszegről beszélgettünk Lábodi Gáborral, a Jobbik Vas megyei sajtófőnökével. A szokatlanul őszinte és tabudöntögető interjú tíz részben jelenik majd meg a rabakalman.blog.hu-n, kérem, fogadjátok barátsággal!

L.G.: Többször hallottam már Tőled, rendkívül büszke vagy arra, hogy 37 évesen ültél iskolapadba. Mi volt a legfőbb motivációd?

R.K.: Hogy őszintén válaszoljak, el kell árulnom egy kis titkot is, de nincs ellene kifogásom. Amikor 2010-ben a megyei lista élére kerültem, tettem egy fogadalmat Bana Tibornak. Megígértem neki, ha bekerülök a Vas Megyei Közgyűlésbe, akkor tanulni fogok. Egyértelműen az volt a célom, hogy megfelelő szakmai tudással felvértezve képviseljem Vas megye lakosságot.

L.G.: Nem volt még érettségid sem?

R.K.: Munkáscsaládból származom, de ez nem azt jelenti, hogy szegénységben éltünk. Szüleimtől mindent megkaptam, sok esetben többet is, mint érdemeltem. A továbbtanulásnál elsősorban az volt a cél, hogy szakmát szerezzek, ezért a felvételi lapon a dízelmozdony-szerelő és a karosszérialakatos szakot jelöltem meg 14 évesen. Volt egy álmom, dízelmozdony-vezető szerettem volna lenni. Így lettem vasutas. Aztán úgy tűnik, a jó Istennek más tervei voltak velem, soha nem vezettem mozdonyt, a vasút egyoldalúan felbontotta a szerződésemet. A mi évfolyamunkból akkor senkit sem tartottak meg mozdonyvezetőnek.

L.G.: Általános Iskolában rossz tanuló voltál?

R.K.: Mindig eszes gyerek voltam, jó kommunikációs és szervezőképességgel rendelkeztem. Igazi közösségi emberként tartottak számon a suliban. Emlékszem, ötödik osztályban (1985) rajtitkárképző táborba mehettek az ország legjobbjai, a mi iskolánkból nem a kitűnő tanulók közül választották ki a szerencsés diákot, nem kis meglepetésre személyem mehetett az Úttörővárosba. Egy hónapig voltam távol, ennek ellenére nem lett belőlem még KISZ-tag sem, valahogy nem az én asztalom volt az a rendszer.

L.G.: Akkor úgy is mondhatnánk, hogy 11 évesen politikai pályára szántak, de nem lett belőled jó pártcsinovnyik. Visszatérve az érettségire, azt végül hol szerezted meg?

R.K.: A Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium esti tagozatos diákjaként, 2012-ben tettem sikeres érettségi vizsgát. 2012 szeptemberében lettem a Nyugat-Magyarországi Egyetem (Mosonmagyaróvár) Mezőgazdasági és Élelmiszertudományi Karának levelezős hallgatója. Felsőfokú tanulmányaim leginkább a vidékfejlesztésre, a helyi gazdaságfejlesztésre, valamint területi- és regionális politikára összpontosultak.

 L.G.: Ezt hogyan csináltad, munka és család mellett?

R.K.: Igen. Nem tudtam volna tanulni, ha a kollégáim nem cserélgetnek velem folyamatosan, a főnököm és a munkatársaim gyakorlatilag az én kívánságlistámat szem előtt tartva jártak dolgozni. Pedig nekik is volt családjuk. Örökre hálás vagyok nekik: Teljes szívemből köszönöm azt a sok áldozatot, amelyet értem hoztatok!

 

-folyt. köv.-

A bejegyzés trackback címe:

https://rabakalman.blog.hu/api/trackback/id/tr8315092568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.