Polgármesterként önkormányzati érdekképviseletet adok a kőszegi fiataloknak!
2019. szeptember 18. írta: kameszka01

Polgármesterként önkormányzati érdekképviseletet adok a kőszegi fiataloknak!

 

fiatalok1_1.jpg

 

Jövőnk tudatos alakításában az ifjúság meghatározó szerepet tölt be, ahogy XVI. Benedek pápa néhány évvel ezelőtt fogalmazott: a fiatalok a béke építői, nevelésük a jövő záloga. Sajnos hazánk a fiatalok egyre magasabb önmegvalósítási igényeinek kielégítéséhez nem (vagy alig) kínál alkalmas alternatívákat, ennek köszönhetően Magyarország népességmegtartó ereje évek óta csökken. A legtöbben már tinédzser korban az elvándorlás gondolatával kacérkodnak, amennyiben ezt a tendenciát nem tudjuk megtörni, akkor nemzetünk sorsa megpecsételődik.

A társadalomkutatók már régen felismerték, hogy a gazdasági siker legfőbb erőforrásaként is említett társadalmi tőke erősítésében a fiatalabb korosztálynak is meghatározó szerepet kell kapnia. Véleményünk szerint téves az a gondolkodásmód, amely szerint az ifjúság szerepe mindössze annyi, hogy hallgatagon szemlélje és kövesse a felnőttek által hozott döntéseket. A kőszegi politikusoknak azon kell dolgozniuk, hogy olyan társadalmi légkör alakuljon ki városunkban, melyben az anyagi biztonság, a lokálpatriotizmus és a különböző közösségek iránti tenni akarás azonos prioritást élvez az ifjúság körében.

Jómagam eltökélt vagyok abban, hogy a következő évek várospolitikájában minden korosztály és társadalmi csoport fontos szerepet kapjon. Annak érdekében, hogy városunk a jövőben sikeresebb lehessen, a fiatalokat fel kell ruháznunk felelősséggel és lehetőségekkel, egyszóval: a fiatalokat érintő kőszegi ügyek döntéshozatalába be kell vonnunk a helyi 16 - 25 éves korosztályt. Polgármesterként azért fogok dolgozni, hogy a kőszegi ifjúság érdeklődjön és hallassa hangját Kőszeg gazdasági, politikai és kulturális kérdéseiben.

 

-rk-

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rabakalman.blog.hu/api/trackback/id/tr415116404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.