Hét napból hetet dolgoztam, nekem nem kell kitalálnom, miről szól a munka (6.rész)
2019. október 06. írta: kameszka01

Hét napból hetet dolgoztam, nekem nem kell kitalálnom, miről szól a munka (6.rész)

 

pincer.jpg

Munka közben. A fotó hat évvel ezelőtt készült.

 

A Jobbikról, a politikáról, személyes ambícióimról és Kőszegről beszélgettünk Lábodi Gáborral, a Jobbik Vas megyei sajtófőnökével. A szokatlanul őszinte és tabudöntögető interjú tíz részben jelenik majd meg a rabakalman.blog.hu-n, kérem, fogadjátok barátsággal!

 

L.G: Többször említetted, hogy a kampányaid során mindig kemény munkát végeztél. Azt én is többször tapasztaltam, nem riadsz vissza a melótól. Honnan ez a kitartás?

R.K.: Munkáscsaládból származom, talán nem túlzok, ha azt mondom, az anyatejjel szívtam magamba a munka szeretetét. Már 14 évesen az egyházasrádóci TSZ-ben dolgoztam a nyári szünidőben. Kézzel, speciális eszközzel mertük tele a zsákokat zabbal, búzával, árpával. Ezért a munkáért 2 forintot kaptunk zsákonként. Vincze Tibor barátommal voltam egy csapatban, naponta 4-500 zsákot is megmertünk, ha jó formában voltunk.

L.G.: Az tényleg komoly teljesítmény lehetett, méltán vagy büszke rá. Azt elárulod, hogyan kerültél nyári munka keretében a helyi TSZ-be?

R.K.: Az általam nagyon szeretett nagymamám ott dolgozott fejőnőként és nyugdíjasként is vállalt munkát a termelőszövetkezet sároslaki (Egyházasrádóc keleti része-szerk.) telepén, tehát volt egy kis hátszelem. Imádtam nyáron dolgozni, előfordult, hogy 15 évesen 70 kilogrammos zsákokat cipeltünk fel a TSZ-tagok padlásaira. Nagyon jó zsebpénzt kaptunk érte és természetesen fizetést is.

L.G.: Azt már látom, nemcsak városi legenda a nagy munkabírásod, hanem komoly teljesítmény van mögötte. A kőszegiek ismerik ezt az oldaladat?

R.K.: Amikor Kőszegre költöztem, mindenki láthatta, hogy mit bírok. Hét napból hetet dolgoztam, a volt kollégáim sokat tudnának mesélni. Reggel hajnalban kihordtam a Vas Népét, utána lenyomtam egy 14 órás műszakot, reggel pedig minden kezdődött elölről. Szabadnapjaimon Ausztriában dolgoztam, a feleségemmel reklámújságot hordtunk, mellette pedig az egyik gyorskölcsönnel foglalkozó cég ügyintézője is voltam. Szinte biztos vagyok abban, hogy ezt a terhelhetőséget polgármesterként is tudom majd kamatoztatni. Büszke vagyok arra, hogy nekem tényleg nem kell kitalálnom, miről szól a munka. Köszönöm ezt az értéket nagyszüleimnek, szüleimnek.

L.G.: Elárulod, hogy polgármesterré választásod esetén hogyan tudod majd kamatoztatni a munkabírásod?

R.K.: Azt gondolom, politikai ellenfeleimmel szemben a terhelhetőségem mértéke az egyik legnagyobb erényem. Ennek birtokában annyit tudok ígérni a kőszegieknek, hogy amikor a többiek elmennek aludni, én akkor is ott fogok ülni annál az asztalnál, ahol Kőszegért kell lobbizni. Hogyha a többiek megállnak pihenni, én akkor fogok majd nagyobb sebességre kapcsolni a város érdekeinek képviselete közben. Ebben a témában nem ismerek tréfát.

 

-folyt.köv.-

A bejegyzés trackback címe:

https://rabakalman.blog.hu/api/trackback/id/tr2915201430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.