Nem engedem becsapni azt a várost, ahova befogadtak, ahol szeretnek és megbecsülnek (7.rész)
2019. október 08. írta: kameszka01

Nem engedem becsapni azt a várost, ahova befogadtak, ahol szeretnek és megbecsülnek (7.rész)

 

nevtelen_7.png

a kép a 2018-as országgyűlési választások egyik kampány grafikája

 

A Jobbikról, a politikáról, személyes ambícióimról és Kőszegről beszélgettünk Lábodi Gáborral, a Jobbik Vas megyei sajtófőnökével. A szokatlanul őszinte és tabudöntögető interjú tíz részben jelenik majd meg a rabakalman.blog.hu-n, kérem, fogadjátok barátsággal!

 

L.G.: 2018-ban ismét Te indultál az országgyűlési választásokon, hogyan értékeled az akkori eredményedet?

R.K.: A Sárvár központú választókerületben a Jobbik országos átlagát sikerült hoznom, Kőszegen viszont egyéniben kimondottan jó eredményt értem el. Természetesen csalódás volt a választások végkimenetele, hiszen mindenki arra számított, hogy megtörténik a nagy csoda és a jelenleg is regnáló hatalom bukni fog, nem így történt. Nyilván lehet ötletelni, mi volt az oka annak, hogy elhasalt az úgynevezett ellenzék, de jobb előre tekinteni, hiszen a múlton már nem tudunk változtatni, ezért inkább építkezni kell és bizonyítani. Annyit azért megjegyeznék, hogy az újabb 2/3-hoz legalább annyira kellett a migrációs válság, mint másnak a levegő.

L.G.: Említetted Kőszeget, véleményed szerint miért sikerült jobban szerepelned, mint négy évvel korábban?

R.K.: Többször elmondtam már az interjú során, hogy egy választáson, legyen az országgyűlési vagy önkormányzati, csak akkor tudsz jól szerepelni, ha hosszú évek során felépíted a karakteredet, bebizonyítod azt, hogy alkalmas vagy arra a feladatra vagy munkára, amelyre kéred az emberek bizalmát. Nekem ez négy évembe tellett, ezt az időt nem tudod megspórolni. Nem szabad lenézni a választókat, biankó csekkre nem kérheted a voksokat, mert becsapod őket. Ezt a saját bőrömön tapasztaltam meg.

L.G.: Mikor döntöttél úgy, hogy elindulsz Kőszegen polgármesterjelöltként, mi volt a legfőbb motiváció?

R.K.: Mivel ez egy tabumentes beszélgetés, próbálok úgy válaszolni, hogy ne hallgassak el egyetlen apró részletet sem. Persze evezhetünk veszélyesebb vizekre is, de félek, abból komoly sértődések lesznek, nem szeretném felkorbácsolni a hangulatot a kampány végére. Vannak viszont olyan tények, amelyeket nem söpörhetünk a szőnyeg alá, mert becsapjuk a kőszegieket...

L.G.: Bocsánat, hogy közbevágok, többször is nagyon sejtelmesen beszélsz arról, hogy miért indultál el, akkor elárulod végre?

R.K: Ennek két oka van. Az egyik, hogy személyemet alkalmasnak tartom erre a feladatra, a másik pedig a lelkiismeretem, amely 2019 júliusában azt mondta: Kálmán, ne engedd becsapni azt a várost, ahol szeretnek, befogadtak és megbecsülnek! Annyit még hozzátennék, hogy 2018. április 8-án azt nyilatkoztam a Kőszeg és Vidékének, hogy politikai pályafutásomat teljes egészében a kőszegiek szolgálatába szeretném állítani. Ezt komolyan gondoltam.

 

nevtelen_8.png

 

-folyt.köv.-

A bejegyzés trackback címe:

https://rabakalman.blog.hu/api/trackback/id/tr8015208628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.