Kockázatmentes döntés született, sok sikert Kőszeg új alpolgármesterének!
2019. október 30. írta: kameszka01

Kockázatmentes döntés született, sok sikert Kőszeg új alpolgármesterének!

 

terplan.png

Jobb oldalamon Terplán Zoltán. Egy székkel arrébb ülök, én vagyok az alpolgármester. Pech.

fotó: Németh Iván

 

 

A kőszegi képviselő-testület alakuló ülésén gyakorlatilag egyetlen nyitott kérdés maradt, a többit, ahogy Básthy Béla fogalmazott, megoldotta az önkény. A legnagyobb érdeklődés az új kőszegi alpolgármester kinevezése körül alakult ki. Ezzel a témával egyébként én is foglalkoztam a testületi ülést megelőző napon. Akik végigolvasták akkori gondolatmenetemet, most valószínűleg fejcsóválva értetlenkednek, hogyan tudtam ennyire méretes bakot lőni az új kőszegi alpolgármester személyével kapcsolatban.

Ne aggódjon senki, a hiba valóban az én készülékemben van, hiszen voltam olyan barom, hogy megpróbáltam racionálisan gondolkodni és megneveztem azokat a személyeket, akik szakmai felkészültségüknek köszönhetően akár komoly szellemi tőkét is bevonhattak volna városunk gazdasági fejlődésének előre mozdítása érdekében.

Mi történt valójában? Nehéz erről beszélni, de szubjektív véleményemet ezúttal sem hallgatom el, sőt, megosztom olvasóimmal. Azt gondolom, azok a kőszegi polgárok, akik aktívan érdeklődnek a közélet iránt, jelenleg kétféle véleményt fogalmaznak meg az új kőszegi alpolgármesterrel kapcsolatban.

Akik Básthy Béla jobbján egy galamblelkű, jóindulatú, de kevésbé innovatív gondolkodásmóddal megáldott városatyát kívántak látni, most elégedetten bólogatnak. Feltehetően van egy olyan közösség is, akik a Terplán Zoltán kinevezéséről szóló döntést elégedetlenül nyugtázták.  A zúgolódók között valószínűleg azok a kőszegiek találhatók, akik úgy gondolják, a jelenlegi helyzetben olyan embert kellett volna kineveznie Básthynak, aki a következő időszakra vonatkozóan a helyi várospolitika megalkotása során komoly gazdaságfejlesztési és pénzügyi tudást is a latba bír vetni.

Az utolsó szó jogán azt mondom, egy nagyszerű ember lett Kőszeg városának alpolgármestere, ha érzelmi alapon kellett volna döntenem, akkor valószínűleg én is őt választom. Kőszeg azonban nem egy érzelmi döntésektől vezérelt swinger klub, hanem Magyarország egyik legszebb városa. Őszintén remélem, Básthy Béla döntésében nem az a személyes ambíció játszott szerepet, amely azt diktálja, hogy olyan alpolgármestere legyen Kőszegnek, aki az évek során nem tud a fejére nőni, politikai pályafutása során pedig érdemben nem jelent konkurenciát. Lelke rajta!

 

-rk-

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rabakalman.blog.hu/api/trackback/id/tr10015273850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.