Básthy Béla jó munkásember, másfélszeresére emelné a kommunális adót Kőszegen
2019. november 19. írta: kameszka01

Básthy Béla jó munkásember, másfélszeresére emelné a kommunális adót Kőszegen

 

blogra_3.png

lassan mondjuk, hogy mindenki megértse: n-e-m l-e-sz-n-e-k a-d-ó-e-m-e-l-é-s-e-k!

 

Az október 28-ai alakuló ülés utáni első nyilvános ülését tartja a kőszegi képviselő-testület november 28-án, a Városházán. Végre megkezdődik az érdemi munka, az új városvezetés feltehetően néhány napon belül felmutatja azt a jövőképet, amelynek segítségével a következő öt évben Kőszeg városa elindul a fejlődés útján. A bizottságok már a héten, szerdán és csütörtökön tanácskoznak, az előterjesztések felkerültek a koszeg.hu oldalára, a képviselők elektronikus úton kapták kézhez az anyagot.

A napirendi pontok áttanulmányozása után nehezen jut szóhoz az ember, főleg úgy, hogy fülünkben ott csilingel a sokszor ismételt „Magyarország jobban teljesít!” szlogen is, amely úgy gondoltuk, nemcsak Felcsútra, hanem Kőszegre is vonatkozik. Tévedtünk. Azok a kőszegiek, akik abban reménykedtek, hogy városunk a következő ciklusban végre elindul felfelé a lejtőn, újra nagyot fognak csalódni, hiszen Básthyék olyan adóemeléseket készülnek a lakosság és az üzleti szféra nyakába varrni, hogy mindannyian attól koldulnak majd.

Egyértelmű, hogy Kőszegen az elmúlt 30 év teszetoszaságát a lakossággal fizettetné meg a városvezetőként debütáló Básthy-Terplán duó. Az építményadó emelés a tervezet szerint a kereskedelmi egységeket érintené: 200 m2 alapterületig 350 Ft/m2-ről 500 Ft/m2-re változna, a 200 m2 feletti rész után 1.000 Ft/m2-ről 1.200 Ft/m2-re emelkedne. A fekete levesből jócskán jut a lakosság számára is, hiszen hihetetlen mértékben növelnék a kommunális adót is, amely 9000 forintról 14.000 forintra nőne évente. Ez közel 60°%-os emelkedés! Nincs mese, Básthyék kénytelenek ajtóstul rontani a házba, hiszen tök üres a város kasszája. Kérdés, a lakosság mennyire tolerálja ezt az erős kezdést.

 

-rk-

A bejegyzés trackback címe:

https://rabakalman.blog.hu/api/trackback/id/tr8515313964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.