Az a polgármester, aki a saját akaratát sem tudja érvényesíteni, az inkább kecskét vezessen, ne egy várost
2019. december 04. írta: kameszka01

Az a polgármester, aki a saját akaratát sem tudja érvényesíteni, az inkább kecskét vezessen, ne egy várost

 

aghgeci_1_1.jpg

balról Huber László, jobbról pedig Ágh Péter, aki a háttérből igencsak jól keverte a cinkelt lapokat

 

Az első képviselő-testületi ülés előtt néhány nappal, az Összefogás Kőszegért Egyesület arról számolt be Facebook-oldalán, hogy Básthy Béla -egy titokzatos idegen számára- tanácsadói pozíciót hozna létre az önkormányzati hivatalban. Az egyesület arról is írt, hogy valószínűleg Huber László lesz az a szerencsés állampolgár, aki havi 300 ezer forint körüli összegért ötletelhet az egyébként szegény sorban tengődő kőszegi önkormányzat egyik bőrfotelében.

A képviselő-testületi ülésen aztán nem úgy alakultak a dolgok, ahogy azt Básthy szerette volna (vagy ki tudja, mit akart egyáltalán), Huber Lászlóból mégsem lett tanácsadó, ugyanis a négy ellenzéki képviselő mellett három volt fideszes harcostársa is platóra csapta az egykori polgármestert. Básthy előterjesztésének elkaszálása után halk moraj futott végig az üléstermen, Hubernak pedig nem maradt más hátra, minthogy sértődött kisiskolásként, köszönés nélkül kirohanjon az ülésteremből.

A történetnek itt azonban még nincs vége, szerintem. Pontosabban vége van, de nekem senki és semmi nem tiltja meg, hogy szubjektív véleményemet elmondjam Básthy Béla tüneményes, olykor már szórakoztató, akár Oscar-díjra is esélyes alakításáról. Tudom, hogy az összeesküvés-elméletek sokszor rózsaszín ködbe burkolódznak, de élek a gyanúperrel, hogy itt a háttérben több szálon futottak az események.

(Természetesen azt nem állítom, hogy Básthy előre megszervezte a szavazást, ezt bizonyítani nem tudom, az alább vázolt teória is csak egy feltételezés a részemről.)

Aztán eljött a nagy pillanat, Básthy Béla előterjesztette a tanácsadói posztról szóló napirendi pontot.

Rögtön szólásra jelentkeztem. Először megkérdeztem: gyakran érkeznek-e Kőszegre parancsok a Fidesz budapesti irodájából. Kérdésem egész pontosan arra kívánt rávilágítani, hogy Hubert nem Básthy kívánja maga mellé venni, hanem ezt a szívességet kérték tőle, valakik. Básthy erre kijelentette, a tanácsadói pozíciót ő álmodta meg, majd a hülyeséget sikerült a négyzetre emelnie azzal, hogy megjegyezte, ő kifejezetten ragaszkodik Huber Lászlóhoz, akinek az évek során -szerinte- annyira kikristályosodott  a tudása, hogy a segítsége nélkül nem lesz képes hatékonyan vezetni a várost. Köpni-nyelni nem tudtam, hiszen évek óta olyan pletykák keringenek a városban, hogy kettejük között finoman szólva, nincs meg a kellő összhang. Mindegy, ő ennek ellenére ragaszkodik hozzá. Következett a szavazás.

Huber László tanácsadói pozícióját -Básthy ragaszkodása ellenére- a kőszegi képviselő-testület 7:5 arányban lesöpörte az asztalról. Tehát az autonóm döntésekről és a képviselői véleménynyilvánítás szabadságáról elhíresült Fidesz három kőszegi képviselője is szemrebbenés nélkül zavarta el dolgozni (vagy mit tudom én hova) egykori harcostársukat. Ilyenkor van az, hogy Csipkerózsika bekopog az ajtón és vadul keresi a gonosz boszorkát, aki elátkozta. Ez a történet ebben a formában legalább annyira bűzlik, mint a vasúti klozet.

Játszunk el a gondolattal, hogy én vagyok a polgármester és ragaszkodom Huber Lászlóhoz. Első és legfontosabb lépésként (persze Béla ilyet nem tesz, hiszen amatőr politikus) egyeztetek a képviselőtársaimmal, kikérem a véleményüket. Természetesen ők már akkor szembesíthetnek azzal a szomorú ténnyel, hogy nem támogatják Hubert, ehhez joguk van. DE! Polgármesterként soha nem lennék akkora lúzer, hogy  egy nyilvános testületi ülésen köpök fel a magasba, aztán szemlesütve aláállok. Az a polgármester, aki a saját akaratát nem tudja átvinni a saját csapatában, az egy kecskét sem tud elvezetni, nemhogy a csőd szélén táncoló Kőszeg városát. Amennyiben ez a történet nem egy előre lezsírozott szavazás volt, akkor a jelenlegi testület nem fogja kitölteni az öt éves ciklust. Jut eszembe, akkor most tud működni a város Huber szakmai tudása nélkül vagy nem? A kérdés költői, válasz a jobb mellényzsebben.

Ez az én szubjektív véleményem.

 

-rk-

A bejegyzés trackback címe:

https://rabakalman.blog.hu/api/trackback/id/tr9715338362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.