Megőrülsz! Vas megye kulturális értékei közé emelték a Vas Népét
2020. február 17. írta: kameszka01

Megőrülsz! Vas megye kulturális értékei közé emelték a Vas Népét

 

nevtelen_9.png

Mészáros Lőrinc és a Vas Népe

 

A Vas Megyei Közgyűlés azzal a megbízással hozta létre 2013-ban a Vas Megyei Értéktár Bizottságot, hogy vegye nyilvántartásba a megyei és települési kulturális és épített értékeket. Az értéktár bizottság honlapján többek között azt olvashatjuk, hogy a bizottság egyik kiemelt feladata a megye területén azonosítható települési és tájegységi értéktárak adatainak összesítése, megjelenítése. Az értéktár bizottság munkáját jómagam is mindig kiemelt figyelemmel kísértem, sokszor elismerően nyilatkoztam értékelvű tevékenységükről.

A megyei és települési értéktárban szereplő szellemi és kulturális  értékekre méltán vagyunk büszkék, hiszen megyénk számos, szívünknek kedves öröksége kapott helyet. Kőszeg talán az egyik legtöbb értéket sorakoztatja fel a megyei értéktárban, melyben többek között a Jurisics tér, a Jurisics vár és a Szőlő Jövésnek Könyve is megtalálható. A megyei értéktárba bármelyik település javasolhatja felvételre a helyi szellemi és kulturális értékeit, a felvételről viszont egy neves szakemberekből álló bizottság hoz döntést.

Számomra hosszú ideig úgy tűnt, a Vas Megyei Értéktár szakmai alapokon nyugvó munkát végez, működésüket elkerüli a politikai széljárás. A napokban azonban porszem került a gépezetbe, hiszen az értéktár bizottság érthetetlen módon megyénk szellemi értékei közé emelte azt a Vas Népét, amely meggyőződésem, hogy jelenleg az Orbán-kormány Vas megyei szócsöveként működik. A megyei napilap tartalma sok esetben uszító és még csak nem is törekszik az objektív tájékoztatásra. Az újságnak véleményem szerint az a célja, hogy megossza a vidéki társadalmat.

A megyei közgyűlés múlt heti ülésén Iker Áron (Momentum), Hetyési Marianna (DK) és személyem is tiltakozott az értéktár bizottság zavaros döntése ellen. Felszólalásomban elmondtam, a Vas Népe egy hazug, politikai propaganda újság, melynek három állandó rovata van: a gyászhírek, az időjárás-jelentés és az Ágh Péter avat című. Hozzátettem: a megyei napilap elődjeként emlegetett Vásvármegye újság méltó lenne arra, hogy az értéktárban szerepeljen, a Vas Népe jelenlegi formájában viszont egyáltalán nem.

 

-rk-

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rabakalman.blog.hu/api/trackback/id/tr7415478992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.