Végkiárusítás! Kőszeg városának képviselő-testülete 20%-kal leértékelte, majd eladásra kínálja bérlakásait
2020. március 09. írta: kameszka01

Végkiárusítás! Kőszeg városának képviselő-testülete 20%-kal leértékelte, majd eladásra kínálja bérlakásait

 

onkori.png

még szerencse, hogy az ország legrégebbi, ma is Városházaként működő épülete nem kerül kalapács alá

 

A rendszerváltás után Kőszeg városának 1300 körüli, bérlakásként funkcionáló vagyoneleme szerepelt a vagyoni kataszterben. Ez a szám napjainkra 291-re csökkent. Tovább rontja a helyzetet, hogy a meglévő bérlakások komoly hányada rossz állagú, szinte lakhatatlan állapotban hánykolódik. A legutóbbi képviselő-testületi ülésen olyan vagyonhasznosítási koncepciót terjesztettek be, amely egészen sajátos módon próbálja meg orvosolni az önkormányzati bérlakások körül kialakult problémákat: az előterjesztés gyakorlatilag végkiárusítást hirdet.

Tény, hogy a városi tulajdonban lévő kőszegi ingatlanok felújítására nincs pénze a városnak, de az sem jelent megoldást, hogy minden városi vagyonelemet eladásra kínálunk. Az pedig már a pofátlanság netovábbja, hogy a testület fideszes többsége (egy kivételével) az értékbecslő által megállapított városi ingatlanok árát egy határozattal, 20%-kal még tovább csökkentette. Számomra elfogadhatatlan, hogy a hazánkban még mindig szárnyaló ingatlanpiaci mutatók ellenére Kőszeg  városának képviselői közül többen is arra szavaztak (5 kivételével), hogy áron alul árusítsuk ki az elődeink által megteremtett városi vagyont.Básthy Béla azzal nyugtatta a képviselő-testületet, hogy a Kőszeghez hasonló adottságokkal rendelkező városok (Sárvár, Celldömölk) is sokkal kevesebb bérlakást birtokolnak. Városunk vezetője szerint az értékesített ingatlanokból befolyt pénzösszegek fontos fejlesztések forrásai lehetnek.

 

Véleményem szerint városunk szociálpolitikai szempontjából  elengedhetetlen, hogy -akár piaci alapon- megfelelő mennyiségben és minőségben tudjunk bérlakásokat biztosítani a kőszegi fiataloknak. Siralmas, hogy Kőszeg városa még a pozitív gazdasági folyamatok menedzselésére is képtelen. Azt pedig tudomásul kellene végre venni, hogy a kormányzati sikerpropaganda ellenére nem minden magyar ember gazdag. Vannak olyan honfitársaink is, akik alkalomadtán segítségre szorulnak.

 

-rk-

A bejegyzés trackback címe:

https://rabakalman.blog.hu/api/trackback/id/tr6015512764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.